Marturisesc ca nu m-a imbratisat acest loc deodata poate si pentru faptul ca demult am luptat aici retezend chiar cateva capete in numele Dreptatii. Insa mi-am facut iertarile fata de aceste suflete si mai mult decat atat am venit cu dar si drag ca sa sterg urmele de sange si pun in ochiul trezit, Aripa.

Cu ceva timp inainte de aterizarea in acest spatiu de trecere, am inceput sa rasfoiesc cartea vietilor mele petrecute acolo, cavaler alaturi de Sf Ioan apoi judecator din nou luptator si apoi pictor, scriitor si carturar.

Suna frumos insa nu toate au fost dospitoare in Unime insa toate sunt relevante pentru taina lui Acum.

In goana calului ca luptator, judecator si cavaler adeseori am ridicat sabia iar ca pictor …abisurile m-au mai atins. Insa stiam acum ca Graalul trebuia adus, Salba cu Bucurii, Cununa Preotesei si Braul Maicii Domnului, un triunghi de daruri, avand ca  punct radiant una din rodiri …triunghi pe care l-a activat in zilele sederii mele cu mult drag.

Mergand in Mdina, vechea capitala, ceva din zveltetea vremurilor in care curajul umplea totul si cerurile se aprindeau, imi revenira insa nu spre judecata ci spre intelegere ca o despletire a vremurilor in Cupa care Sunt, dezavaluire, sens si stralucire.

Aici mi-am vazut cizmele, privirea iute, palaria care mi-a fost aproape pana la moarte si condeiul din care au iesit insailate in poala vremii, multe povesti. Le am cautat in feresti si le-am gasit triste sau bucuroase, veghind si cautand un trecator sau mai multi pentru a-i umple de Dor, Drag si Patrundere.

Aici am fost prins si in taina ascuns si tinut in celula mult timp insa chipul n-a fost rapus de suferinta si nici sufletul risipt de revolta.

Mdina m-a primit acum blanda in soare croind inauntru un bun venit, luptatorului care aparase cetatea, judecatorului care luminase poate calea.

In zi mi-era drag sa ating pamantul parca uscat, tropotul cailor, insasi dezvelirea.

Aici Mdina….. in suflet, Totul…..