Trena de flori a reginei Mariei pe care o poti vedea in perioada aceasta vizitand castelul si gradina ei din Balcic este plina…nu doar de culori ci si de mirosuri vii, imbratisatoare si transportatoare. Unul din locurile care ma cheama de fiecare data cand ajung aici este micul altar cu peretii tesuti din icoane, masa de piatra cu crucea si florile care te privesc alcatuind bolta cerului dar si si cupola micutei bisericutei. In acest loc natura se impleteste cu versul cosmic reveland Templele Divinului Feminin care din toate timpurile erau pline de flori, strabatute de izvorase si mangaiate de trilurile pasarilor. Pasind sprintar peste soaptele vantului am vazut in coltul retras ……rochia ei de petale de lumina…..bratarile de flori, cerceii din perle si cununa de sfere. Si era inalta si subtire……si imbratisa fiecare om lasandu-i in suflet…o adiere primavarateca.

Contempland-o cu bucurie….. am simtit sa-i daruiesc un buchet de intrebari:

De ce aici…ai vrut sa impletesti vuietul marii cu florile si Cerul?

Pentru ca Aici am fost primita de loc, Aici am simtit acel Acasa, Aici mi-am putut limpezi sufletul in valuri si gandurile in valsurile florilor. Aici am simtit Comuniunea, Extazul, Bucuria Cereasca.

Cum a tresarit acest altar ……ca o insula mica intr-un ocean de flori?

Aici ma retrageam adeseori impletind lacrimile cu florile si vuietul marii. Aici puteam sa fie Eu fara masti, blazane, numiri si intalniri de convenienta. Si aveam mare nevoie sa ma retrag…mai ales in ultima parte a vietii cand am fost atacata din toate partile. Insa toate isi au rostul lor si……marea ca preot si florile ca preotese adeseori mi-au inseninat…..pasii.

Cum vorbeste o regina cu natura? Pentru o clipa…ochii ei vezi au devenit foarte jucausi iar apoi duios-melancolici. Asa cum vorbiti si voi…cu pomii, florile, pasarile. Prin ganduri frematatoare cu simtiri alese si prin fapte curgatoare.

Cum ai trecut peste greurile vietii tale ….de ca regina? Imi zambi usor…si surazand imi lasa in rafturile sufletului aceste cuvinte:

Legandu-ma de Cer prin rugaciune, tesand fapte indraznete, mergand mai departe cu credinta. O regina unita cu Cerul nu poate fi invinsa de nimeni si de nimic. Am venit aici pentru a implini nu voia mea ci voia Domnului.

Cum ai primit tara aceasta, de altfel straina pentru tine?

Imi zambi si imi intinse o carte…in care am putut citi doar aceaste cuvinte: Cand iti reamintesti propria melodie, marea orchestra te va sustine sa o interpretezi oriunde ai fi.

…Si desi vantul acoperea aproape totul, niste sunete duioase, ca o tesere cereasca coborau peste noi, imblanzind hohotul valurilor si zgomotul vizitatorilor.

Apoi adauga….Am ales de sus sa vin aici si sa onorez aceasta tara/sa o ajut sa-si exprime propria unicitate, forta, putere, radianta.

Ce daruri are tara aceasta si poate unii dintre noi nu le vad?

Imi arata un cufar mic si de acolo cu mainile ei delicate scoase……o rochie traditionala pe care se afla tesuta harta tarii noastre, o harta altfel…as spune …nu una obisnuita …ci una a darurilor. Si spuse ….numind niste buchete de culori: natura, credinta vie, frumusetea, bucuria, capacitatea de jertfa, trairea intru Hristos, fosnetul mintii, plinatatea sufletului. Asa le-as numi…si pe toate le vei gasi in Tot si Toate. Si nu mai exista popor ca voi…..atat de daruit.

Si totusi de ce inaintam atat de greu parca am avea catuse la maini si la picioare?

Pentru ca v-ati ucis copiii si prea multi ….inca plang…Si imi arata o RaMaNie cu picioarele scufundate intr-un noroi in care se zbateau bucati de copiii. Prea multi striga, plang, sufera …inlantuind cu strigatul lor …tara.

Si ce putem face? Sa va rugati pentru ei, sa botezati, sa faceti copiii multi, sa adoptati, sa teseti fapte minunate pentru copiii fara de parinti. Si doar asa …chipul vostru va straluci atingand cu razele lui………..toate popoarele.

Exista ceva ce doar voi aveti …si asta nu va face mai cu mot sau altfel ….ceva ce trebuie sa va reamintiti…si anume o intelepciune vie care nu are legatura cu galopul intelegentelor ci doar cu batranetea voastra ca spirite. Si nu va deziceti de ea…E vie, puternica, radianta. Poporul acesta stie fara carte, stie fara sa aibe nevoie de straini, stie fara ceea ce voi numiti mass media. Si e timpul sa nu mai asteptati sa cumparati intelepciunea de la americani sau de la altii…ci sa o fructificati pe a voastra. Si mergeti cu indrazneala, bucurie si elan sa cuceriti muntii vietii.

De ce suntem atat de usor de cumparat, influentat, tulburat?

Asa pare insa multi oameni-stejari tin piept vanturilor straine. Si ii vei vedea si ii vei cunoaste …..pe cei ce stiu ca au venit…timpurile..rasariti, puternici, curajosi.

Cum putem sustine aceasta tara? Asezand pe fruntea si la gatul ei …propriul vostru dar. Imi arata la gatul RaMaNiei o salba de daruri mici care generau o radianta mare si pe cap…o cununa.

Si toate vor straluci la timpul potrivit…mai cu seama dupa marea cernere. Indrazniti sa fiti autentici, frumosi, puternici.

Ce simti sa ne lasi in trena acestei zile? Imi aparura 3 imagini…prin colbul timpurilor mai multi cavaleri, apoi regina cu o cununa care cuprindea mai multe timpuri si in sfarsit Ramania in vesminte de sarbatoare plina de daruri pentru toate popoarele, salutand noile vremuri cu bucurie, radianta, incredere!!!!

Si am simtit ca rochia ei de petale de lumina, salbele, cununa……sunt darurile ei pentru aceste vremi, sa inflorim cu totii, in marea gradina a tarii noastre, dezvelind lumii, buchetul ei de daruri.

…..

Am ramas sa privesc covorul de lalelele peste care pasul ei unduios trecea impletind vuietul marii cu soaptele vantului si joaca florilor.