Pe 5 05 2015 am aterizat in Rio, un oras rece, un gigant cu ochi multi insa lipsit de caldura, o fiinta tentaculara privindu-te fioros, un aspru partener de discutie.

Asa l-am simtit in primele 24 de ore si cu greu m-am scuturat de aceasta impresie.

Inca din primele clipe i-am perceput ascutisurile, banii schimbati prost, in loc de povestea frumoasa de pe booking. com a unui apartament cu doua camere, o hruba ne-a intampinat si ea la doar 90 de dolari pe noapte, politisti cu mana pe pistoale gata sa intre in lupta, garduri aspre in fata cladirilor si paznici cu figuri dure, mancarea scumpa fara bine ai venit, mirosurile dure ale trotoarelor, mizeria ascunsa invelita un pic la suprafata si toate continuau asa ….insa m-am hotarat sa ma opresc si rasfoind oceanul sa simt bucuria locului.

Si cumva au aterizat si darurile primei zile….insa dupa multa nevointa in Ceruri.

Din aproape in aproape lucrand in tesatura zilei am simtit nisipul bland aurit, vocea apei, caldura sopotita neaprinsa a verii ci dulcea toamna, zambetul batranilor, bleoul frumos al zilei, clipoceala fructelor, bucuria plimbarii in ochiul oceanului si multe alte delicaterii destul de greu de savurat daca te lasi napadit de asteptarile croite dulceag pe net si care in realitate se topesc in viul un pic aspru al strazii.

Prima senzatie cand am atins orasul a fost ….de zbor frant intr-un nor imens.

M-am repliat lucrand cu mine……ducandu-ma la Centrul si gasind acolo in strafunduri, deschiderile care m-au ajutat si in Nepal sa-mi continui lucrarea si inca cu bucurie.

Pentru cateva secunde in burta diminetii de 6 mai m-am simtit stinsa complet sub un vulcan de tendinte care parca nu se armonizau.

Si totusi m-am scuturat lasand molozul si am pasit ……in zambetul clipei aducandu-mi aminte….de micutele daruri cu care venisem si de minunatele legaturi care se pot face intre ceea ce este si poate fi in energia Unimii, fost si acum, trist si bucuros in Impreuna-Una.

Si raul…rio….a inceput sa curga…..atingand versul cu mult Talc iar linistea, dragul, frumusetea si-au dezvelit obrazul ……bucurand pasul, rotunjind clipa.