V-ati relaxat vreodata in totalitate?

Multe studii arata ca terapia prin plutire este o cale buna de a scapa de stresul acumulat in viata de zi cu zi. Aceasta consta in modificarea starii de constiinta prin izolare senzoriala si este asemanatoare meditatiei.

Apa cu sare aflata in bazin, incalzita si mentinuta la temperatura corpului, elimina presinea fortei gravitationale si iti relaxeaza toti muschii, inducand o stare de bine.

Ati avut o idee si nu ati stiut sa o aplicati?

Numeroase cercetari ne dezvaluie faptul ca atunci cand plutim emisferele creierului comunica armonios si apare starea de genialitate (starea “evrica”). In aceasta stare, “evrica”, ideea este conceputa de emisfera dreapta (emisfera imaginatiei) si finisata de emisfera stanga (emisfera logica).

Aveti insomnii sau dereglari ale somnului?

Daca dormiti si cand va treziti inca va simtiti obositi, sa stiti ca este din cauza oboselii psihice. De milioane de ani omul a facut efort fizic pentru a supravietui, a alegat, a vanat, iar corpul avea nevoie de somn pentru a relaxa muschii corpului, dar de cateva decenii omul a inceput sa creeze. Pentru a creea trebuia sa isi foloseasca imaginatia si gandirea logica. In zilele noastre joburile se bazeaza pe intelect nu pe forta bruta, iar corpul inca nu este pregatit pentru acest lucru.

Terapia prin plutire a fost creata in scopul de a odihni mintea. Neavand stimuli din exterior, lumina, sunet, gravitatie sau stimuli tactili, corpul se poate relaxa si poate sa doarma. Spre deosebire de un somn obisnuit, in care sunteti in starea de inconstienta, acesta iti permite sa ramai constient, putand sa te gandesti la noi idei de a imbunatati afacerea sau chiar viata privata.

Este dovedit stiintific ca o jumatate de somn profund si constient in aceast bazin este echivalentul a patru ore dormite in cel mai confortabil pat.

Articol scris de: Razvan Azoitei

Samadhi Tank http://pages.frecventaom.ro/samadhi-tank