O relatia se naste in triunghiul descris de Marea Sfera Centrala
( varful) X si Y baza, ea fiind miezul, insasi sfera care coboara, insotita de trei stalpi de lumina, trei protectori, trei maestrii.

In potential o relatie este o sfera imbracata de triunghiul sustinator care in mijloc va da nastere unui triunghi radiant sau mai multor triunghiuri frumoase formate din virtuti, calitati, daruri ce creeaza in chiar centrul ei, sentimentul de acasa, de fuziune, de unime.

Si sfera-relatie coboara si cand ajunge pe pamant sfartecata de triunghiurile formate din credintele noastre limitative sau din dependente sau din patimi sau din asteptari, relatia ramane o jumatate de sfera sau un sfert, o tesatura sparta, chinuita, un cos de gunoi sau o geometrie neemitenta.

Nu cred ca v-sti gandit ca este vie si ca este insotita prin taina casatoriei sau prin taina unimii sau prin viul regasirii de stalpi ceresti care ne sustin in procesul limpezirii, in botezul cu lumina, in inaltarea ei la Ceruri.

Relatia noastra cu oricine are chip treimic reflectand valsul nostru cu sfera mama, sfera tata, sfera copil.

Daca am creat dezechilibre in relatia cu tatal, balanta cosmica ne va dezvalui prin orice relatie, temele pe care le avem de lucrat cu tatal interior, daca nu ne acceptam ca femei, relatiile noastre vor oglindi acest aspect si tot asa in chip repetitiv relatiile cu ceilalti chiar daca sunt alti protagonisti vor dezveli neinvatatele noastre pana cand prin lucrari de lumina, vom indumnezei chipul lor si sfera-relatia va straluci, intrand in valsul cosmic cu alte sfere.

Degeaba ne credem maestri, sfinti sau genii daca cultivam dizarmonii, intrigi, dezbinari in relatiile cu ceilalti.

Nu ne putem intoarce Acasa avand n amantlacuri, relatii distruse poate un munte de povesti cu finaluri pline de resentimente-razbunari-furii.

Relatia noastra cu divinul trinitar se reflecta in tot si toate si ea are nevoie de imbratisarea noastra zilnica pentru a straluci in Impreuna-Una.

Cand simtiti ca ati murdarit trena unei relatii, vizualiti-o cu chip uman sau ca o floare, animalut, geometrie apoi spalati-o cu apa divina spunand: te curat si de dezleg de toate gandurile impure, emotiile disonante, legaturile, facaturile etc, te botez cu lumina, te deschid catre iubire, bucurie, liniste, intelepciune, frumusete, caldura, blandete, implinire. Esti Una cu Iubirea, Intelepciunea, Bucuria.

Nu lasati sa treaca prea multe zile pana cand ii spalati chipul. Tot ceea ce s-a adunat ca impuritati vor iesi la suprafata generand cutremure sau furtuni in cuplu sau in relatiile de serviciu.

O relatia plina de iubire, cantec, frumusete se dezvaluie fara cuvinte in orice context aducand in valsul sferelor si alte relatii pline de frumusete.