Atunci cand pasim in primavara sentimentelor multe aspecte din zestrea noastra spirituala si afectiva ies la suprafata. Se dezvaluie deodata blandetea-iubirea-pacea sau iubirea-recunostiinta-intelepciunea sau bucuria-caldura-smerenia. Nu inseamna ca dupa trei ani indragosteala impreuna cu aceste nuclee de lumina, pleaca ci ele se estompeaza pe cerul reamintirii pentru ca noi sa pasim constient in registele iubirii christice. Eu sunt Calea, Adevarul, Viata.

De aici fiecare criza, desincronizare, nod mental si emotional poate fi tratat intr-un triunghi de virtuti, manifest. As spune ca acestia sunt medicii ceresti reali care pot taia nodurile si ne pot dezveli astfel traume din alte vieti, conceptii nesanatoase, rani, suparari, refuzuri.

In cuplu noi ne bazam pe emotiile din inceput cele care intre timp au facut nunta in ceruri si au devenit sentimente inaltatoare sau s-au piticit si le ducem dorul vrand ca primavara sa se intoarca. Insa ea tine de innoirea noastra roata cresterii in unime( reamintire, dezvelire, constructie, sincronizare/ desincronizare, reconectare, limpezire/ purificare, intelepciune) trecandu-ne prin toate anotimpurile iubirii, primavara, vara, toamna, iarna fiecare avand varfurile lui.

Nu trebuie sa ne intoarcem la cufarul bunicii adica la acea zestre ce vine din alte vieti si care sustine iubirea noastra in primii ani ci sa continuam drumul facand puzzle-ul pana la capat.

Retineti ca orice nod sexual, emotional, existential ne aduce in adevar o dezvelire, o unire si o inaltare.

Nu renuntati la limpezire, crestere in unime, inteleptire chiar cand eforturile pe verticala vietii ( rugaciune, post, spovedanie, impartasanie, lucru cu triunghiurile, initieri pe lumina) dar si cele pe orizontala( fapte radiante in linia noilor comportamente) vi se par foarte mari. Harnicia vine de la har si ea ne ajuta sa ajungem la aurul celest pe care il punem in bancile divine.

Nu puteti culege culmi ale intelepciunii in cuplu daca nu va despovarati prin posturi, spovedanii, trailoguri, triunghiuri ale iertarii. Cum v-ati putea ridica in cerurile interioare daca atarnati prea greu?

In cuplu adeseori baltim in roluri pitice sau asteptari sau conditionari sau iluzii. Ce este in voia domnului sa aduc in cuplul meu? Cum se poate inalta cuplul meu? Ce triunghi de virtuti ne poate sustine in aceasta etapa? In lumina cresterii noastre ce imi dezvaluie colegul meu de banca? Care este relatia mea cu divinul masculin? Dar cu divinul feminin? Care este varful de triunghi al acestei etape?

Puteti sa va asezati la o masa si pe o coala alba de hartie desenand munti care s-au asezat in hora sa numiti fiecare varf de munte pe care l-ati atins alaturi de partnerul vostru. Multumiti-i pentru fiecare salt pe care l-ati facut individual sau in cuplu.

Multumesc….

Multumesc….

Multumesc….

Un varf de munte cheama un alt varf de munte. Cum arata chipul relatiei voastre, acum?