Omul frumos, radiant, trezit este o impletire de figuri geometrice regulate, un vals al sferelor si al triunghiurilor echilaterale. Prin alunecari, caderi, probele de viata netrecute el si-a pierdut chipul celest, formele sale devenind neregulate, stinse, neplacute. Intoarcerea Acasa ne invita sa refacem aceasta intregime, acest tort celest, acest soare ce contine un  triunghi echilaterial format din sfera-mama, sfera-tata, sfera-copil inlauntrul careia se afla crucea care uneste Cerul de Pamant. Caci dupa chipul Domnului s-au daltuit Toate. Intregimea aceasta, treime in actiune, in toate momentele de Gratie, inspiratie, curgere, bucurie  traieste valsul sferelor pe muzica cerurilor, spirala inaltarii inviorandu-i pasii. Si muzica aceasta formata rauriri divine capata un grai anume prin care Cerul saluta Pamantul din noi, unindu-ne, aliniindu-ne, inaltandu-ne. Si ea se aseza in Graalul interior ca nucleee de lumina care construiesc triunghiul apoi hora sferelor, apoi Spirala. Asa pasim in Cerurile Unimii, uniti in interior si Impreuna-Una. 

Sunt Una cu Bucuria

cu Pacea

cu Iubirea

Sunt Una cu Intelepciunea

Frumusetea

Rabdarea

Sunt Una cu Sinceritatea

Blandetetea

Iertarea

Sunt Tot Ceea ce Sunt

Eu Sunt( el).

Chiar daca ati gresit fata de  Bucurie, Pace, Iubire, Frumusete, Rabdare, Intelepciune, Blandete, Iertare, Sinceritate, Acum sau Alatadata prin fiecare Chemare, Invocatie, Raurire pe care o repetati in voi, apar intalnirile cu ele,  fuziunile,  contopirile astfel ca in cupa care sunteti se aseaza intr-o zi 3 unitati, in alta zi 6 unitati de bucurie, pace, iubire in alta 9 in alta 100 pana cand veti simti Sferele Bucuriei, Pacii, Iubirii cum va inunda fiinta, activand Intregimea: contopire in Totul, fuziune in Sfant Numele Tau, bucurie in Unime. 

Alcatuiti singuri din 3, 6, 9 nuclee de lumina, raurirea divina pe care vreti sa o repetati in interiorul vostru de 3, 7, 9, 21, 40 de ori pe zi. Incercati sa va opriti din cand in cand pentru a simti ambrozia ei, mireasma cu care ea vine, radianta ei. 

Cuvintele-poarta care cladesc aceste rauriri divine sunt: marturisesc,  recunosc, afirm, ma unesc, cinstesc, onorez, imbratisez, salut, eu sunt el, Eu si Sfanta Treime, Una Suntem, Sunt Tot ceea ce Sunt, Eu Sunt, Eu sunt El, Treime in Unime. 

Exemple: 

1.Recunosc Iubirea care Sunt, 

Blandetea care Sunt, Frumusetea care sunt, 

Si Tot Ceea ce sunt in Sfant Numele Tau.

2. Marturisesc Bucuria care Sunt, 

Iubirea care Sunt, 

Caldura care Sunt

Si Tot Ceea ce Sunt

In Sfant Numele Tau.

3. Treime in Unime 

Coboara in sufletul lui X

Roaga-l sa ma ierte

Eu il Iert 

Si fie ca Iubirea, Armonia, Pacea sa ne sustina

In Tot si Toate.

4. Salut Iubirea, 

Pacea, 

Blandetea

Sunt Liniste, Iubire, 

Drag si Implinire

Sunt Tot ceea ce Sunt.

Eu Sunt( El).

5. Marturisesc Unimea care sunt 

Iubirea care Sunt, Recunostiinta care Sunt 

Si Tot ceea ce Sunt in 

Sfant Numele Tau

6. Invoc lumina ta Doamne

Iubirea Ta, 

Caldura Ta, 

Iertarea Ta, 

Coloana sa fie. 

Cu ochi ceresti din albastrul pur ne privesti

Protejandu-ne, intarindu-ne, inaltandu-ne

In gand te chemam

Cu bucurie imbracam, 

Mantia Ta.

7. Soare christic

Primeste-ma

Imbratiseaza-ma,

Iubeste-ma.

Eu la Triunghiul Celest vin

Cu toate fortele triunice ma inchin

Coboara in mine

Sunt Una cu Tine.

Cuvantul a coborat din Sfera Initiala in care se afla Cruce Christica, Triunghiul divin, Spirala Inaltarii ca un sarut al Cerului cu Pamantul reveland cununile formate din sfere pe care le putem aseza singuri pe muntele interior, muntele devenirii.