Omul frumos, radiant, trezit este o impletire de figuri geometrice regulate, un vals al sferelor si al triunghiurilor echilaterale. Prin alunecari, caderi, probe de viata netrecute el si-a pierdut chipul celest, formele sale devenind neregulate, stinse, neplacute. Intoarcerea Acasa ne invita sa refacem aceasta intregime, acest tort celest, acest soare ce contine un triunghi echilaterial format din sfera-mama, sfera-tata, sfera-copil inlauntrul careia se afla crucea care uneste Cerul de Pamant. Caci dupa chipul Domnului s-au daltuit Toate. Intregimea aceasta, treime in actiune, in toate momentele de Gratie, inspiratie, curgere, bucurie traieste valsul sferelor pe muzica cerurilor, spirala inaltarii inviorandu-i pasii. Si muzica aceasta formata rauriri divine capata un grai anume prin care Cerul saluta Pamantul din noi, unindu-ne, aliniindu-ne, inaltandu-ne. Si ea se aseza in Graalul interior ca nucleee de lumina care construiesc triunghiul apoi hora sferelor, apoi Spirala. Asa pasim in Cerurile Unimii, uniti in interior si Impreuna-Una.

Sunt Una cu Bucuria
cu Pacea
cu Iubirea
Sunt Una cu Intelepciunea
Frumusetea
Rabdarea
Sunt Una cu Sinceritatea
Blandetetea
Iertarea
Sunt Tot Ceea ce Sunt
Eu Sunt( el).
Chiar daca ati gresit fata de Bucurie, Pace, Iubire, Frumusete, Rabdare, Intelepciune, Blandete, Iertare, Sinceritate, Acum sau Alatadata prin fiecare Chemare, Invocatie, Raurire pe care o repetati in voi, apar intalnirile cu ele, fuziunile, contopirile astfel ca in cupa care sunteti se aseaza intr-o zi 3 unitati, in alta zi 6 unitati de bucurie, pace, iubire in alta 9 in alta 100 pana cand veti simti Sferele Bucuriei, Pacii, Iubirii cum va inunda fiinta, activand Intregimea: contopire in Totul, fuziune in Sfant Numele Tau, bucurie in Unime.
Alcatuiti singuri din 3, 6, 9 nuclee de lumina, raurirea divina pe care vreti sa o repetati in interiorul vostru de 3, 7, 9, 21, 40 de ori pe zi. Incercati sa va opriti din cand in cand pentru a simti ambrozia ei, mireasma cu care ea vine, radianta ei.
Cuvintele-poarta care cladesc aceste rauriri divine sunt: marturisesc, recunosc, afirm, ma unesc, cinstesc, onorez, imbratisez, salut, eu sunt el, Eu si Sfanta Treime, Una Suntem, Sunt Tot ceea ce Sunt, Eu Sunt, Eu sunt El, Treime in Unime.
Exemple:
1.Recunosc Iubirea care Sunt,
Blandetea care Sunt, Frumusetea care sunt,
Si Tot Ceea ce sunt in Sfant Numele Tau.
2. Marturisesc Bucuria care Sunt,
Iubirea care Sunt,
Caldura care Sunt
Si Tot Ceea ce Sunt
In Sfant Numele Tau.
3. Treime in Unime
Coboara in sufletul lui X
Roaga-l sa ma ierte
Eu il Iert
Si fie ca Iubirea, Armonia, Pacea sa ne sustina
In Tot si Toate.
4. Salut Iubirea,
Pacea,
Blandetea
Sunt Liniste, Iubire,
Drag si Implinire
Sunt Tot ceea ce Sunt.
Eu Sunt( El).
5. Marturisesc Unimea care sunt
Iubirea care Sunt, Recunostiinta care Sunt
Si Tot ceea ce Sunt in
Sfant Numele Tau
6. Invoc lumina ta Doamne
Iubirea Ta,
Caldura Ta,
Iertarea Ta,
Coloana sa fie.
Cu ochi ceresti din albastrul pur ne privesti
Protejandu-ne, intarindu-ne, inaltandu-ne
In gand te chemam
Cu bucurie imbracam,
Mantia Ta.