Am avut un moment in viata in care nu doar am gandit, am si actionat in directia ramanerii mele intr-o alta tara. Acum 13-14 ani se intampla acest lucru. In dimineata zilei de 31 decembrie si in apropierea Trecerii am rasfoit chipul taranului roman, povestea tarii mele, tot ceea ce am imbratisat inca dintru Inceput si am hotarat desi zarurile pareau aruncate sa ma intorc in Ramania si sa slujesc ca un cavaler al luminii la portile ei, in drag mare, cu bucurie pe harpa ei cereasca, cantand.

Si vantul reamintirii m-a ajutat sa mi desfac existentele de Aici, sa le vad petalele, stralucirea si sa pregatesc Gradina.

Aceasta tara imi apare ca o fetiscana desculta imbracata cu o rochita de in lunguta incinsa cu un brau graitor, cu cosite aurii impletite pana la pamant si zambetul larg luminand cararile lumii. Pe cap poarta Cununa Preoteselor, la gat Salba Bucuriilor iar in ochi, Glasul acestor Vremi.

O vad in hora, la centru desfacandu-si cosul si daruind, o vad in dansul recunoasterii de Sine,  in iubire stralucind.

Cand sufletul meu se conecteaza la ea, bucuria, frumusetea si mai ales incantarea ei ma atinge, aducandu-mi in pocalul sufletului, viurile lucratoare in taina lui Acum.

Pe  o pajiste imensa in ochiul de lumina, mai multi flacai se apropie cu gand bun sau altfel privind cu jind la aceasta raza de Soare, nutrind fel si fel de lucruri, impanzind departarile.

Fata aceasta numita Ramania e tanara dar si batrana, blanda dar si ferma, inocenta dar si intelepta. Ea stie astfel ca …. ghicind ce vor celorlalti ii invita la o hora a Soarelui cu ea la Centru in Taina, conlucrand.

Si dansul ii cuprinde pe toti, spaland gandul, topind ispita, risipind asteptarile. In taina bucuriei, flacaii isi reamintesc joaca, frumusetea, minunea de a fi. Ei se invartesc pana cand bratele cerului ii cuprind si incep sa ridice ca niste sfere stralucind, imbratisand Soarele, Centrul, Totul.

In aceste contopiri, tara devine Planeta iar Planeta, Universul, un unic glas………atingand Omul, Frumusetea, Dumnezeul.

Va invit la o intalnire cu Ramania si cosul ei cu luminite-daruri, o hora a reamintitii si dospirii intru Unul-Una.

Cand? 22 septembrie, ora 19

Unde? Ion Bogdan nr 2 A, et 2, interfon 2

Cat? Intre 30-50 lei

Sunteti asteptatti incepand cu ora 18 45,