Contractele noastre spirituale contin teme si lectii de viata pentru care avem la dispozitie un anumit ragaz de timp. Ca la scoala….Cand el se termina apar probele destinului, testele, provocarile, incercarile si cand nu le trecem in mod repetat apar semnalele de alarma, micile somatizari, accidentele, bolile, plecarile rapide.  Aceste teme de viata date de tatal-spirit nu pot fi onorate decat cu sentimentele inaltatoare ale mamei-suflet. Nu poti absolvi tema empatiei in cuplu cu suparare, neacceptare, ura pe barbati sau lectia acceptarii unei soacre care tot timpul barfeste cu neiubire, neiertare, furie. Proba se va repeta si in alte relatii dezvelind o tema de viata care tot revine. 

Temele pot fi: acceptarea a ceea ce este asa cum este, iertarea, blandetea in relatia cu copii tai, bucuria de a fi, intoarcerea Acasa, intregirea, unimea, rabdarea in relatiile cu ceilalti, smerenia, intelepciunea in cuplu, dezvelirea darurilor, iubirea de Tot si Toate, compasiunea fata de animale, bucuria in relatia de cuplu, iertarea etc.  Deciziile bazate pe frica sau rapacitate, faptele amprentate de suparare, razbunare, rautate, alegerile pitice, evitarea sau atacul, patimile conduc adeseori la bucle emotionale si existentiale ce contin repetitii pline de suferinta dezvaluid  spirala descendenda a vietii pe care putea aluneca sau cadea mergand de la stari proaste, emotii disonante, neimplinire catre accidente, mici sau  mari, boli, morti napraznice. 

Bolile, problemele, greutatile sunt plati pentru greseli, pacate, patimi pe care le tinem de multa vreme in structuri.

 Cauza este tot timpul in interiorul nostru.  Mai intai se incarca sufletul cu otravuri apoi ni se mai da un ragaz de timp si daca nu il respectam se incarca energeticul apoi ni se mai da un ragaz de timp si daca nu il respectam apar somatizarile care coboara in fizic. De aceea entitatea din spatele cancerului o putem simti cu 7 sau 9 ani inainte insa diagnosticul clar apare tarziu dupa ce aceste 3 ragazuri de timp. Noi deschidem poarta unui virus, noi atragem o anumita boala pentru greseli facute in viata aceasta sau in alte vieti. Dupa efectuarea platii daca omul s-a schimbat el poate pasi pe Cale noi teme dezvelindu-si darurile, bucuriile, frumusetile. Si daca doar a apelat la medicina alopata fara sa fii extras aur celest….adica intelepciune, cancerul recidiveaza, boala revine.

Triunghiul care va sustine zi de zi si pe care e de dorit sa-l hraniti constient  este format din sanatatea gandurilor, a emotiiilor si a faptelor. Cum alunecam si sau cadem ?Ce decizii ne scad lumina interioara? Cum ajungem sa ne intalnim cu boala?   Alegand sa fim in doua barci( jucand la doua capete) …..sau mergand pe ape intunecate mancati neiubire-neacceptare-suparare sau orgoliu-neimpacare-nemultumire sau cultivand patimile sau mintind sau repetand greseli si pacate. Ex: intr-o casatorie daruita de Dumnezeu dar si intr-un amantlac cu un barbat focos intr-un job minunat in care ne simtim ca acasa dar si in alte proiecte de dragul banilor si al imaginii, negustori de droguri, oameni cu patima bauturii sexului, jocurilor de noroc, mincionosi de profesie etc  In  situatiile de mai sus alegerile facute in triunghiuri limitative ca: dispret-falsitate-lasitate, suparare-neacceptare-neprimire, mi se cuvine-impietrire-plictis, frica de singuratate-frica de plictis-ignoranta, desfrau-minciuna-necunoastere pot genera divorturi insotite de razboaie, procese cu angajatorii, neimpliniri chiar daca un timp ni se da voie sa experimentam in mlastina dualitatii sau in prapastia nesinceritatii-minciunii-supararii.. 

Faptele mari construite in triunghiuri de virtuti adica cu iubire, armonie, pace aduc linistea constiintei, cele pitice facute pentru bani sau imagine sau din egoism sau din patima si care incalca legea divina aduc neliniste, neasezare, neimpacare.  Si nu putem amorti constiinta cu medicamente, argumentatii, povesti. Ia ne va da de veste prin cosmaruri, nelinisti, boli ca am incalcat legea divina. 

Gandirile, emotiile, faptele noastre pot construi un triunghi cu varful in sus care leaga  Pamantul de Cer sau un triunghi cu varful in jos care leaga Pamantul de Anticeruri/ Umbraluri si care activeaza spirala descendenta, coborarea, alunecarea, caderea. Poate ati auzit  astfel de expresii: a fost prea puternica tentatia, nu am rezistat sau am fost pacalit de bani sau am fost slab in fata bauturii sau nu m-a putut opri sa nu iau droguri. Alegerile noastre, insotite de  incredere, asumare si jerfa sau de bucurie,  Faca Se Voia, intelepciune ne pot urca pe spirala ascendenta pana in al noualea cer sau cu lacomie, hotie, minciuna ne pot duce in noaptea interioara. Uneori deschidem usa patimilor: boordel, jocuri de noroc, bautura si in acelasi timp mergem si la biserica, ne spovedim, ne rugam, facem donatii. Nu poti aseza insa in aceeasi casa mobilierul negru si plin de mirosuri al patimilor si tot aici sa pui si mobilierul radiant, frumos, calduros al rugaciunii. Nu se impaca una cu cealalta. 

Ce este constiinta? Este degetul divin, ochiul cosmic, instanta care ne valideaza felul in care ne-am facut temele de viata, ecranul pe care se proiecteaza faptele noastre si care ne aduce stari inaltatoare sau emotii disonante dupa cum noi ne-am incarcat constiinta cu vreun amantlac sau am descarcat-o limpezind-o la un duhovnic, psiholog, metaconsilier.

Constiinta noastra nu poate fi pacalita cu medicamente sau argumente. Nerespectand legile divine, constiinta se incarca generand ca orice cos de gunoi plin cu miasme…… dezintegrari, bucle existentiale, caderi. 

Constiinta noastra se afla la intersectia dintre triunghiul cu varful in sus( individualitatea) si triunghiul cu varful in jos( personalitatea). Atunci cand trecem dincolo de val si mergem sa ne intalnim cu Sfantul inteleptilor pentru a evalua viata pe care tocmai am traversat-o, ceea ce doare……pentru ca acesti profesori ceresti nu sunt punitivi, nu tipa, nu ne biciuie …este doar propria Constiinta. Ea stie cat te-ai abatut de la Cale, mintind, manipuland, vorbind prostii, ea stie ca ai alunecat sau cazut Si de multi ori ajungem aici  la evluarea cereasca de la finalul vietii ca Falsi dumnezei sau Nimicuri crezand ca am gandit, spus, actionat, corect, integru, aliniat la Voia Divina. 

Orice bucla emotionala sau existentiala incepe cu a sta in doua barci la nivelul gandurilor, emotiilor, faptelor….Incepe cu un Compromis. 

Cum pot alege inaltator pentru a urma Calea, Adevarul, Unicitatea radianta?

Incep cu o spovedanie, o curatare interioara facuta cu lacrimi, eliberand frici, meschinarii, lasitati, minciuni, o limpezire a ochilor interiori urmata de ganduri, sentimente, fapte radiante pe care le fac ….zilnic asezand in acest triunghi descris de sanatatea gandurilor, emotiilor, faptelor, o invocatie sau o rugaciune sau o mantra pe care o repet zilnic si de 9, 12,21, 40 de ori pentru a creste lumina interioara si a face alegeri inaltatoare. 

Invoc lumina ta, Doamne

Iubirea ta, 

Caldura, 

Intelepciunea ta

Coloana sa fie. 

Cu ochi ceresti 

Din albastrul pur ne privesti, 

Limpezindu-ne, intarindu-ne, inaltandu-ne, 

In gand te chemam, 

Cu iubire imbracam, 

Mantia Ta. 

sau

Ma iert si ma dezleg de toate greselile si pacatele pe care le-am facut cu Voie si Fara Voie fata de Iubire, Casatorie, Barbati, Rog Sfanta Treime sa ma ierte si sa ma dezlege, Sunt Una cu Iertarea

Curatand burduful interior vor aparea marile intuitii, alegeri, deschideri de Sens se va activa clarul, discernamantul, intelepciunea. Pentru a ne reaminti contractul nostru spiritual, postul, spovedania, initierile de lumina, calatoriile cu talc, sentimentele inaltoare, marile intrebari, faptele pline de jertfa ne pot ajuta. Ele ne deschid poarta pentru a intra pe Cale iesind ( din fundatura sau de pe o straduta ingusta.). Si urmand busola divina se contureaza Marea Poveste.

Scoala vietii pe aceasta planeta se bazeaza pe acest triunghi: teme de viata-daruri-salturi de intelegere. Pe masura ce ne onoram lectiile extragand din ele aurul celest, muntele divin se dezvaluie, insasi Taborul pe care il putem urca fructificand talantii, rotunjind pasii, iubind Omul, Viata, Totul.