Atunci cand lucram cu triunghiurile trezitoare observam ca acest echilibru interior cu mama, tatal, copilul ne aduce si  greutatea optima. Neamaivand greutati interioare, corpul asculta sufletul si spiritul imbracandu-se cu radianta, forta, bucurie. 

Nu dieta ne slabeste ci echilibrul interior. Primindu-ne asa cum suntem si pe noi si destinul insusi, corpul se va simti iubit, indragit, imbratisat si nu va mai traduce anumite emotii bagate sub pres in pofte, lacomii ale pantecului, fugi in mancare. 

Greutatea optima nu urmeaza retele sociale ci chipul emotiilor noastre. Iubindu-ne, corpul va asculta mergand catre forma optima. Necceptandu-l corpul va tipa in fel si chip pentru a ne atrage atentia.

Uitati-va la doamnele care se modifica foarte mult dupa ce au fost parasite de soti. Cu cat stau mai mult in neiubire-neacceptare-furie cu atat acumuleaza mai multe kg sau slabesc in exces. 

Greutatea optima e legata de energia primirii. Desi ne-am ales corpul din viata dintre vieti in acord cu destinul, corpul traduce neinvatatele cu toate emotiile asociate precum si temele de viata pe care e de dorit sa le transformam in daruri si salturi de intelegere. Si asa apare darul de a slabi, bucuria optimului, saltul de la 70 de kg la 40 de kg.  Cu siguranta ati obsercat ca atunci cand sunteti furiosi nu puteti manca si slabiti prea mult sau mancati in exces si va ingrasati. In manastirea Frasinei locul in care m-am vindecat si de unde am pasit pe acest drum, am observat de-a lungul timpului ( incepand cu varsta de 18 ani si pana acum) cum demonii furiei, supararii, neacceptarii, neiertarii( vizibili in slujbele de maslu si in dezlegari) mananca foarte mult din materie, schimonisind si corpul si chipul.Se poate spune ca slabesti mancata de ei pe dinauntru insa forma e lipsita de vlaga iar chipul e lipsit de radianta, luminozitate, bucurie.Inimosii se ingrasa pentru ca inima aduna si sufletul inmulteste, cerebrotonicii cei care stau foarte mult in minte, slabesc pentru ca ei scad din tot si toate, analizand judecand, neiertand. Intelectul saraceste, slabeste, usuca. 

Slabitul optim e de dorit sa inceapa cu marile intrebari: Cine sunt? care este rostul meu aici? Ce sabotori interiori ma opresc sa -mi accesez Calea? Ce relatie am cu mama, tatal, copilul interior? Cu ce emotii ma lupt?Ce nu iubesc la mine? 

Cand copiii nu sunt primiti de mama am observat ca ingrasarea sau slabitul in exces se face la partea de jos( pe burtica)( centrii 1, 2, 3). Dandu-va energia primirii si voua si mamei voastre chiar daca v-a abandonat, faceti pace cu mama divina-mama lumeasca, corpul vostru capatand forma optima. Supararile pe Geea( job, bani, materie, case) aduc deasemenea o rotunjire sau o slabire a formei in zona centrilor( 1, 2, 3), supararile pe trecut( ingrasa picioarele), supararile tinute mult timp pe suflet, ingrasa mainile.  Cand va primiti destinul asa cum este apare alinierea interoara si optimul exterior. 

Greutatea optima este roada iubirii de sine, a primirii de sine, a increderii in sine sau rezultatul acceptarii, bucuriei de sine, asumarii de Sine. In orice triunghi trezitor apare in centru implinirea interioara si optimul exterior. Si corpul traduce aceasta implinire dandu-va plin ochiului chiar daca nu respectati reteta epocii.