Intalnesc din ce in ce mai multi adolescenti si tineri prinsi de flacarile drogurilor, bauturii, ai sexului, acaparati de nimicuri, risipiti in toate zarile, cu sufletul in fundul iadului si privirile rascolite. Si ceea ce te copleseste sunt amestecurile de intensitati….puternici in cuvant, puternici in imagine, puternici si in a experimenta sublumile. Insa dincolo de culorile ascutite cu care zgarie pasii zilei plictisiti de lumesti……simti nevoia lor de iubire, gaura neincrederii, tipatul sufletului prins in corsetul multor balauri….si te intrebi de ce la atata frumusete, freamat cognitiv, tinerete radianta….vin atatea aratari? Caci multi dintre ei nu stiu ca de la un sarpe care te pacaleste intr-o seara sa consumi iarba…. ajungi foarte usor la o capetenie dupa cum de la un pahar de votca aparent nevinovat ……se instaleaza rapid obsesia apoi dependenta si …..așa ajungi la patima-balaur. 

Si ele se tin de mana băutură-sexul-drogurile alcătuind un triunghi cu vârful în jos, un triunghi al căderii așa cum și căderea lui Iuda a fost concertata de alți trei balauri: orgoliul-atasamentul fata de arginți-invidia. 

Multi dintre ei, păcăliți de tentații cred ca aceasta este puterea lumeasca, scena, radianta, unicitatea de care au nevoie fără sa știe ca doar se zvârcolesc intr-o mlaștină cu niște arătări pe care dacă le-ar putea vedea cu ochii fizici ar fugi…mâncând Cerul. 

Și tot mușcând din aceste placeri și cumpărând iluzii ei se prăbușesc putin câte putin pana când câmpurile, centrii, sufletul, organele le-au fost acaparate posesiile temporare transformându-se în posesii definitive, în boli cumplite de care nu mai scapi o viață întreaga. 

Interesant este ca unii dintre ei cred ca așa cum pot cumpara rapid aceste plăceri la fel de simplu îl pot păcăli și pe Dumnezeu cu un acatist, o rugăciune și apoi pot reveni în brațele balaurului…amânănd Recreația, ieșirea de pe Spirala Descendenta ….întoarcerea Acasă…fără a evalua buchetul de consecințe negative ce nu le mai permite intrarea pe Cale, accesul la darurile cerești, Împlinirea. Căci dacă ești furat…de aceste intensități ….cum sa mai fii Graal….pentru marile ambroziile divine? 

Ca părinte îmi dau seama ca aceste plante-carnivore, patimi care sunt la toate colțurile, balauri care ii prind pe adolescenți și le mananaca povestea …toate aceste arătări au putere într-un microunivers în care copilul nu a fost conectat la rugăciune, spovedanie, împărtășanie, la virtuți, la cel mai înaltă scop numit Indumnezeirea, nu a fost verticalizat prin creștere, nu i s-a dezvelit Soarele Divin. 

Și dacă sunteți părinte și va este greu sa va uitati la copilul care tocmai v-a retezat brațul sau v-a bătut sau v-a furat banii ….începeți prin a face niște spovedanii profunde incluzand mai ales anii tinereții fara a uita nici primul nici ultimul pahar de votca, nici prima nici ultima tigara etc. Șarpele dintr-o anumită epoca a crescut între timp și a devenit balaur, duhurile rele, entitățile vizitând mai multe generații și făcându-și cuib. Si construiti triade formate din post-rugaciune-spovedanie sau post-calatorii spirituale-sfinte liturghii sau dezlegari-masluri-rugaciuni pana când în spiralele de lumini create…balaurii au plecat, arsi de lumina Soarelui Divin. 

Va invit sa ne rugam cu toții pentru tinerii prinși de aceste flăcări-patimi eliberând prințesa-suflet din ghearele balaurului-patima!!!!