Cand te pregatesti pentru o calatorie insailand pasi ceresti,  cobori in taina sufletului cu candela plina de tamaie sa curati fiecare colt din ea, atingand Acum odaile, cu multa iubire, cladura, intelegere, boltind Clipa cu Bucurie, linistind zgomotul, Limpezind.  Nu uiti sa-ti faci iertarile fata de fiecare situatie, om, loc, drum, cu blandete, te straduiesti sa nu neglijezi  vreun raft cu borcanele pline de licorile trecutului, esti atent la dospire si mai ales te gandesti doar sa daruiesti ….nu sa iei, lasand in plicul tau cu zambetele, triunghiurile Unimii….Sa ajunga la Toti!

Pasind bland in rostul vremurilor vei descoperi multe pagini in cartea aceluiasi loc…Dobrogea de altadata poate trista, inlacrimata si Dobrogea de Acum!!! Cum poti creea o punte de legatura intre ele? un pod de lumina?un inteles?

Lucrand cu darurile tale, cu intelegerile, cu deschiderile mici si mari care s-au daltuit in trena ta. Lasandu-le frumos in cantecul locului, ca o nota care se activeaza in Partitura, nascand o noua Melodie, atingand si stralucind in acest Acum.

Inainte de calatorie cu 3 luni sau 3 saptamani inainte…..te limpezesti in apele taramului nou si vechi spaland rufele tale in ochiul treziei. Te spovedesti, te impartasesti, iei cateva initieri care sa te ajute sa deslusesti Povestea.

Apoi zi de zi daruiesti lumina drumului, locului, intregii tesaturi in asa fel incat toate nodurile vechi si noi de Acum si de Altadata sa se dezlege si Talcurile, Rosturile, Intelegerile sa-ti fie revelate.

Intrebi in linistea sufletului, te adancesti, te rescrii. Si pensula acestei noi calatorii va desena ceva in tine, ceva in insasi teritoriul frumos din inima ta.

Cand ziua calatoriei s-a activat ca un covor cosmic care ti se aseaza la picioare, te conectezi la Darurile Locului si Darurile Tale si intri in aceasta Corespondenta lasand in Pasire, Ceva ce poate Tinutul in sfarsit poate sa primeasca, ceva ce ajuta la Rodire, ceva ce trebuie sa Vina.

Graalul iti va deschide Drumurile aducand la Masa Tacerii alaturi de multe Suflete, Bucuria de a Fi ….simpla, mare, largita de insasi Darul Clipei care ti se dezvaluie Acum.

Nu te intrebi….cand castiga ghidul la aceasta calatorie? sau a insailat cele 7 obiective? sau de ce nu mi-a spus sa-mi iau a treia pereche de adidasi?

Patrunzi dincolo de forma si de continut in ESENTA lasand ZBORUL sa te GHIDEZE, Frumusetea Locului si a Oamenilor sa Cuvante.

Si daca apare o provocare invaluie-o….cu lumina, iubeste-o, imbratiseaza-o.

E colbul sau ceata noastra, insasi dospirea ce vine cu un alt Chip.

Aseaza-te bland in tine intreband…..Ce vrea sa-mi spuna aceasta Furtuna?

Si lasa raza de Soare sa se intinda pana cand Lumina va irumpe din nou atingand Covorul cu multa Maretie.

La final largeste-te cu celelalte Suflete…Impartasind!

Ridicati Cupa la Ceruri asteptand Cuvantarea….Si daca ea nu vine atunci lasati Tesatura noua sa se Limpezeasca in Viul Regasirii ……Culoarea va cobora la Timpul Potrivit…..punand pe fruntea Clipei o  Salba cu Intelesuri!