Religia lui Isus reprezinta cea mai inalta spiritualitate orientata spre o lucrare minunata ce poate sa fie realizata aici pe pamant. Toti cei care s-au refugiat in grote au procedat desigur bine insa nu se gandeau decat la ei, vroiau sa-si salveze sufletul lor insa nu aceasta este invatatura lui Hristos.

Isus a adus o invatatura a fraternitatii si a iubirii care nu exista in nici o alta religie. Cand spunea: Ierusalime, Ierusalime de cate ori am voit sa adun pe fii tai, dupa cum aduna pasarea puii sai sub aripi…el subintelegea o viata de fraternitate si iubire intre oameni. Iar cand se ruga ca totul pe pamant sa fie ca si in cer este pentru in inalt toate creaturile sunt o singura fiinta: ele se inteleg, se iubesc, comunica intre ele, in timp ce aici pe pamant ele sunt separate, divizate, ostile. In asemenea conditii ordinea ce exista in inalt este departe de a se instala pe pamant.

In Tabla de Smarald, Hermes Trismegistus spune: Ceea ce este jos este la fel cu ceea ce este in inalt. Daca se compara aceasta fraza cu ceea ce spuneam mai devreme observam ca Hermes constata in timp ce Isus doreste cu tot sufletul, acest lucru.

Din nefericire crestini se grabesc sa repete fraza insa cu adevarat nu doresc realizarea Imparatiei lui Dumnezeu.

Cei mai multi oameni se comporta ca si cum ar fi venit pe pamant doar sa manance, sa bea, se se dstreze, sa faca niste prostii sau sa sufere, sa fie nefericiti.

Cand omul va face sa vibreze intreaga sa fiinta la unison cu lumea divina, el va reflecta insasi frumusetea, lumina, inteligenta perfecta.

Fiecare om trebuie sa se gandeasca ca are ca sarcina sa transforme Pamantul iar apoi Domnul se va pronunta si va spune: Ati fost niste lucratori buni pe ogorul meu….Intrati aici lucratorii mei in Imparatia bucuriei si a Maretiei mele. De altfel Isus vorbeste in Evanghelii despre niste lucratori trimisi sa lucreze la camp. Noi suntem acesti lucratori. Ce am semanat? Unde am lucrat?Cunoasteti pilda servitorilor si a talantilor? Ei bine este aceeasi idee. Servitori care si-au valorificat talantii au fost recompensati iar cel care si l-a ingropat pe al sau a fost pedepsit. Acest servitor il reprezinta pe cei care se gandesc  numai sa se distreze si sa profite in mod egoist de viata. Aceasta nu are nimic de-a face cu filosofia lui Hristos.

Hristos ne invata ca tot ce Domnul ne-a dat ca bani si posibilitati trebuie sa foloseasca pentru binele tuturor.

Sensul vietii este evolutia, transformarea materiei. Tot cei care contribuie la aceasta evolutie sunt deci ajutati, sustinuti. Totul trebuie sa evolueze.

Legea vietii este deci evolutia adica dezvoltarea pana la perfectiune. Iata daca Isus ne-a cerut sa devenim perfecti ca Tatal Ceresc inseamna ca el stia ca scopul evolutiei este perfectiunea.

Sursa: Omraam Aivanhov