Piramida Solară din Bucegi
Seria misterelor din Bucegi continuă să ne uimească.
Oare de ce nu sunt mai cunoscute aceste fenomene unice care au loc la noi în țară?
Poate cineva are de câștigat dacă nu se află…
Foarte puțină lume știe că în fiecare an, într-o singură zi, la apusul Soarelui, razele lui înconjoară chipul plin de secrete al Sfinxului din Bucegi și, coborând spre baza lui, formează o piramidă magică.
Acest fenomen este cunoscut doar de câteva zeci sau poate sute de persoane.

Energie pură

Iar aceste persoane care cunosc fenomenul se întâlnesc în fiecare an pe Platoul Bucegilor, în aceeași zi și la aceeași oră.
Deja ei se recunosc de la depărtare, urcând pe coama muntelui, din toate direcțiile.
Iar acești oameni, nu sunt numai din România, spre surprinderea noastră.
Doctorul din Hamburg vine an de an aici pentru a căpăta energia de care are nevoie pentru a conduce propriul cabinet în care tratează zeci de bolnavi în fiecare zi.
Reușita celor peste zece operații pe care nici un doctor nu le-ar putea face într-o zi rămâne secret.
O doamnă cu o pălărie violet venită de această dată de pe meleagurile țării noastre, din Sibiu, a fost adusă pentru prima dată într-un scaun cu rotile de nepotul ei care este cercetător la Institutul de Mineralogie Patologică „Axente Sever”. În prezent poate veni singură, pe propriile picioare, mai mult pentru a mulțumi Piramidei pentru magica ei vindecare, Soarelui pentru căderea lui miraculoasă și binefăcătoare în trepte piramidale și chiar Sfinxului, fără de care nimic din toate acestea nu ar fi putu fi posibile. Unele zvonuri spun că doamna ar mai avea și un alt motiv, și anume că doar aici, în această blândă lumină piramidală, pălăria ei trimite raze violete către vârfurile dimprejur, ca un mesaj misterios adresat pădurilor de brad și animalelor din ele. Dar acest mesaj nu a fost descifrat de nimeni, niciodată.

Cazul gemenilor

Un al caz cunoscut printre oamenii Piramidei Solare din Bucegi este cel al gemenilor din Eastwood, bolnavi de artrită psoriazică, boală autoimună care afectează ligamentele și tendoanele. Ceea ce a făcut piramida magică pentru ei nu poate fi pus sub semnul întrebării, având acţiune antiinflamatoare selectivă pentru COX2, și producerea de adalimumab, un anticorp monoclonal uman recombinat de tip Ig G cu specificitate pentru TNF alfa.
Tânărul care a venit din Detroit până în Bucegi, suferind de fibromialgie, boală survenită în urma unei depresii severe cu tulburări de anxietate, a fost și el vindecate de piramidă, aceasta acționând asupra lui ca un inhibitor selectiv de serotonină (SSRI), antidepresiv tricyclic. Se știe faptul că medicii nu au nici un tratament pentru această afecțiune, recomandând doar meditație și rugăciune.
Bâtrânul din Bombay, India, a venit aici cu sindromul Down, prezentând facies aplatizat și gât scurt, consecință a unei diviziune celulare anormale la nivelul ovocitului, sau domnul din Kinshasa, Republica Democrată Congo, cu toxoplasmoză însoțită de apariția de adenopatii latero-cervicale, dar și doamna din Xi’an, China, care suferea de virusul Papiloma Uman HPV, cei doi tineri din Ontario suferinzi de alopecia, cu capetele acoperite de batice și șepcuțe moderne pentru a nu se vedea urmele unei boli necruțătoare, și mulți mulți alții, cu diverse afecțiuni, vin în acest loc cu adevărat magic din toate colțurile lumii.

Se întorc vindecaţi

Unii dintre ei se întorc complet vindecați doar pentru a mulțumi, în timp ce altora boala li se ameliorează fără leac medical și revin an de an pentru acțiunea fără explicație a Piramidei Magice în speranța că într-un final vor putea să ducă o viață normală.
Există o singură zi din an, o zi sfântă, când soarele își coboară razele blânde, în trepte, peste Sfinxul ce veghează atât de mândru bucegii, într-o piramidă cu adevărat magică și spectaculoasă. În ziua de 28 noiembrie în fiecare an, pe Platoul Bucegi se întâlnesc oameni aleși, veniți din toate colțurile lumii.