Atunci cand spunea Isus  a spus: Fiti dar voi desavarsiti precum Tatal  vostru cel Ceresc desavarsit este …el subintelegea reincarnarea. Altminteri, el care era atat de intelept si luminat, cum ar fi putut sa ceara oamenilor sa devina perfecti intr-o singura existenta?Sau nesocotea slabiciunea omeneasca sau nu avea nici o idee despre maretia Domnului. Daca nu s-ar fi gandit la reincarnare acest precept ar fi fost lipsit de sens. Cu ideea de reincarnare totul devine posibil, totul are talc. Isus a cerut oamenilor perfectiunea fiindca stia ca perfectiunea este legea intregului univers.

Sa studiem in evanghelii unele probleme puse de Isus discipolilor sai precum si raspunsurile date. Intr-o zi Isus si-a intrebat discipolii: Dar voi cine ziceti ca sunt?..Ce inseamna aceasta intrebare?Ati vazut adesea vreun om sa va intrebe….Cine crezi ca sunt?Priviti raspunsul discipolilor …Unii, Ioan Botezatorul, altii Ilie, altii Ieremia sau unul dintre proroci. Cum putem afirma despre cineva ca ar fi o anumita persoana care este deja moarta de multa vreme, daca nu se subintelege ideea reincarnarii?

Alta data, Isus si discipolii sau au intalnit un orb din nastere iar discipolii l-au intrebat: Invatatorule cine a pacatuit: acesta sau parintii lui, de s-a nascut orb? Unde ar fi putut pacatui acel copil inainte de nastere? In pantecele mamei sale? Este oare aceasta o intrebare lipsita de sens sau ea subintelege ca Isus s discipolii vorbeau despre o viata anterioara. Discipolii l-au intrebat daca parintii au fost ce care au pacatuit finca legea ebraica ii invata ca orice infirmitate, orice nenorocire se datoreaza unei incalcari a legii dar ca deseori o persoana poate plati pentru alta iar daca vedem pe cineva aflat in nenorocire nu putem sti daca daca isi ispaseste propriile pacate sau se sacrifica pentru un altul.

Iar Isus raspunde…Nici el n-a pacatuit nici parintii lui ci ca sa se arate in el lucrarile lui Dumnezeu.

Oamenii sufera fie ca pentru ca au comis niste pacate si culeg ce au semanat fie preiau karma altora, ei se sacrifica pentru a evolua fie si-au incheiat evolutia si aleg sa se coboare, sa suporte o boala sau sa fie martirizati pentru a ajuta umanitatea.

Daca nu sunteti convinsi iata alte argumente… Ioan Botezatorul a fost decapitat din ordinul lui Irod. Dupa schimbarea la fata discipolii l-au intrebat pe Isus. ..Pentru ce dar zic carturarii ca trebuie sa vina mai intai Ilie?Iar Isus le raspunde…Ilie intr-adevar va veni si va aseza la loc toate. Eu insa va spun voua ca Ilie a si venit dar ei nu l-au cunoscut ci au facut cu el cate au voit. Iar textul adauga: Atunci au inteles ucenicii ca Isus le-a vorbit despre Ioan Botezatorul. Este deci limpede ca Ioan Botezatorul este reincarnarea lui Ilie. De altfel Evanghelia povesteste ca atunci cand un inger i-a aparut lui Zaharia, tatal lui Ioan Botezatorul, pentru a-l vesti ca sotia lui Elisabeta va naste un baiat el i-a spus…Si va merge inaintea lui cu duhul si cu puterea lui Ilie.

Sa cercetam acum viata profetului Ilie si sa vedem ce a facut de i s-a taiat capul mai tarziu cand a venit ca Ioan Botezatorul. Este o poveste foarte interesanta. Ilie traia in vremea lui Ahab. Ahab s-a casatorit cu Izabela fiica regelui Sidonului si din acest motiv a inceput sa inalte un cult a lui Baal. Ilie s-a infatisat in fata regelui pentru a-i reprosa infidelitatea sa fata de Dumnezeul Israelului si i-a spus: Zece ani de acum incolo nu va ploua nici roua nu va cadea asupra tarii. Apoi a plecat la Ordinul Domnului si s-a ascuns in munti pentru a scapa de urmaritorii regelui. Seceta a facut ravagii vreme de trei ani in tara: poporul suferea de foame si Dumnezeu l-a trimis din nou pe Ilie la rege. Vazandu-l Regele  l-a acuzat cu violenta ca este cauza acestei secete. Ilie i-a raspuns: Nu eu sunt cel ce aduce nenorocire in Israel; ci tu si casa tatalui tau pentru ca ati parasit poruncile domnului si mergeti dupa baali. Trimite dar acum si aduna la mine in muntele Carmel tot Israelul dmpreuna cu cei patrusutecincizeci de prooroci ai lui Baal. Toti profetii au fost adunati si Ilie a spus: Dati-ne doi vitei; ei sa-si aleaga unul, sa-l taie in bucati si sa-l puna pe lemne dar foc sa nu faca iar eu voi taia bucati pe celalalt vitel si-l voi pune pe lemn si foc nu voi face. Apoi voi sa chemati numele dumnezeului vostru iar eu voi chema numele Domnului Dumnezeului meu. Si Dumnezeul Care va raspunde cu foc, Acela este Dumnezeu.

Profetii incepura si de dimineata pana in pranz au facut invocatii: Baale auzi-ne! Dar nu au primit nici un raspuns si Ilie a inceput sa rada de ei si zicea: Strigati mai tare caci doar este Dumnezeu!

………………………..

Atunci Ilie a a luat dousprezece pietre si a facut un altar in jurul caruia a sapat un sant a pus lemne peste pietre si peste lemne vitelul taiat in bucati. A udat apoi totul cu apa si a umplut santul cu apa. Fiind Totul pregatit l-a invocat pe Dumnezeu. Iar focul a acazut din Cer  incat a ars totul. Intreg poporul inspaimantat a recunoscut ca adevartul Dumnezeu este Dumnezeul lui Ilie. Il acel moment Ilie prea mandru de victoria lui i-a dus pe cei 450 de profeti a lui Baal la parau si le-a taiat capetele.

Iata de ce trebuia sa se astepte la randul sai sa i se taie capul. Pentru ca exista o lege pe care Isus a anuntat-o in gradina Ghetimani in clipa in care Petru s- a aruncat asupra servitorului lui Caiafa si i-a taiat urechea: Intoarce sabia ta la locul tau caci toti cei ce scot sabia de sabie vor pieri.

Dar cum a murit Ilie? Ilie s-a inaltat la cer in car de foc.  Iar cand s-a intors ca Ioan Botezatorul Isus stia cine este si nu  a facut nimic care sa-l salveze ….dreptatea trebuia sa se implineasca.

Crestinii credeau in reincarnare pana in secolul patru ca si evreii, egiptenii, hindusii, tibetanii. Dara fara indoiala parintii bisericii si-au spus ca aceasta credinta ar taragana lucrurile, ca oamenii nu s-ar grabi sa se indrepte si au dorit sa ii determine sa se perfectioneze intr-o singura viata suprimand ideea reincarnarii. De altfel Biserica a inventat incet incet niste lucruri atata de graznice ca sa inspaimante oamenii incat in Evul Mediu se credea mai mult in Diavol in Infern si in pedepsele vesnice decat in Dumnezeu.

Credinta in reincarnare trebuie reluata pentru ca altminteri e foarte greu sa descoperim cauzele unor morti venite in varste mici sau ale unor boli sau ale unor plati.

Dovada: mergeti la preot si il intrebati: De ce parinte unul este bogat si unul e sarac? Si parintele va spune aceasta este voia Domnului. Din raspunsul lui poti crede ca Dumnezeu are capricii, febleti, face ce vrea, ofera unora totul si altora nimic.

Acceptand reincarnarea vom intelege ca Dumnezeu este cu adevarat Stapanul Universului, cel mai mare, mai nobil, mai intelept si daca suntem saraci, prosti, nenorociti este greseala noastra. Pentru ca nu am stiut sa onoram bogatiile pe care el ni le-a dat la origini.

Acum intelegeti mai bine  aceste cuvinte. Fiti dar voi desavarsiti precum Tatal vostru Ceresc este…

Sursa: Omraam Aivanhov