Postul nu este doar o renuntare la pofte, dorinte, atasamente, la greseli si patimi care iti ingreuneaza barca facand-o sa mearga lent pe apele vietii ci si o intoarcere in Centru, o activare a Clarului, o bucurie a Intregimii care esti.

Am descoperit postul in jurul varstei de 18 si pana la 46 de ani am observat lucrand cu oameniii ca nici un dar tangibil sau netangibil nu ramane langa tine daca nu inveti sa impletesti postul cu rugaciunea si impartasania sau postul cu iubirea si blandetea sau postul cu alte virtuti dupa cum chiar ele te pot chema depinzand de etapa si provocarile pe care le traversezi.

Postul te verticalizeaza, te scoate din lumisme, agatamente, vanatoarea de dorinte, iti activeaza casa christica, triunghiul de virtuti in care poti simti acea stare minunata de Acasa, bucuria regasirii, frumusetea talantilor, varfurile de munti pe care le poti atinge.

Invatati sa postiti lunea pentru corpul mental, miercurea pentru corpul emotional si vinerea pentru corpul fizic. Cand sunteti in posturile mari, stabiliti-va si trei zile pentru toate cele trei corpuri iar a saptea sa fie insotita dincolo de renuntare de o hrana mai speciala pe care sa o dati corpurilor superioare si anume cultivati sau cititi despre idei inaltatoare( corpul cauzal) scufundati-va in sentimente radiante( corpul budhic) si generati fapte pline de jertfa( corpul atmic). O vreme asezati-va atentia pe un corp dupa care veti simti bucuria de a lucra cu toate timp de 40 de zile sau doar lunea, miercurea si vinerea.

Nu uitati ca postul are nevoie de zeama sau altfel spus de sentimente frumoase radiante. Nu-l tineti doar pe corpul fizic si pe corpul mental. Cultivati chiar daca la inceput…din datorie……bucurii mici apoi pregatiti bucurii mari, felii de caldura, buchete de recunostiinta. Postul aduce limpezire in orice problema ati avea activind INSPIRATIA adica aceasta stare ce vine de de la SPIRIT( din interior), Gratia care ne poate aduce o idee minunata o solutie insotita de ubire mare dar si de fapte minunate!!!

Prin post, egoul sau triunghiul cu varful in jos renunta la control, tipat, lamentari, masti dand voie sufletului si spiritului sa graiasca. Asa apar ideile mari, poeziile, cartile, invocatiile, emanatiile fara timp, melodiile inaltatoare.

In posturile mari oferiti-va trei zile de retragere, de adancire in voi, de stat in Dumnezeu. Uniti postul cu tacerea si rugaciunea sau cu spovedania si impartasania sau cu natura si citirea vietilor sfintilor!!!!

Postul elibereaza toxina fizica, mentala, emotionala reveland varfuri de munti la care nici nu ai sperat. Poate crezi ca nu mai poti scrie sau nu mai poti canta si deodata dupa trei zile de post rasare din nou soarele, o melodie noua vizitandu-te sau un nou articol!!!!

Postul rescrie…..prin aceasta forma de renuntare, burduful umplandu-se cu lumina christica ceea ce te poate conduce la sanatate sau la un nou anotimp in cuplu sau la o mare minune!!!!

Sunt multe momente in care am simtit puterea postului, binecuvantarile lui…..insa parca cel mai tare am perceput saltul la 18 ani cand dupa un an de boli ….o mana cereasca m-a ridicat din groapa. Renuntasem la medicamente, incepusem sa postesc, sa merg la masluri si sa ma spovedesc. Ceea ce medicii n-au rezolvat intr-un an am putut vedea cu ochii mei ca a devenit realitate in doar 7 zile. Si de atunci de la 18 ani in fiecare an ma intalnesc cu minuni generate de postul impletit cu credinta si iubire fie ca ele sunt traite de catre oamenii cu care ma intalnesc la cabinet fie ca sunt experiente personale, praguri pe care le trag tinand de mana postul, rugaciunea, spovedania.

Ori de cate ori trec 2 sau mai multe zile si inspiratia, limpezirea, creativitatea nu apar sau se subtiaza….incep sa postesc nu conteaza ca e marti sau joi….si fara nici o ezitare am observat ca doar dupa 3 ore de post, clarul reapare la fel bucuria inspiratiei si limpezirea!

Pentru cei care se lupta cu boli sau neincredere sau suparari…..incepeti prin a posti. Cu o zi de post stapanim sarpele, cu trei…scorpia si cu 7…balaurul. Si merita efortul de a elibera din casuta interioara dihaniile pentru a ne bucura de radianta, sanatate, daruri!!!!