Postul nu este doar o renuntare la pofte, dorinte, atasamente, la greseli si patimi care iti ingreuneaza barca facand-o sa mearga lent pe apele vietii ci si o intoarcere in Centru, o activare a Clarului, o bucurie a Intregimii care esti.

Am descoperit postul in jurul varstei de 18 mergand regulat la manastirea Frasinei si am observat lucrand cu oamenii ca darile vietii se inmultesc in triunghiuri de lumina formate din post, rugaciune, impartasanie sau postul faptele inaltatoare si sentimentele frumoase sau post, natura, virtuti.

Postul te verticalizeaza, te scoate din lumisme, agatamente, vanatoarea de dorinte, iti activeaza casa christica, in care poti simti acea stare minunata de Acasa, bucuria regasirii, frumusetea talantilor, varfurile de munti pe care le poti atinge.

Invatati sa postiti lunea pentru corpul mental consacrand mancarea de post, miercurea pentru corpul emotional, spunand tatal nostru la masa si vinerea pentru corpul fizic, corpul emotional, corpul mental. Ce inseamna acest lucru? Eliberati de pe corpul mental credintele limitative, gandurile punitive, judecatile, limpeziti pe corpul emotional, dorintele, multumiti Cerului pentru mancarea data. Cand sunteti in posturile mari adaugati o hrana mai speciala pe care sa o dati corpurilor superioare si anume cultivati sau cititi despre idei inaltatoare ale sfintilor, geniilor, maestrilor( corpul cauzal) scufundati-va in sentimente radiante( corpul budhic) chiar si fata de dusmanii vostri si generati fapte pline de jertfa( corpul atmic) pe toate razele vietii. O vreme asezati-va atentia pe un corp dupa care veti simti bucuria de a lucra timp de 40 de zile pe toate corpurile: fizic, emotional, mental, cauzal, budhic, atmic.

Nu uitati ca postul are nevoie de zeama sau altfel spus de sentimente frumoase radiante. Nu-l tineti doar pe corpul fizic si pe corpul mental. Cultivati chiar daca la inceput…bucurii mici apoi pregatiti bucurii mari, felii de caldura, buchete de recunostiinta pentru toti cei din jurul vostru. Postul aduce limpezire in orice problema ati avea activind INSPIRATIA adica aceasta stare ce vine de de la SPIRIT( din interior), Gratia care ne poate aduce o idee minunata o solutie insotita de iubire mare dar si de fapte minunate!!!

Prin post, egoul sau triunghiul cu varful in jos renunta la control, tipat, lamentari, masti dand voie sufletului si spiritului sa graiasca. Asa apar ideile mari, poeziile, cartile, invocatiile, emanatiile fara timp, melodiile inaltatoare.

In posturile mari oferiti-va trei zile de retragere, de adancire in voi, de stat in Dumnezeu. Uniti postul cu tacerea si rugaciunea sau cu spovedania si impartasania sau cu natura si citirea vietilor sfintilor!!!!

Postul elibereaza toxina fizica, mentala, emotionala reveland varfuri de munti la care nici nu ai sperat. Poate crezi ca nu mai poti scrie sau nu mai poti canta si deodata dupa trei zile de post rasare din nou soarele, o melodie noua vizitandu-te sau un nou articol!!!!

Postul rescrie…..prin aceasta forma de renuntare, burduful umplandu-se cu lumina christica ceea ce te poate conduce la sanatate sau la un nou anotimp in cuplu sau la o mare minune!!!!

Sunt multe momente in care am simtit puterea postului, binecuvantarile lui…..insa parca cel mai tare am perceput saltul la 18 ani cand dupa un an de boli ….o mana cereasca m-a ridicat din groapa. Renuntasem la medicamente, incepusem sa postesc, sa merg la masluri si sa ma spovedesc. Ceea ce medicii n-au rezolvat intr-un an am putut vedea cu ochii mei ca a devenit realitate in doar 7 zile. Si de atunci de la 18 ani in fiecare an ma intalnesc cu ploaie de minuni activate de postul impletit cu credinta si fapte radiante fie ca ele sunt traite de catre oamenii cu care ma intalnesc la cabinet fie ca sunt experiente personale, praguri pe care le trec tinand de mana postul, rugaciunea, spovedania sau postul, fapta radianta, sentimentele frumoase.

Ori de cate ori trec 2 sau mai multe zile si inspiratia, limpezirea, creativitatea nu apar sau se subtiaza….incep sa postesc nu conteaza ca e marti sau joi….si fara nici o ezitare am observat ca doar dupa 3 ore de post, clarul reapare la fel bucuria inspiratiei si limpezirea!

Pentru cei care se lupta cu boli sau neincredere sau suparari…..incepeti prin a posti. Cu o zi de post stapanim sarpele, cu trei…scorpia si cu 7…balaurul.

Postul ne ajuta sa ne eliberam de sabotorii mentali si emotionali insa in acelasi timp este si un activator al darurilor. Am intalnit oameni care nu stiau ce daruri au in viata aceasta si care dupa 9, 12, 21 sau chiar 40 de zile de post s-au trezit pictand sau scriind sau vorbind mai multe limbi fara sa fii avut prin studii, facultati, cursuri vreo legatura cu aceste daruri.

Postul tinut pe corpul fizic fara fapte frumoase inaltatoare si rugaciune nu ne dezvaluie varfuri de munti, intelegeri mari, daruri radiante.