Postul nu este doar o renuntare la pofte, dorinte, atasamente, la greseli si patimi care iti ingreuneaza barca facand-o sa mearga lent pe apele vietii ci si o intoarcere in Centru, o activare a Clarului, o Bucurie a Intregimii care esti.

Am descoperit postul in jurul varstei de 18 si pana la 47 de ani am observat lucrand cu oameniii ca darurile nu raman langa tine( darul de a scrie, darul casatoriei, darul iubirii) daca nu inveti sa impletesti postul cu rugaciunea si impartasania sau postul cu iubirea si blandetea sau postul cu alte virtuti, deschizand portile Cerului cu aceste triade.

Postul te verticalizeaza, te scoate din lumisme, agatamente, vanatoarea de dorinte, iti activeaza casa christica, triunghiul de virtuti in care poti simti acea stare minunata de Acasa, bucuria regasirii, frumusetea talantilor, varfurile de munti pe care le poti atinge.

Invatati sa postiti limpezind si corpurile subtile: mentalul de judecati, emotionalul de nelinisti, suparari, neiertari, sexualul de asteptari, conditionari, proiectii. La nivelul corpului cauzal cititi in post vietile marilor sfinti si veti primi in timpul somnului sustinerea lor, cunoastere, stapanire de Sine, pe corpul budhic insotiti cuvintele si actiunile cu sentimente inaltatoare iar pe corpul budhic faceti fapte pline de jertfa.

Postul aduce limpezire in orice problema ati avea activind INSPIRATIA ( IN SPIRIT) si dand grai BUCURIEI, reveland chipul christic, corpul de lumina, graiul divin.

Prin post, egoul sau triunghiul cu varful in jos renunta la control, tipat, lamentari, masti dand voie sufletului si spiritului sa graiasca. Asa apar ideile mari, poeziile, cartile, invocatiile, emanatiile fara timp, melodiile inaltatoare.

In posturile mari oferiti-va trei zile de retragere, de adancire in voi, de stat in Dumnezeu. Uniti postul cu tacerea si rugaciunea sau cu spovedania si impartasania sau cu natura si citirea vietilor sfintilor!!!!

Postul elibereaza toxina fizica, mentala, emotionala reveland varfuri de munti la care nici nu ai sperat. Poate crezi ca nu mai poti scrie sau nu mai poti canta si deodata dupa trei zile de post rasare din nou soarele, o melodie noua vizitandu-te sau un nou articol!!!!

Postul rescrie…..prin aceasta forma de renuntare, burduful umplandu-se cu lumina christica ceea ce te poate conduce la sanatate sau la un nou anotimp in cuplu sau la o mare minune!!!!

Sunt multe momente in care am simtit puterea postului, binecuvantarile lui…..insa parca cel mai tare am perceput saltul la 18 ani cand dupa un an de boli, 3 accidente de masina, 3 intalniri cu moartea ….o mana cereasca m-a ridicat din groapa. In urma unui vis zburand peste un camp de foc si chemand-o cu tot sufletul pe Maica am simtit primirea ei, caldura ei, iubirea ei. Acest zbor nocturn s-a incheiat cu o fuziune, o intoarcere Acasa, o impletire cu Cerul. A doua zi am aflat de Frasinei, am mers la aceasta manastire si dupa cateva dezlegari insotite de posturi si rugaciuni m-am facut bine.

Un moment amuzant legat de post se situeaza tot in varsta de 19, 20 ani cand dupa 5 zile de post …am inceput urcarea la Frasinei pornind din Muiereasca. Imi doream o limpezire profunda asa ca alesesem un post mai riguros fara a fi postul Pastelui sau al Craciunului. Era marti si am ajuns seara si in prag ma astepta un calugar bland (ca de fiecare data) si ma intreba vazandu-ma un pic obosita. Ce mai faci soro? Si i-am povestit despre postul meu…..Si calugarul s-a innegurat si mi-a zis. Tu nu stii ca post tine si diavolul?!!! Ca nici el nu mananca. Doar lunea, miercurea si vinerea sa postesti si in posturile randuite. Atat. Treci sa mananci….Si mi-a pus inainte un castron imens cu cartifi prajiti si usturoi si nu m-a lasat pana nu am finalizat totul.

De atunci respect postul de luni, miercuri si vineri si posturile mari.

Pentru cei care se lupta cu boli sau neincredere sau suparari…..incepeti prin a posti. Cu o zi de post stapanim sarpele, cu trei…scorpia si cu 7…balaurul. Si merita efortul de a elibera din casuta interioara dihaniile pentru a ne bucura de radianta, sanatate, daruri!!!!

In acest week-end (2-3 aprilie) impreuna cu un grup frumos al Frecventei Om am facut un vals inspirat cu cateva manastiri de suflet: sambata am fost la Surpatele, Dintr-un Lemn, Arnota, Bistrita, Hurezi iar duminica la Frasinei. Postind cu totii am simtit cum drumurile se deschid, soarele apare dupa fiecare iesire din biserica, totul ne raspunde, muntii ne vorbesc.