Coplesita de valorile sociale si doritoare sa straluceasca pe scena, mama ferma adopta religia la moda sau credintele si practicile cele mai proaspete legate de spiritualitate ex hot yoga fiind convinsa ca ceea ce straluceste datorita marketingului este si cel mai valoros lucru.

Nu accepta trairea spirituala autentica, experientele din lumile subtile, calatoriile astrale, scrierea automata considerandu-le prea nestiintifice, aburde de-a dreptul pentru un om social mult prea ocupat cu nimicuri. Cand sa mai ai timp si de asa ceva?

Daca este insa vorba de viitor si poate sa-l pacaleasca cumva pe Dumnezeu se va duce cu siguranta la un metaconsilier si isi va lua chipul victimei coplesita de griji care vrea neaparat sa auda ca va avea un viitor de vedeta fara sa faca nimic. Daca cel care o primeste in calitate de ghid nu ii va raspunde la cele 1000 de telefoane de dupa intalnire si nu ii va intari credinta ca ea este perfecta si ca ceilalti sunt gresiti iar viitorul ei este de departe cel mai frumos adica va refuza sa-i faca jocul atunci ea se va retrage considerand ca universul e nedrept si totul impotriva ei cautand sustinere in alte victime, crosetand o scena pe care sa-si poata afirma daca nu propria religie macar marea credinta ca Dumnezeu nu exista insa Puterea si Banii, da.

In fond mama ferma are valori tangibile iar spiritualitatea fiind fara trup nu prea este pentru ea. Pentru a fi insa in centrul atentiei va merge la spa-uri, va citi carti la moda si va adopta evenimentialul din spiritualitate fiind convinsa ca totul este un mare spectacol ea fiind desigur soprana.

Prin cercurile atinse de ea va sti sa vorbeasca despre calatorii spirituale si initieri in care n-a simtit nimic dar a cheltuit foarte multi bani si desigur aici e valoarea acolo unde platesti mult chiar daca nu simti nimic.

Mama ferma este de fapt suparata pe Dumnezeu, Oameni, Viata astfel ca de multe ori se intalneste cu bolile autoimune, cu migrenele, cu cancere adica cu acei maestrii care o pot ajuta sa vada divinul din tot si toate.

Fiind indragostita de stiinta ceea ce o anima nespus sunt experimentele extraordinare in care spiritualitatea s-a intalnit cu stiinta ea fiind mai apropiata de ultima pe care o si crediteaza constant.

Luata pe sus de valul social e posibil sa conduca asociatii, organizatii, proiecte sociale nu pentru a-si atinge o aspiratie sau un ideal ci pentru a fi aplaudata pe scenele organizationale.

Cand nu o vede nimeni si caracterul ei nu mai are lesa, tot ceea este spiritual este aruncat la gunoi, un shoping mic on line sau un zvon care o pot pune in valoare fiind cu mult mai importante decat un curs de spiritualitate.

Iar daca este insa vorba de o fotografie cu Dalai Lama pe care o poate aseza pe facebook ….atunci da….ar renunta un pic la supararea pe Dumnezeu pentru ca nu i-a dat mai multi bani si autoritate si pentru o clipa zambetu irumpe din nou, pacalind prezentul si pe ea……de cine?