Cand eram mica ma asezam ca un fular de lumina in jurul pomului parca asteptand ca un glob ceresc sa imi atinga fiintarea. Speram sa cada unul doar unul pentru mine si sa imi spuna Ceva.

Imi imaginam adesea ca luminitele din pom sunt niste cutiute ceresti care vorbesc in timpul noptii cu sufletele noastre. Si asteptam in vers divin, un soi de unduire sa cuvante.

Uneori ma faceam ca rasfoiesc chiar eu paginile unui glob sperand sa gasesc un mesaj talcuitor pentru mine. Si recunosc freamatul era mai important decat rezultatul care parca se topea in valurile cautarii.

In fiecare an descopeream pe fruntea pomului un altfel de varf, de fiecare data nou… mai inalt, mai stralucitor, mai plin de talcuire sau intr-o parte, cazut, fara clipire, stins. Apoi asociam bradul cu povestea anului, daca era mic, incovoiat, in diagonala, indesat, rar, stirb, zvelt, fortos, luminos. Si descopeream ca bradul era o rostire a noastra a intregii familii iar globuletele erau doar invatatele si seminvatatele noastre caci unele globuri cadeau, altele nu stateau prea mult, astfel ca daca coafura lui era mototolita imi puneam multe intrebari legate de noi toti, de harnicia sau de lentoarea noastra.

Intuiam ca bradul suntem noi in dezvelire ( forta, maretia, zveltetea noastra) iar globurile daruri astfel ca ma opream pe fiecare ramurica si ma lasam prinsa in hora de beteala aurie sau de cea argintie sau de cea albastra pana cand cercurile deveneau Una si eu unita cu Totul, insasi Bradul.

Crescand am simtit puterea intalnirilor din Ceruriri, regasirile si povestile lor si am inteles ca Mosii, Nicolae si Craciun sunt Inteleptii iar decembrie e luna-spiridus care aseaza in pomul sufletului, stralucirile anului.

Si m-am lasat purtata de sanie si dusa in cercurile de triunghiuri cu inteleptii si alti membrii din familia de lumina alaturi, lucrand la Centru pe Oras, Tara, Planeta aducand cu renii bucuriei, ateliere, trialoguri, marturisiri pentru noi toti pe spirala-beteala a Inaltarii.

In ochiul divin, Pomul Iubirii ne cheama la masa de Craciun sa sarbatorim in drag ceresc, Unimea.

……..

Va invit pe 22 dec la ora 18 30 la un atelier dedicat darurilor, dezapezirii lor, activarii, stralucirii.

Temele abordate sunt: Solstitiul, Inteleptii, Trecerile, Darurile, Reamintirea, Povestea lui 2015, Cum impartasim in Unime, Noul an, Cuvantul dospitor, Scrierea conectiva, Valsul ceresc

Unde?Regiei nr 6B, et 3, Marketizator

Cat? 30 lei, 3 globuri(unul pentru ceilalti unul-dar de bucurie pentru copiii si unul pentru voi)si sau 3 daruri pentru copiii

Când? 22 dec, ora 18 30

Priviti Pomul care Sunteti. Ramurile lui isi mai doresc un glob-atelier, o luminita-dar, o stralucire?