Daca ne uitam la un brad frumos care ne imbraca cu totul privirea vom vedea trunchiul sau verticala care reprezinta Atitudinea, crengutele care sunt Intelepciunea Vie, verdele frumos radiant reprezinta Sentimentele Inaltatoare, globurile sunt Faptele Minunate la baza lui fiind Darurile cu Graiurile lor. Si de sus o Stea minunata ne priveste( steaua cu 8 colturi) atingandu-ne sufletele si limpezindu-le cu ajutorul Spiralelor de Lumini.

Si nu conteaza daca la final de an am primit de la cei dragi ….o haina de blana sau o rochie splendida ci ….ce s-a asezat prin Inteleptii….. Mos Craciun si Mos Nicolae in pantofii sufletului!!! ….Pentru ca putem avea o masina minunata de la sot dar sa simtim neliniste in suflet, angoasa, tristete sau un magazin de la mama dar sa traim in suparare, neiubire, deznadejde.

Si ceea ce nu se vede la un pom de Craciun sunt radacinile altfel spus relatia noastra cu familia. Insa fara ele pomul s-ar dezechilibra, ar cadea, nu ar putea sta in ghiveci sau in gradina. Si daca observati cu atentie, darurile stau la baza …nu putem incarca varfurile cu ele aratand ca ….fara sa dam primirea familiei noastre, fara sa-i imbratisam, iubim…acest brad nu ne poate aduce radianta, bucurie, pace in suflete.

La final de an de pe 1 pana pe 24 dec, oamenii marsaluiesc pe strazi si in Mall-uri cautand …..sa umple camarile uitand ca aceasta este finalul de an in care prin post, rugaciune, spovedanie se primesc in centrul triunghiului, globurile-bucurii si globurile-intelegeri si globurile-daruri care nu au legatura cu exteriorul ci doar cu felul in care ne-am onorat temele pe fiecare raza a vietii in anul acesta.

Asezati-va in centrul vostru si priviti acest pom cu recunostiinta. Ce intuitii, ce dezveliri vin in Pocalul Sufletului?