In multe cupluri observ ca dupa ce au trecut cei trei ani de indragosteala apar piticismele, obiceiuri nesatoase prin care ne micsoram lumina: barfim, bem, manipulam, ne uitam la seriale, mergem in cluburi, cumparam fara masura, ne inselam unul pe altul, mintim cu pofta etc asteptand cumva ca minunatul castel al cuplului sa creasca singur si fara efort. Insa el nefiind hranit de virtuti, de preocupari sanatoase, de bucurii inaltatoare arata mai degraba ca un bordei haituit decat ca un palat al zambetelor.

Activati spirala intrebarilor( lansati intrebari fara sa va judecati raspunsurile), vorbiti cu Soarele, contemplati impreuna, cititi impreuna si impartasiti, rugati-va, mergeti prin paduri, salutati Marea, scufundati-va si imbratisati pestii, gatiti impreuna, dezveliti splendorile acelui Soare-Noi care poate rasari in fiecare dimineata.

Si avem atat de multe file ce nu pot iesi la iveala decat in masura in care fiecare isi exploreaza adancurile si descoperind aurul interior il aduce la suprafata, facand bijuterii incredibile in fiecare zi alaturi de celalalt.

Si dupa chipul pe care il tesem zi de zi se asterne si familia caci fara un miez sanatos nu putem avea o familie radianta.

Exemple de intrebari care pot consolida vara in cuplu:

Ce pot aduce minunat in cuplul meu? Cum pot cultiva bucuria in cuplu?

Ce flori-virtuti pot aseza pe altarul familiei?

Ce lucrari ceresti pot anima povestea cuplului meu?

Cine sunt?

Ce preocupari pot dezveli potentialele din cuplul meu?

Ce obiceiuri sanatoase putem cultiva IMPREUNA?

Ce chemari pot fructifica cuplul in care ma aflu?

Asezati pe o coloana imaginara, virtuti-valori pe care alegeti sa le cultivati, obiceiuri sanatoase si scopul pentru care va aflati in acel cuplu.

Si invatati sa traduceti aceste alegeri in comportamente zilnice.

Daca aveti o casuta …… alegeti o forta triunica formata din sfinti care sa va protejeze si trei virtuti care sa va ajute cand sunteti in conflict sa treceti pragul. Si numiti-le in furtuna pentru a activa Soarele Interior al cuplului.

Toate cuplurile trec prin primavara tumultoasa plina de senzatii ca sa ajunga la vara in care se coc obiceiurile sanatoase apoi de la toamna plina de roade la iarna intelepciunii. Si in aceaste treceri apar probele de cuplu. Nu sunt importante testele …ci felul in care trecem prin ele, invataturile pe care le extragem din acele provocari, aurul-virtuti pe care il asezam pe masa intelepciunii.

Si daca ne-am intrupat intr-o tara cu toate formele de relief …atunci ne vom intalni si in cuplu cu varfurile de munti pline de revelatii, bucurii, minuni dar si cu prapastiile in care supararile, tristetea, nelinistile vor fi mari. Sa le acceptam cu bucurie pe toate…caci asa vom birui piticismele in cuplu, primind ce este exact asa cum este. Totul este drept si tot ceea ce atragem are un talc, un dar, o intelepciune pentru noi. Exact acolo unde suferinta este mare si darul este radiant. Si nu va mai comparati cu ceilalti pentru ca fiecare primeste ceea ce merita.

In multe cupluri boala aceasta a piticismului ii impinge pe el sau ea sa-si ia catrafusele si sa plece cand vine greul( exact cand incepem sa urcam muntele in cuplu) trecand astfel pe langa invatarea divina, bagand sub pres marele diamant al cuplului, lasand in urma …..neinvatate. Si asa apar cele mai multe divorturi exact in primii doi ani de la nasterea primului copil sau al celui de-al doilea….si barca desi se clatina este plina de revelatii ce abia asteapta sa iasa la suprafata din ceata egoismelor sau din furtuna supararilor.

Indrazniti sa priviti la varf….pentru a vedea ca acest castel al cuplului are acoperisul format din Soare, ferestrele sunt virtutile cultivate cu lacrima iar obiceiurile zilnice sanatoase sunt covoarele pe care calcati. Nu va petreceti viata in subsol uitandu-va la vechituri, colectionand regrete si rasfoind suparari. Transformati piticul interior in zana care se joaca cu razele iubirii, blandetii, intelepciunii si veti primi la masa Unimii…doar bucurii, daruri, frumuseti.