Nu de putine ori m-am intalnit cu degetul cosmic, provocarea insasi si nu din primele momente am inteles. Insa oricat de mare era durerea, undeva alaturi parca dispuse sub forma de cercuri ca niste sustinatori invizibili erau pernele iubirii.

Imi amintesc cu drag de toate visele prin care comunicam cu mama si de toate momentele in care nu aveam curajul sa-i spun ca sufar insa fara cuvinte de undeva din insasi bratele univesului ii simteam pernele iubirii, dragul, ajutorul.

De cand eram mica si scriam conectiv intr-un fel greu de tradus am simtit ajutorul mamei, fara cuvinte, ca un stalp de lumina, cuvantator in Unime, un tainic sfetnic trimis anume sa-mi fie alaturi.

Si fara sa judece sau sa-mi arate cu degetul, greselile, de undeva din insasi Cerul dezvelit de Mama cosmica in ea, cobora adeseori, tandru si discret sa mi fie Luminator si Sprijin coplesindu-ma cu generozitatea, iubirea, caldura ei.

Va marturisesc ca tot timpul am fost coplesita de muntele ei interior, de intelegerea ei neexprimata, de iubirea ei frumoasa.

Privind in spate imi dau seama ca daca nu ar fi presarat drumul meu cu dragurile ei ar fi fost infinit mai greu sa trec prin versul provocarii, sa ma scufund si apoi sa ma innoiesc.

De multe ori ma lasam prinsa de plasa neiubirii si imi topeam creativitatea in tristete si dor iar ea fara cuvant se apropia dragastos si ma invita pe malul marii sa ne limpezim interiorul sau isi oferea ajutorul pe orice plan ar fi venit provocarea sau imi statea alaturi tacuta si intelegatoare ajutandu-ma sa fac trecerea.

Uitandu-ma in spate pe varsta valului la 9, 18, 27 in poarta mortii sau a bolii sau a tipatului interior descoper cu bucurie lucrarea ei invizibila, tacerea ei afectuoasa sau intelegerea ei tandra si toate pernele iubirii care m-au sustinut in frumosul vals al vietii. Si tin sa-i multumesc prin acest articol constientizand ca micuta mea misiune de moasa si ghid pentru sustinatorii psi este hidratata, mangaiata, atinsa si de aceasta imbratisare a mamei.

Privind mai departe sirul de mosi si stramosi descoper ca aceasta sustinere continua prin bunica, strabunica mergand si mai departe ….si tot ajutorul lor tacut,  frumos, tandru se varsa in rodire in taina lui Acum ca niste copaci care au crescut udati de mai multe generatii insa abia in soarele acestei clipe coboara merele si perele in panere pentru a ne bucura toti in Impreuna-Una de ele.