Eram imbracata in mov cu ochii negri, subtiri, tenul foarte alb si parul inchis incaparea in care ma aflam era mare si foarte frumoasa casa avand 8 camere fiecare cu stilul ei si o gradina minunat decorata o impletire de flori, bolti, bancute si rauriri divine  pe care doar Cerul si ochii fara noapte le stiau. Alaturi asteptau 6 fete tinere sa intre in scoala, parintii lor aducandu-le de foarte mici, aici. Le-am primit cu caldura, fermitate si adancire stiind ca drumul va fi lung si doar cateva vor reusi. Dupa plecarea protectorilor lor le-am trimis sa vada ritualul apei urmand sa fie ucenice multi ani pana cand vor ajunge sa initieze in templu, sa deschida portile, sa dezvaluie drumul nostru. Pe tavan o harta imi intampina ochii. Mai multe drumuri creeara un nod iar deasura lui un Triunghi straluci. Teua era in usa cand privirea imi cobora…. asteptandu-ma cu o scrisoare. Am deschis-o usor traversand-o apoi grabit pe diagonala. Ordinul era amenintat din nou insa puteam sa practicam in liniste daca o parte din fete ar fi devenit si curtezane. Teua imi spuse ca consilierii regelui sunt furiosi si ca daca nu le dam un raspuns ne vor omora cu siguranta. Lin intra in camera avea cam 80 de ani insa privirea lui jucausa imi scurta supararea aducandu-mi un raspuns la care nu ma asteptam. Vom vorbi cu ele, fetele si le vom lasa sa aleaga. Focul sacru nu trebuie stins. Muntele ne-a primit la fel si timpul. Ochii ni se intalnira. Stiam cumva ca 4 dintre ele vor alege sa coboare nu sa cada doar pentru a salva Ordinul si mai departe una chiar se va sacrifica.  Lin imi deschise cartea aratandu-mi un pasaj…Pe rau, 18 barci pornira cu cantecul lor sa deschida portile,  4 o luara altfel nu pentru ca nu stiau drumul ci pentru ca asa le conduse vantul.

….

Am deschis ochii incercand sa descopar daca e vis sau am pornit deja calatoria pe firele timpului pentru a rasfoi ce vieti m-au adus aici in Thailanda. Camera aceasta se suprapunea perfect cu ceea ce fusese candva sala de primire a Ordinului. Ghizii imi aratara semnele, sabia, esarfa, dragonul, mandala de aur, focul, apa, vantul, pamantul, triunghiul. Si in fiecare camera semnul sau semnele deveneau Maestrii. Usor esarfa m-a condus la dansul initiatic facut seara la 8 in rochii mov lungi care parca nu atingeau pamantul insa miscau aerul dand glas unei intalniri extatice in care ochii se uneau devenind Unul-Una. Apoi camera in care exersam cu sabiile era minunata…nicand n-am vazut miscari mai usoare si mai puternice, Lin fiind calauza, inteleptul, sustinatorul.  Fetele incepeau diminitele cu ritualul apei apoi continuau cu sabia, initierile dragonului, focul sacru, inchizand triunghiul apoi deschideau aripile vantului, deseneau mandale, scriau pentru ca seara sa practice dansul sacru, sa primesca initierile pamantului si dea glas jocurilor lunii. Lin ma invita in jurul mesei mici de taina. Lua 18 carti cu chipurile lor si atingand Nordul, Sudul, Estul, Vestul ma invita sa pun degetul….. 4 chipuri imi inundara sufletul una dintre ele fiind mana mea dreapta. Lin voi fi una dintre ele….nu pot lasa Ordinul fara Ea iar eu stii bine curand voi pleca. Lin imi inchise ochii fizici si imi deschise poarta. Cele 4 in culori diferite faceau primirea…..3 consilieri si regele. Curtezane si initiate. Ziua in templu, noaptea aici. Drumul era lung insa o sareta frumoasa le conducea dupa dansul de seara in locul unde ne obtinusem micul ragaz. Timpul nu avea sa ramana aici. Intr-o noapte in urma unui complot fetele sarira sa se apere, erau inarmate pe sub valurile minunate apoi regele fu ranit si fetele fugira…urmatorii omorand-o pe ea, mana mea dreapta.

Lin imi arata cum Ordinul nu se stinse insa ne retrasesem undeva departe intr-un loc mic, sarac si uitat de lume unde nu puteam fi gasite cu usurinta, Muntele ne proteja iar timpul ne lasa puterile dospite sa le unim doar cu Cerul atunci folosindu-le cu oamenii in alte vieti. Va trebui sa te ierti si apoi imi arata ….pagina in care am lasat vesmantul pe ape sa aleaga el, sa primeasca el in templu, sa redeschida el cercul. Apoi Lin imi arata o viata in Thailanda de tanar barbat jelind dupa sotia proaspat pierduta, o alta viata de marinar singur, o viata de femeie saraca, simpla cu multi copiii si o viata de bunica sprintara, mare iubitoare de plante cu multi copiii ai ei si ai satului, vindecand omul, pasul, locul. M-am asezat pe aceasta fila cautandu-i chipul in mine si in acest prezent. Era acolo….prin toate bunicile intalnite, vie calduroasa, apropiata de verde.

Lin nu ma lasa prea mult aici. Imi redeschide pagina legata de Ordin si cele 18 initiate si imi spuse ca ele sunt prezente acum, aici in Thailanda…….fiecare in darul ei, cu radianta  si puterea ei, deschizand din nou Cercul, insa un Cerc mai Mare.

Si isi amintesc? Inca nu insa le-ai putea ajuta.

Lin imi desena Crucea. Cele 4 intrara alegand singure Nordul, Sudul, Estul, Vestul.

M-au iertat?Tu le-ai dezvelit, ele au ales si au ales cu bucurie, curaj si daruire.

Si daca am fi murit sau am fi fugit atunci?

Asa s-a activat maretia, sacrificiul, puterea acestui Ordin. Acesta a fost nodul pe care jertfa voastra l-a dezlegat.

Lin cea care a plecat este alaturi de noi, acum? Si ea este…..

Ce crezi ca poate fi asezat intr-un cerc vechi ca intelegere noua?

Timpul se deschide altfel…….iubiti, imbratisati, inteleptiti. Spirala aceasta va atinge locurile nevindecate si oamenii apoi va aduce in hora toate darurile. Si in cercul nou, muntele care sunteti, divinul trinitar, va grai.