Mergeam pe un drum frumos alb-aurit, apropriindu-ma de chilia mosului Ilie. De o parte si de alta erau multe flori si in chip celest pareau ca toate se contopesc fuzinand in culori si totusi ramanand unice. Ma bucuram de priveliste sufletul meu tanjind dupa intalnirea cu aceasta prezenta radianta despre care am mai vorbit prin alte articole. Candva in codrii Vlahiei a existat un schit micut ortodox, sub forma de cruce, un scut de lumina pentru voinicii, voievozii, strajerii Unimii. Insa vanturile, luptele, timpul a risipit acest loc, nu insa si istoria care a ramas vie prin toate rugaciunile, lucrarile, jertfele facute de acesti calugari. Acum in rasaritul zilei…ma apropriam de locul in care Mos Ilie ma chemase…..simtind cu toate dragostea intregul triunghi: Sfantul Ilie-Maica Domnului-Muntele Carmel. Vechi reamintiri ma adusesera aici…sa locuiesc pe bratele Manastirii Carmelitane imbratisata de schitul vechi pe care codrii il dezveleau adeseori in freamatul lor.

Si inaintand am simtit din nou campul Mosului Ilie, emanatia lui vioaie desi mi se infatisa cu parul alb si lung, cam in jurul varstei de 70 de ani, cu ochi tineri, barba lunga si vorba matasind vazduhurile.

M-a asezat in pridvor acolo unde ma astepta si am privit lung un trandafir mov inainte ca el sa inceapa….

Vremurile sunt grele cu prigoane ascunse privirilor si multe rataciri care va tenteaza, va pacalesc , va ametesc privirile. Desi codrii va graiesc in suflet adeseori nu-i ascultati. Insa ei stiu ce va sa vie. Asa cum prea multi copaci au fost macelariti, ucisi asa si voi sunteti ingenunchiati lent si sigur inainte de marea Taiere. Vocea Domnului suava, frumoasa, hranitoare ca si vanticelul acesta bland, trebuie dusa in cat mai multe suflete….

Parinte….care este Voia Domnului si cum ne putem intari mai bine in aceste timpuri?

Rugati-va mult, postiti, spovediti-va. Scuturati greutatile sa nu va intunece privirea. Priviti falnici la Maretia Domnului, la Frumusetile Vietii. Strajeri ai Unimii iubiti Calea, Adevarul, Viata intru Hristos.

Trandafirul mov ….parea ca plange..pentru ca mai multe lacrimi se adunasera sub el. Mos Ilie mangaie trandafirul tandru cateva secunde…si lacrimile lui se oprira.

Nu incetati sa vorbiti cu Maica voastra. Cu lacrima, iubire, smerenie…si veti simti mangaierea ei….

Parinte ce ni se pregateste?

Vremurile voastre vor fi atinse de toate…de foamete, razvratire, atacuri energetice, control, razboaie invizbile, cutremure, criza financiara dar mai ales de necredinta. Aceasta este mai rea ca toate……caci de aici va vine lenea. Si asa parti din tara aceasta continua sa fie vandute, date pe 2 bani, strainilor. Necredinta, trufia, lacomia fac rau acestei tari atat de iubite de Maica Domnului. Nu va incredintati Raului…copiiilor, nu va pierdeti in hatisul tentatiilor, nu va lasati coplesiti de griji, imprumuturi, socoteli.

Luati-va o palma de pamant si cultivati-o cu iubire. Pamantul stramosilor vostri udat de lupta, jertfa, lacrima va cheama sa-l cultivati, sa-l iubiti, sa-i dati chip de lumina. Asa cum au facut-o ei…Si veti avea belsug acolo in gradina voastra de veti semana cu iubire, smerenie, bucurie.

Mos Ilie va veni cutremurul, acela mare despre care vorbeste si parintele Arsenie Boca si parintele Cleopa?

Va veni si nu stiti cand..intr-o noapte rece ca gheata cand pamantul se va despica si va manca mai bine de 70 la suta din Bucuresti. Si nu vor putea face nimic cei intunecati, rataciti si mici la suflet. Caci au avut timp insa nu le-a pasat. Si vor fi multe evenimente care vor atinge tara aceasta insa cei ce trebuie sa ramana…vor ramane cladind Noua Lume.

Parinte …..ce putem sa facem pentru copiii nostri afectati de tehnologie, televizor si alte rataciri?

Sa-i duceti des la spovedanie si la Sfanta Liturghie sa le povestiti despre sfinti si despre domnul nostru Isus Hristos, sa faceti multe fapte bune, sa vorbiti cu copacii si florile, sa-i apropriati de cele sfintitoare….Caci doar asa se vor putea ridica dintre ei….voinicii lui Hristos!!!!

Parinte simt ca egregoarele lumii lupta si ca sulitele lor ne ating pe fiecare dupa cum ne este rostul. Ce sa facem? Sa va rugati pentru orasul vostru si tara aceasta minunata..si planeta…Si ochii ii lacrimau…si pentru cateva clipe se opri…caci aici va fi Noul Ierusalim …Nu uitati asta…sa va rugati cu lacrimi pentru tara voastra, pentru acesta taram binecuvantat. Si ea nu poate inflori si nici rodi daca voi nu faceti acest lucru in voi. Fara talantii inmultiti nu puteti urca Muntele. In timp ce spunea aceste lucruri…am zarit Carmelul si pe varf pe Sfantul Ilie. Si Mosul mi-a zis…acolo sunteti asteptati…..sa primiti focul iubirii christice cu totii. A doua venire se savarseste chiar acum prin voi toti in Unime. Primiti-l si veti sti care este rostul acestor timpuri. Un cerc frumos de lumina inconjura Muntele si Spirala Inaltarii alb-aurie se activa de la baza pana sus…plina de oameni care se intoarceau Acasa cu chip de lumina.

Mos Ilie….ma privi cu tandrete aratandu-mi rasaritul vioi…..Exact asa in lumina cunoasterii de Sine veti simti Venirea lui…nu cu surle si trambite..ci in taina sufletului…..cu lacrima, iubire, smerenie. Pasiti in voi…..si simtiti raurirea lui peste ochii si pasii vostri.

Lacrimile m-au invadat…….si in tandra regasire am vazut chipul Mantuitorului ….Iubire, pace, unime!!! Pentru cateva secunde totul a tacut atins de o adanca patrundere in vers divin. Si copacii si vantul si florile…..Si paream multi si adanciti….Apoi i-am privit chipul….. Ochii tai m-au daltuit, gura ta a grait, mainile tale au vindecat. Cu tine Doamne, In sfant Numele Tau…..

….

Va invit pe 21 iunie sa tesem impreuna chipul unei noi etape.

Unde? Vasile Stroescu nr 14

Cat? 50 ron

Ora? 18 30, 21 iunie

Fie ca Iubirea, Armonia, Pacea sa va deschida Portile si Intelepciunea sa va fie Calauza!!!!