In fiecare an totul se reinnoieste…Da mai putin oamenii!!!!Oamenii raman la fel, nu sunt la unison cu aceasta reinnnoire. Desi simt ca se intampla ceva in atmosfera ei nu se lasa influentati. Pentru un unitiat acesta perioada este dedicata purificarii, regenerarii. Nu este important doar sa vedem ca pasarile canta, florile cresc si oamenii sunt veseli. Exista o lucrare intreaga de infaptuit, o lucrare de reinnoire. Noi suntem niste graunte plantate undeva in solul spiritual iar sub influenta razelor soarelui putem oferi niste culori, niste parfumuri atat de fine incat si divinitatile vor fi extaziate. Ce este o floare?Ea nu stie sa cante, nici sa danseze, nici sa interpreteze la vioara si totusi chiar cantaretii, dansatorii, muzicienii se extaziaza in fata ei. Iar daca stim sa ne asemuim astfel florilor, de ce divinitatile care ne sunt superioare nu ar veni sa se minuneze? Ele ar putea spune……Oh, ce floare frumoasa!!!!si se vor ocupa de noi pentru a ne face mai puri, mai luminosi, mai parfumati.

iar invierea lui Isus a fost plasata in aceasta perioada a anului fiindca in realitate este vorba despre invierea intregii naturi care era sarbatorita cu mult timp inainte de Isus. In toate sanctuarele trecutului, hierofantele revelau discipolelor cum sa invie pentru a ajunge nemuritori. Initiatii au studiat mai intai invierea in natura care a fost mereu ghidul lor. Ei studiau natura si prin metamorfoza omizii in fluture de exemplu sau a grauntelui care trebuie sa moara pentru a rodi. Ei ii intelegeau lectiile.

Isus ne spunea ca daca nu murim nu vom trai. Notiunea de inviere este legata de moarte, de descompunere. Atata timp cat grauntele nu moare el se opune manifestarii acelei puteri a vietii ingropata in el. Iar in om trebuie sa moara natura sa inferioara pentru a lasa loc spiritului acestui principiu divin care gaseste posibilitatea sa se elibereze pentru a actiona si a transforma totul. Secretul invierii se afla in fata noastra in natura si ne asteapta sa il intelegem, sa hotaram sa murim in mod constient ca sa apara din el omul nou. Foarte putini chiar si initiatii au reusit sa reinvie pentru a deveni nemuritori deoarece nimic nu este mai greu decat sa-ti reprimi natura inferioara care este abila, vicleana si face totul pentru a ne domina. Pentru a scapa de ea avem nevoie de mult discernamant, o iubire statornica si vointa puternica.

In anumite initieri discipolul era asezat in sarcofag unde ramanea trei zile si trei nopti supravegheat de maestrii sai care cu ajutorul unei practici cunoscute doar de ei ii mentineau intr-o stare hipnotica: ei separau corpul sau fizic de corpurile eteric si astral cu ajutorul carora discipolul calatorea in spatiu. Timp de 3 zile el vizita toate regiunile, infernul, paradisul …privea extaziat si cunostea Adevarul. Cand se intorcea toate impresiile se inregistrau in creierul sau si putea sa si le aminteasca in detaliu.

Exista multe metode de a invia si ele ne sunt revelate si de cele doua triunghiuri unul cu varful in jos si altul cu varful in sus. Aceste doua triunghiuri ne invata cum sa ne inaltam pana la Divinitate si sa ne topim in ea, in acelasi timp in care trebuie sa o atragem pentru ca ea sa vina sa locuiasca si sa se manifeste in noi. Spuneti Doamne nu mai sunt eu care traiesc si ma manifest ci Spiritul tau in mine…..

Va pierdeti in spatiul infinit pana cand nu mai ramane nici un atom din voi si pana cand vine el Cel Puternic, Cel Mare sa va ia locul.

Astfel trebuie sa intelegem moartea ce ne este ceruta din punct de vedere spiritual: nu distrugeti corpul fizic ci numai principiile din voi care mentin moartea. Intelegeti acum ca cele doua triunghiuri cu varful in jos si varful in sus exprima procesul invierii. Ele mai sunt cunoscute sub numele de hexagrama, steaua lui Solomon desi acest simbol exista de dinaintea lui Solomon.

Evident adevarata inviere totala, defiitiva, a fiintei umane, nu se face dintr-o data ci progresiv. In noaptea de inviere preotul aprinde o lumanare si transmite flacara in jurul sau pana cand intreaga biserica va fi luminata. Iata ce se intampla in sinea noastra, in clipa in care ati aprins o celula, intregul corp va fi aprins si luminat cu conditia ca natura inferioara sa nu se opuna procesului de regenerare. Invierea definitiva subintelege ca s-au produs deja mai multe invieri. Sensul rugaciunii, al meditatiei este sa il invete pe om sa se hraneasca cu elemente de natura spirituala. Invierea nu este altceva decat o calitate a vieii, o viata de fiu al Domnului. Hristos este invierea si viata, luati-l ca model, agatati-va de el si veti trai si voi invierea si viata.

Sursa: Omraam Aivanhov