Orice relatie poarta chipul meritelor noastre de Acum si de Altadata. Nu exista relatii toxice, urate, violente. Atragem ceea ce suntem si oricat de greu ne-ar fi in asumare de Sine vom simti ca atractorii nostri interiori au adus langa noi un anumit tipar de barbat sau de femeie. Legea rezonantei, legea atractiei, legea meritelor determina aceste reintalniri, reveniri, reconectari si toate relatiile din viata noastra chiar daca dureaza o zi sau 20 de ani au un scop ce asculta de Varful Triunghiului, Indumnezeirea noastra. Nu e nimic intamplator, nimic pedepsitor, nimic pe langa: victima isi atrage calaul, cel foarte fierbinte atrage o femeie-frigider, un barbat punitiv atrage o femeie nesupusa, rebela si tot asa. Legea contrastului ne ajuta si ea sa iesim de pe axa alb-negru si mergand de la baza catre varful triunghiului sa acceptam toate culorile pe care o relatie le poate activa, varful triunghiului fiind imbracat intr-un frumos curcubeu ce uneste Cerul cu Pamantul.

Creierul nostru, un intreg tripartit este format din lobul stang( tatal), lobul drept( mama), al treilea lob( copilul). Cei mai multi oameni folosesc lobul stang, acea zona care ne ajuta sa judecam, sa abstractizam, catalogam. Insa acest loc dezbina, separa, limiteaza punand in casetute, punctele de vedere, credintele, filosofiile, comportamentele oamenilor. Lobul drept este responsabil de intuitie, contemplatie, meditatie iar al treilea lob se ocupa de metasenzitivitate, transcendenta, daruri.

In sine o relatie trebuie vazuta doar cu ajutorul creierului divin( cei trei lobi sincroni) conectati la suflet. De ce?Pentru ca astfel putem sa accesam memoria spirituala si implicit contractul spiritual facut cu Omul pe care l-am atras. In felul acesta nu ne mai judecam pentru alegerea facuta si nici nu-l mai rastignim pe celalalt. Reamintirea, dezvelirea, intuitia ne ajuta sa intelegem de ce ne aflam alaturi de X, ce avem de invatat si sa alegem daca ramanem in acea relatie sau mergem mai departe.

Cand activam doar frecventele mintii egotice si emitem de la nivelul personalitatii             ( trinitatea inferioara formata din minte, inima, corp), celalalt va fi defect sau noi vom fi groaznici. Insa aceasta perspectiva nu ne ajuta sa inaintam in relatie.

Hranind triunghiul cu varful in sus( corpul cauzal, corpul budhic, corpul atmic) (trinitatea superioara) cu iubire, blandete, intelepciune sau cu rugaciune, meditatie, contemplatie…..ceea ce ti se pare neplacut in relatie capata o stralucire, iti dezvaluie un dar, te ajuta sa faci un salt…sau pur si simplu dispare acel comportament pentru ca tu mai esti rezonant cu el. Altfel spus daca te urci pe varful muntelui te poti bucura si de vale si de prapastie daca insa stai la baza muntelui iti este greu sa vezi ca acea floare cu tepi miroase foarte frumos si fara ea gradina interioara este lipsita de culoare, valoare, putere.

Cand lumina christica este mica in interior si trinitatea inferioara este la microfon adica personalitatea veti vedea cate judecati apar, cata furie, cate asteptari, cata proiectie, cat razboi, cate comparatii. Crescand lumina christica incepem sa ne asumam ceea ce culegem, sa alegem inaltator punand in gradina relatiei, virtuti, intelegeri, comportamente indumnezeite, sentimente inaltatoare, fapte pline de talc, sa simtim varful muntelui interior. 

Si crescand gradina cu luminite, relatia noastra cu noi se umple de bucurie, intelepciune, blandete chipul ei find reflectat in toate relatiile noastre.

Activati din cand in cand observatorul interior. Cine emite acum? tatal punitiv? Ce relatie am cu tatal ceresc? dar acum? mama suparata? Ce relatie am cu mama divina? Dar acum? copilul nesupus? Ce relatie am cu copilul divin?

Dati-va voie sa observati treimea interioara, fiinta triunica care mijeste in voi. Care este chipul relatiei voastre cu voi? Ce se exprima mai mult? Tatal jucaus, tatal empatic, tatal punitiv sau fiul risipitor, fiul calduros, fiul creativ? Pe ce latura a triunghiului care sunteti simtiti ca nu ati lucrat? Daca ar fi sa va desenati chipul interior cum ar arata? Ce proiectati in celalalt?

Atragem ceea ne am negat mult timp si doar in primavara relatiei, simtind …putem vedea atractorii care nu ne plac in noi si apoi in relatie. Ei pot fi: minciuna, supararea, nemultumirea, nerabdarea, zgarcenia, punitivitatea, neacceptarea, rautatea, invidia etc

Si dupa ce am vazut acesti atractori care pot alcatui triunghiuri limitative, cu blandete, iubire, rabdare sau cu alte triunghiuri trezitoare putem sa trecem intr-un alt anotimp, intr-o alta etapa. Fara limpeziri repetate vom atrage relatii cu miasme pentru ca noi suntem plini de gunoaie sau relatii inaltatoare pentru ca noi ne-am inaltat prin calitati divine, virtuti, bucurii ceresi, trairi, adanciri, intelegeri.

Si sotiile si partenerii ii chemam dintr-o plaja de posibilitati care corespund nivelului la care noi ne aflam. Adica daca suntem la baza muntelui nu vom atrage pe cineva de pe varful muntelui. Legea rezonantei modeleaza atractia. Daca rezonam cu patima drogurilor vom atrage un drogat daca rezonam cu violenta pentru ca o practicam vom atrage un violent. Si atunci cand nu suntem agresivi dar judecam, infieram, suntem violenti in gandire si in vorba chiar daca nu facem acel lucru vom atrage ceea ce judecam.

Sigur vom atrage si in linia darurilor noastre, a calitatilor, a varfurilor atinse…un om frumos( dupa chipul meritelor noastre) Insa acele calitati divine abia atunci cand sunt traite, aplicate, consolidate cand ele au determinat un caracter christic vor atrage un alt caracter divin.

Fiind o intregime…un alta sfera se aproprie de tine. Daca esti un sfert ce poti atrage?…..