Misiunile noastre traduc crucea care suntem in aceasta manieră: pe  verticală sunt, rugaciunile, postul, spovedania, impartasania, faptele înălțătoare, ideile marețe, pasiunile frumoase, sentimentele radiante, virtuțile care ne unesc cu Cerurile, pe orizontală sunt eforturile pe care le depunem ca să devenim niste specialiști buni, valorile lumești, deprinderile specifice. Atunci când împletim o atitudine înălțătoare (verticala crucii) cu competențe frumoase (orizontala ei) spargem  coaja de ou și devenim oameni cu O mare, sfere frumoase emitente, sori christici cu radianța lor proprie, cruci divine în acțiune, unicitati.

Exact pe cruce in aceste vremuri ne intalnim la nord cu Credinta, la sud cu Discernamantul, Est, Intelepciunea, vest, Unimea iar in centru este Adevarul. Centrat fiind bratele crucii devin aripi de lumina, zboruri ceresti, daruri de lumina.

E foarte important ca in aceste timpuri de incercare sa ne verticalizam cat mai mult, stand in rugaciune, cu post si lacrima ca niste brazi puternici, frumosi, rezistenti unind Cerul cu Pamantul, oprind vanturile aprige care vor sa ne stinga Maretia. Si deschizandu-ne ramurile…..sa aprindem flacara iubirii divine, bucuria, intelepciunea, credinta, discernamantul, smerenia, bunatatea, Unimea. Acesta este copacul christic, un buchet de raze ce ia acest chip…….atingand cu stralucirea lui, Departarile.

Când plecam de aici și ne întâlnim cu Sfatul Înțeleptilor sau Domnii  Destinelor, ne prezentăm adeseori ca falși dumnezei sau nimicuri. Evaluările  cerești din luna decembrie( cand inteleptii ne coboara in structuri de pe 1 dec pana pe 24 dec) ne invită să ne răsfoim cartea vieții pentru a ne elibera de compromisuri, atasamente, dependenta de lux sau de comfort, dorinte in exces…..pentru a da grai verticalei cerești activand unicitatea noastra. Și da,  e important ca în aceasta etapa marcata de multe probe să ne recunoaștem  măreția, zveltețea, radianta…. deschiderile cerești cu Smerenie, Iubire,  Recunoștiință. Asa se activeaza in bradul interior….. talantii, bucuriile, fructele vietii.

Înainte de a pleca din viața dintre vieți ne întâlnim cu  Sfatul Înțelepților, repetăm alegerile ce țin de Cale, facem anumite legăminte,  ne revedem talanții și felul în care îi vom înmulți, ne asumăm că ne vom onora  legămintele cu Cerul. Misiunea este musculatura formată din fapte inaltatoare pe care o  așezam pe scheletul numit Contract spiritual.  

Intrand în lumesc uităm de misiunea care este înscrisă în verticala  noastră cerească dar și în orizontala vieții și deodată la o răscruce de drumuri,  păcăliți de o patimă sau de tentația de a face bani oricum sau de un vaccin… apare o  dezarhivare a Contractului spiritual prin revelație sau vis sau intuiție sau chemare.  

Îmi amintesc că eram în Germania pe vârsta valului (adica a schimbarii)  undeva între 27 si 28 de ani și primeam o ofertă de job și o cerere în căsătorie.  Știam de ce mă întorsesem aici… fusesem o tânăra poloneză împușcată în  timpul celui de-al doilea razboi mondial venită să-și închida datoriile cu foștii  călăi. Acum mă ocupam de schimbare și dezvoltare într-o firma din România si prin intermediul training-urilor ajunsesem în Germania pentru a-mi rafina  cunoașterea. Era iarnă și postul, rugăciunea, meditația îmi activaseră, Clarul.  Îmi pusesem de mai multe ori întrebarea: care este misiunea mea aici? Într-o  seara… ascultandu-i pe prietenii mei nemți și americani care locuiau în Koln …..am simțit că mă cheamă țara mea, bătrânii mei, povestea mea, toate rădăcinele  mele și mai ales contractul meu făcut cu Ramania. Și o jelanie… mi-a cuprins  inima… și până când n-am plecat din Germania …nu m-am liniștit. Am refuzat  ambele oferte și m-am întors în țărișoara mea iubind… lifturile mirositoare,  străzile zdrențăroase, sărăcia radiantă, patronii amortiți… totul. În mine un  clopoțel… bătea… Cei care pleacă pentru bani în alte țări… sunt dezertori,  trădători în legile divine, amanagii, hoti. Și tot ceea ce faci e să-ți amâni temele de viață… să le  muți pe contractul vieții viitoare.  Atunci am activat graiul acestei tari in mine……si din acel moment nu contenesc sa slujesc …..cu lacrima, rugaciune, post, fapte.

Care este misiunea ta fata de tara? Dar fata de oras? Dar fata de planeta?!!!!Incercati sa desenati o cruce si pe verticala sa puneti faptele pe care le-ati facut pentru tara neconditionat sau rugaciuni sau posturi iar pe orizontala asezati comportamente, deprinderi, competente pe care le-ati dezvoltat …ocupandu-va de aceasta tara. Ce simtiti cand priviti aceasta geometrie? Ce se activeaza in centrul acestui simbol?

Pe fiecare raza a vietii care se desface din Crucea care suntem ……avem o misiune de facut: pe raza copiilor, pe raza parintilor, pe raza profesiei, pe raza sotului, pe raza tarii, pe raza orasului, pe raza planetei etc. Seara dupa micuta instrospectie facuta in centrul vostru si dupa rugaciune…intrebati-va sufletul cat v-ati facut din misiunea fata de tara? Dar fata de oras? Si daca simtiti o strangere, o neimplinire….. rugati-va pentru oras, tara, planeta si apoi pentru voi. Veti simti bucurie, caldura, imensitate.

Cu totii suntem vizitati de Intelepti in aceste nopti si cu totii contribuim la Bradul de lumina al Tarii. Haideti sa asezam in beteala care aduce stralucire chipului ei …..rugaciuni, posturi, fapte inaltatoare, iubire, jertfa, credinta.