Numai Unul Dumnezeu creeaza originalul. Ceea ce plamadeste el nu mai are asemanare in intregul cosmos.

Exista o mare distanta evolutiva intre un geniu si un om de talent. Omul talentat nu poate crea nimic care sa para original omului terestru ci imita doar chiar daca reproduce admirabil ceea ce a creeat omul de geniu. Omul obisnuit nu este capabil nici macar sa faca o imitatie de admirat. Dupa cum exista o mare deosebire intre omul obisnuit si omul de talent tot asa exista o deosebire intre un talentat si un geniu.

Geniile si-au terminat evolutia personala. Cand coboara pe pamant ele fac opere sociale contribuind la ridicarea umanitatii. Nemaiavand nevoie sa sa faca scoala acestei planete reintruparea geniilor este cu mult mai rara decat a celorlalte spirite.

Omul talentat face doua evolutii: una personala si alta pentru cei din jurul sau. Omul talentat creeaza o opera vremelnica. Noi ii numim pe acestia secolisti pentru ca numele lor va fi pomenit mai multe secole.

Geniile sunt milenistii  pentru ca opera lor va rezista cel putin una sau doua milenii.

Deasupra geniilor sunt sfintii.

Geniile sunt este un mare duh in lumea cereasca dar o data ce se intrupeaza nu i place sa faca studiile pamantului care ar putea sa-l rataceasca. Astfel un Edison un Marconi si altii nu a vrut sa invete la scoala pamantului.Geniile devin autodidacti …se conduc prin inspiratia lor personala citind doar cartile venite in Gratie care nu ii vor impiedica de la opera ce trebuie sa o realizeze.

Pentru a nu-si demasca firea, geniile se izoleaza. Marile genii trec prin faze grele in copilaria si tineretea lor. Din copilarie ei devin mediumi auditivi dar nimeni nu ii baga in seama. Mai tarziu pot dobandi si clarviziunea sau mediumitatea vizuala.

Dupa cum medicul nu poate dezvalui oricui misterul cunostintelor sale, dupa cum inginerul nu poate face pe oricine sa inteleaga stiinta sa nici noi nu putem spune oricui din tainele lumii noastre. Daca un om de rand a carui evolutie nu permite cunoasterea lumii noastre participa la o sedinta de comunicari sedinta noastra nu mai reuseste sa fie rodnica din cauza celui nechemat sau rau chemat.

Trebuie sa fim atenti in mainile si mintea cui vor cadea adevarurile noastre.

Nu ne e frica de geniile noastre pentru ca ele lucreaza la opera cereasca la care s-au angajat. Tot fructul cade din pom in vremea coacerii lui. Noi nu vrem sa-i luminam decat pe cei ajunsi sa stie ca lumea noastra exista.

Sursa: Scarlat Demetrescu