Multe necazuri li se intampla oamenilor provin din faptul ca ochiul lor interior nu i-a prevenit de pericolele ce ii pandeau luand o anumita decizie, aventurandu-se intr-o anumita actiune. Ei au pornit linistiti fara sa observe nimic si s-au aruncat direct in greutati. Daca ar fi stiut sa-si dezvolte ochiul interior acesta i-ar fi avertizat fiinca acest ochi numit al treilea ochi este ca un radar: el trimite unde care intorcandu-se ne previn asupra obstacolelor care vor aparea pe Cale. Dar acest radar este adesea in pana fiindca viata dezordonata pe care am dus-o se opune bunei sale functionari.

Este adevarat ca acest ochi chiar dezvoltat in anumite cazuri nu ne previne; atunci cand anumite evenimente sunt determinate inainte de karma de cei Douazeci si patru de batrani si care trebuie obligatoriu sa se implineasca. Deci chiar daca le vedem sau le simtim venind nu le putem evita. Dar altfel daca am stiu sa-i pregatim terenul acest ochi spiritual  vom observa ca el are rolul de a ne ajuta, de a ne avertiza si mai ales de a ne ghida. Da dar cu conditia sa ne fii eliberat de straturile intunecoase de toate acele materiale fluidice formate de persoana respectiva prin modul ei de viata aspecte ce s-au acumulat in jurul ei si o impiedica sa vada limpede dincolo de valul de ceata sau norul de praf.

Numai puritatea ne permite sa ne dezvoltam intuitia.

 Lumina divina este comparabila cu un fluviu care izvoreste din munti: la izvoare este curat dar pe masura ce coboara in vai, in campii, primeste tot felul de resturi coji de legume sau fructe aruncate iar cand ajunge la nivelul marii exista o mare diferenta comparativ cu puritatea ce o avea la izvor!

Intregul destin al omului depinde de puritatea ochiului sau interior. De indata ce  ati facut o greseala, ati incalcat legile divine, viziunea spirituala se intuneca, nu mai sunteti nici avertizati nici calauziti traiti complicatii de nedeslusit. Incercati sa constientizati in sfarsit aceasta legatura intre conduita voastra zilnica si claritatea viziunii voastre. Acela care se decide sa duca o viata curata, cinstita, nobila, se purifica: organele sale subtile incep sa functioneze si astfel bine ghidat, bine condus el regaseste izvoarele campiile, lacurile, pasunile si muntii adevaratei sale Patrii.

Mari secrete sunt ascunse in aceasta fraza a lui Isus…De va fi ochiul tau curat tot trupul tau va fi luminat.

Acela care are ochiul curat incepe cu adevarat sa simta, sa inteleaga sa permita curentilor divini sa patrunda in corpul sau si sa il purifice.

Si datorita puritatii vom putea realiza rugaciunea lui Isus: precum in Cer asa si pe pamant…

Sursa: Omraam Aivanhov