Ochiul plasat in centrul unui triunghi este un simbol foarte raspandit in crestinism si in anumite miscari spirituale. El reprezinta ochiul Domnului care vede tot. Aceasta nu inseamna ca asa cum cred unii in mod naiv Domnul se ocupa sa ne observe faptele si sa le noteze ca apoi sa ne rasplateasca sau sa ne pedepseasca.

Lumina divina patrunde in noi trecand prin acest ochi spiritual pentru a se raspandi apoi in intregul nostru corp. De aceea Isus spunea: Cand ochiul tau este curat, atunci tot trupul tau e luminat.Trebuie sa intelegem ca ceea ce Isus numeste ochi este un organ spiritual diferit de ochii nostri fizici care ne permit sa percepem numai realitatile  materiale.

Atata timp cat constiinta morala a unei fiinte nu este suficient de dezvoltata aceasta supraveghere este necesara, salutara. In viata curenta, acela a carui constiinta s-a aprofundat, s-a intarit, s-a luminat, nu are nevoie sa fie supravegheat, el lucreaza chiar mai bine simtindu-se liber. Unii pictori l-au reprezentat pe Hristos in tablourile lor inconjurat de raze ceea ce inseamna ca prin constiinta sa, el este prezent si actioneza in toate regiunile universului. El este ochiul divin.

Ca principiu cosmic, Hristos isi proiecteaza lumina peste tot si deplin, nu lasa nici un loc in intuneric, el este cu adevarat Lampa Sfanta. Iar noi prin lucrarea noastra, ne apropiem de aceasta lampa, pentru a fi intr-o buna zi in stare sa purtam deopotriva lumina in noi si sa o difuzam.

Sursa: Omraam Aivanhov