Era joi, 29 noiembrie si pornisem din Corbeanca catre Bucuresti urmand acelasi traseu pentru a ajunge la scoala Waldorf a copiilor mei. In masina m-am gandit sa le citesc dintr-o carte frumoasa despre Regina Maria insailand faptele, sentimentele ei fata de noi, povestea Unirii.

Dupa fiecare fraza, o lacrima iesea la suprafata ascunsa pentru ceilalti insa atat de puternica in sufletul meu. Inaintam informational insa vocea imi era adeseori gatuita. M-am oprit dupa ce toate vagoanele povestii s-au asezat si mi-am activat vesmintele ceresti cerand triunghiurilor divine sa ma calauzeasca. De unde atata jelanie?

In acea dimineata o singura imagine mi s-a dezvelit…….ea, regina linistita stand pe un pat alb de lumina argintie cu ochii verzi rodind peste timp, blanda, iubitoare, calda, privind la noi, imbratisandu-ne. Imaginea s-a intors de trei ori luminand toate comunicarile pe care le-am avut cu ea de-a lungul timpului, pe care le-am asezat si pe frecventaom cu multa recunostiinta, iubire, bucurie apoi deodata o luminita s-a activat, ca un glob stralucitor….dezvelind o noua calatorie.

De data aceasta drumul catre regina era verde ca si ochii ei, erau multe ochiuri de apa in dreapta si stanga facute din chiar lacrimile acestui om frumos (dupa cum imi spusesera ghizi)i si multe flori cantatoare iar poarta care ne astepta era cu adevarat mare, formata din multe impletituri care dezvaluiau simboluri talcuitoare, radiante frumoase, povesti. M-am oprit nestiind ce sa fac. Poarta era inchisa desi sufletul meu imi dezvaluise de ceva vreme ca va fi o noua intalnire. M-am oprit adancita chemand graiul triunghiurilor. Poarta se deschise singura invitandu-ma intr-o gradina imensa circulara, flori de diferite culori descriind cercuri minunate in centru aflandu-se un cristal-floare. Am cuprins cu sufletul toata aceasta frumusete uitandu-ma nu doar la colorit ci si la graiul acestor minuni. In cercul plantelor medicinale am simtit ca medicina sacra e atat de vie, odihnitoare si claditoare apoi in cercul florilor albe am simtit ca mi se albeste pasirea apoi in cercul florilor frumos mirositoare….am simtit simplu ca ma transport si mai puternic intr-un colt de rai in afara acestor cercuri, intr-o camera cu pereti din flori, cerul fiind bolta, bisericuta si totusi spatiu de reculegere unde pe un pat alb simplu de cristal alb,regina cu chip de copil, statea.

M-am dus la picioarele ei….lasand lacrimi de bucurie sa curga. Ce frumos sa te regasesc in versuri divine, in aces loc binecuvantat. Regina s-a ridicat s-a apropiat de un pupitru mic alb a luat o scrisoare gata scrisa si sigilata si mi-a dat-o…..Am deschis-o si am vazut un pom cu trei brate, Graalul si pe ele cate o graime.

  1. Sunteti fii de Dumnezeu, cinstiti Unirea nu cu defilari de arme si armate ci multumind Cerului si Pamantului. Uniti pe interior veti duce Unimea si pe alte plaiuri

2.   Asezati-va la masa iubirii. Rugati-va neincetat. Postiti si dati Slava. Gradina Maicii va cheama sa fiti acei drepti cu chipuri radiante care dau glas Imparatiei, Aici.

3.   Nu uitati contractul vostru de la Dumnezeu. O tara mica dar cu suflet mare. Cinstiti sfintii, voievozii, liderii pe care i-ati avut. Dezveliti-va darurile cu incredere si lucrati la chipul vostru cu smerenie, bucurie si multa intelepciune

Apoi Regina imi arata o fantana minunuta unde mai multi drepti se limpezeau, se luminau, se infrumusetau. M-am apropiat de ei recunoascandu-i din spatele valurilor istoriei. Erau tineri, frumosi si chipurile lor radiau intelepciune. Regina ii invita in aceeasi camera-bisericuta la o masuta mica aurie. Isi coborara fruntile in semn de respect apoi primira cuvantul ei racoritor….Am ales sa le fim alaturi. Care va este graimea?

Primul drept Sa fiti uniti in cuvant, sentiment, fapta

Al doilea Sa va rugati pentru liderii vostri, pentru luminarea lor

Al treilea Sa cercetati istoria dintru adevar. O veti gasi in voi. Sa aflati cine sunteti

Al patrulea Sa iubiti ceea ce este asa cum este. Liderul cautat,asteptat, dorit este in voi

Al cincilea Sa daruiti blandete, intelepciune si iubire

Al saselea Sa fiti Unime in tot si Toate

Al spate Sa  lasati darul vostru sa cuvante

Regina le-a multumit si i-a chemat in gradina de jur imprejurul cristalului-floare. Si-a desfacut mainile si a invocat Florile Unimii, Cristalele ceresti, Bucuriile, Frumusetiile, Recunostiinta, Iubirea si Iertarea. Si au capatat chipuri si erau vii si inaintau catre noi bland aurind si locul si aerul. Gradina s-a umplut si aceste viuri ceresti au creat cercuri luminice pe verticala. Eram inca in centru pe fiecare petala lucrand aceasta spirala de luminatori, drepti, divinatorii. Tot ceea ce simteam era o stare extinsa, o beatitudine, o fuziune. Ma miscam cu ei bland lasand florile interioare sa se desfaca. Era multa prospetime in aer, iubire si cantec. Prin acest acordaj toti ne hraneam, ne edenizam. Primirea era totala si radiantele aureau totul. Apoi spirala s-a oprit si tara noastra cu chip luminic s-a aratat. Avea chip de fata, frumoasa si calduroasa, intre pamanteana si zana. Toti am imbratisat-o cantandu-i iubirea. Plangand ne-a lasat un mic dar apoi razand ne-a imbratisat.

Plutirea s-a estompat dupa acest vals insa regina mai era inca acolo cu o cununa frumoasa si flori in maini. Gradina mea va asteapta. Sa iubiti floarea care sunteti, sa iubiti totul asa cum vine. Maica va va calauzi. Iubire, bucurie, vals al sferelor!!!

M-am trezit in fata portii privind ochiurile de apa create din lacrimile ei. Le-am facut un buchet de lacramioare si le-am luat cu mine ….sa ne sultan in reamintire, dezvelire, insasi valsul vietii.

…..