Cand l-am intalnit pe sotul meu intr-o zi de 27 ianuarie acum ceva timp la o petrecere data de o buna prietena, am facut ceva straniu, cumva altfel ca sa nu spun de neinteles pentru mine…m-am uitat la marea de oameni si zarindu-l i-am spus ca eu numai cu el am de vorbit in seara aceea. Si nu stiam ce va curge prin mine insa ne-am asezat pe canapea si randuri, randuri au trecut prin ochii nostri, mai mult de 30 de vieti curgand cu cele mai mici detalii, pasiri frumoase revarsandu-si splendorile, bucuriile, talcuirile, ca niste perdele cu minunatii care inundau Cupa Sufletului, umplandu-ne de Sens. Era asa o plinatate de talcuiri incat dimineata dupa mai bine de 8 ore de lucrare in lumina am preferat sa fug cu tot acel buchet de luminite si sa ma ascund in faldurile zilei decat sa accept sa ma conduca acasa. Aceasta descarcare akasica care a fost revelatoare si transformatoare pentru prima noastra intalnire eu venind cu Ra-ul in suflet si in nume el la fel, Radu cu Radu, ne-a asezat foarte rapid pe Cale, pentru ca la un an distanta tot pe 27 ianuarie ne-am casatorit ziua noastra de cununie fiind plina de Soare desi era ianuarie. Si Soarele interior ne-a fost preot si Natura preoteasa…si cu cei doi maestri in fiecare an ne sarbatorim renintalnirea, la aceeasi masa a Unimii in triade simple formate din apa-munti-flori sau cum este acum ocean-palmieri-scris. De ce scris? Darul acesta pe care il mostenesc de la tata alaturi de disciplina si calatorie ne-a atins pe amandoi, calatoria interioara intrupand teritorii care ne cheama, ne imbratiseaza, ne iubesc si care se impletesc intr-un mod minunat cu scrisul. Si Valentin se dezvaluie prin cuvinte intr-un registru jucaus cand este vorba de noi doi sau puternic, determinat, aprig cand este vorba de chemarile lui profesionale. Si e foarte important pentru un cuplu sa aibe preocupari comune atat ceresti( rugaciunea, contemplatia, meditatia, trialogurile, calatoriile spirituale, comuniunea cu natura, scrisul) cat si pamantesti( gatitul impreuna, plimbatul cainilor, curatenia, alergatul impreuna, bucuriile simple dar marete ale padurii, prietenii) pentru ca ele ne tes drumul, valsul, povestea.

Si cand intram in Trialog( eu-Valentin-Sursa) parca toate Cerurile pasesc in noi, destupand sampania plina de bucurii, talcuiri, frumuseti a Clipei.

Nu exista retete pentru a tese un cuplu pentru ca fiecare parteneriat se afla pe un anumit nivel de constiinta si tot ce e de dorit sa faci este sa urci Muntele mic sau mare de la cerul 3 la cerul 5 sau de la 7 la 9 si pentru fiecare cuplu existand un alt instrumentar divin cu care se tese……noua rochie, noul costum. Si nu poti decat sa le revelezi Varful si sa-i sustii sa-si faca temele de viata in acord cu care isi vor primi darurile si salturile de intelegere. Si cu cat esti mai incercat in cuplu cu atat…sunt mai mari binecuvantarile!!! Asta am simtit-o din plin….in ploaia de provocari care nu au facut decat sa ne intareasca, sa ne faca mai puternici si mai apropriati!!!!

Si nu va speriati de incercari…pentru ca ele ne intregesc, dau valsului mai multa culoare, bucurie, plin!!!!

Si am simtit cum dupa fiecare durere expresie a ignorantei sau a platilor vine o cununa de intelegeri, de bucurii, de talcuri pe care le-am asezat si pe acest site si in ultima carte, Valsul sferelor.

Relatia este a treia entitate si ea apare in triunghiul format din cei doi avand varful Constiinta Triunica la mijloc, in centru primind de la fiecare bolovani si daruri devenind pe masura ce ambii se trezesc o gradina de calitati divine de copaci virtuti si de mirosuri incredibile. Desigur mostenim niste nerezolvate niste corijente sau repetentii insa nu acest lucru trebuie sa ne sperie ci propria ignoranta, lipsa de curaj, nevoia de de a fugi, absenta asumarii, frica de a construi in relatie, incapacittaea de jertfa, coeficientul mic de iertare, egoismul, balteala, orgoliile s.a. Noi suntem proprii dusmani in relatie…nu exista dusmani exteriori daca in templul pe care il construiesti spiritul iti este tata si sufletul mama caci fara parintii ceresti nimic nu se tese, nimic nu este durabil.

Si pentru ca am pasit cu soarele la drum cand ne-am cunoscut si apoi cand ne-am casatorit intr-un mod minunat pe 27 ianuarie 2023 aici in Maldive, ne-am trezit cu o seara incredibila, cu formatie, dans, foc de tabara, mese pe plaja pentru a savura pestele facut pe gratar, sampanie si tort( stiam doar de tort) sigur nu in cinstea noastra ci pentru toti cei ce stateau in aceasta pensiune Pearl Sands din Huraa, Maldive. Asa s-au potrivit lucrurile de la Univers ca vinerea( un fel de duminica la noi pentru musulmani) sa fie plina de surprize. Insa nimic nu este intamplator….ne-am simtit cu toate nationalitatile …rusi, italieni, maldivezi in Impreuna-Una. Trebuie sa va spun ca ospitalitatea maldiveza este minunata, au sufletele mari si sunt tot timpul razaciosi. Pe scurt iti amplifica soarele interioar daca nu s-a activat…..

Va invit sa desenati soarele relatie…..cu cate 3 sau 9 sau 12 raze. Ex raza comunicarii, raza scrisului, raza pasiunilor comune etc Ce simtiti sa puneti la mijloc pentru ca acest Soare-Relatie sa straluceasca?