Nicicand primavara nu mi s-a parut mai frumoasa, mai plina de culoare, freamat, flori. M-am mutat in 19 decembrie 2019 in Snagov si de atunci tot colind padurile impletind verdele cu inspiratia si contemplatia. Si observ cum chipul primavarii e limpezitor, transformator, inaltator! In fiecare zi alte covoare de flori te asteapta, alti mugurasi se desfac, alte caprioare iti ating sufletul. E de necrezut….de joia trecuta de cand am ales sa ma unesc cu Cerul de aici din bratele manastirii Carmelitelor, pot sarbatori in fiecare zi o alta primavara, mai frumoasa, mai abundenta, mai plina de talcuire. Si anotimpurile interioare urmeaza anotimpurile exterioare si pasind imi fac spovedania in natura ca atunci la 16 ani cand o faceam pe malul marii. Si fiecare crenguta imi reaminteste o fapta pe care am uitat-o sau un gand pe care nu l-am limpezit. Si pasind in mici poienite ma opresc si crosetez cate o lucrare pentru oras, tara, planeta. Si natura imi raspunde prin cercul de copaci care par fi o hora de stalpi de lumina sau prin crengutele care se aseaza parca sunt invitate la o liturghie cereasca sau prin pasarelele care deseneaza figuri geometrice graitoare. Si cand lucrarea se inchide auzi triluri pe care nu le stiai sau soarele isi desface bratele si te cuprinde sau toata natura zambeste sau trei caprioare tasnesc impletindu-se cu versul divin. Si stii cumva ca Geea prin noi cauta sarutul dintre Cer si Pamant, acea aliniere frumoasa, radianta care dezvaluie Imparatia, Patria Gralului, Taramul Unimii!

Si lasand florile sa imi patrunda in suflet inteleg de ce Arhanghelul Rafael ne invita la vindecare colectiva. Am stat prea mult infruziti sau doar impietriti sau fara frunze, flori, fructe sau doar seminte care nu s-au unit cu Soarele…..Ohh da, multi doar buruieni desi aveam potential de floare. Si acum primavara interioara explodeaza in noi cu multa chemare….sa ne facem temele in taina sufletului, sa ne facem iertarile, sa ne limpezim sufletele, sa pregatim Graalul, Cupa, Tulpina…pentru a exploda mugurii si apoi florile. Am uitat cu totii semnificatia Pastelui…sa ne eliberam de vechi pentru a ne innoi. Si uita cum acest Coronavirus ne invita la aceasta dezbracare de ganduri pitice, de dorinte desarte, de fugi in Mall-uri, de cumparat de 5 case, de alergat dupa masini….asezandu-ne mai mult in Centrul nostru, in Miez, in Esenta.

E o opera de verticalizare……de activare a unei tulpini frumoase si sanatoase din care sigur va exploda o primavara a treziei cu mirosuri minunate. Transformare, transmutare, transfigurare!

Soare christic

Primeste-ne

Imbratiseaza-ne

Iubeste-ne

Noi la Triunghiul Celest

Venim

Cu toate fortele treimice ne unim,

Coboara in Noi

Suntem Una cu Tine!