Partea stanga a creierului controleaza mai ales deciziile care se bazeaza pe rutina. In timp ce emisfera dreapta conduce la noi ipoteze cea stanga le verifica si le analizeaza rational. Ganditorii de lob stang sunt intalniti adesea in lumea afacerilor. Au o gandire analitica, poseda inteligenta verbala, sunt activi si orientati catre rezultate. Cand trebuie sa decida asupra unor probleme analizeaza atent faptele si informatiile disponibile si stabilesc ce trebuie facut. Au tendinta de a fi rationali, expliciti, argumentati. Nu consuma timp visand cu ochii deschisi sau gandind la ceea ce ar fi putut sa se intample. Rationalizeaz ceea ce este si determina cai concrete, tangibile de actiune. Lobul stang judeca, dezbina si crede ca le stie pe toate. Oamenii de lob stang desi profesionisti exceptionali cad adesea in plasa orgoliului pierzand accesul la frecventa geniu. Lobul stang ni-l reaminteste pe tatal justitiar, punitiv, dur din Vechiul Testament.

Ganditorii de lob drept sunt intuitivi, tacuti sau frematatori, interesanti dpdv emotional. Cand trebuie sa decida iau in calcul in afara informatiilor disponibile, sentimentele. Vizualizeaza sau simt adesea solutii, variante de raspuns, rezolvari neobisnuite. Nu sunt la fel de precisi ca cei de lob stang in exprimarea unei solutii insa sunt vii, out of box, altfel. Au tendinta de cauta raspunsuri nestiute, de a visa avand o creativitatea cu mult superioara celor de lob stang. Lobul drept uneste si vede chiar si acolo unde conflictul e mare firul armonios care ii poate insaila pe oameni. In lobul drept s-a descoperit cu aparate conventionale un punct raspunzator de flow, extaz, calatorii astrale numit chiar de catre psihologii transconstientului, centrul lui Dumnezeu. Lobul drept poate fi asociat mamei activand petalele divinului feminin.

Uneori oamenii de lob stang nu reusesc sa scrijeleasca lutul vietii cu nimic semnificativ chiar daca au succes in timp ce colegii lor vazduhisti sau poate tacuti creeaza sau descopera lucuri care rezista anilor.

Liderii de lob drept sunt plini de entuziasm, energie, deschidere, viziune, managerii de lob stang sunt planificati, rigurosi, seriosi.

Atunci cand folosim sincron lob drept-lob stang si devenim lideri-manageri sau oameni frumosi si de impact, intrarea in flow si rezolvarea de probleme devine usoara, plina de interes animand dezvoltarea multinivelara atat a individului cat si a societatii.

Exista si un al treilea lob, al copilului care se ocupa de metasenzitivitatea noastra. Prin activarea creierul energetic( mama-tata-copil) mesajele care vin de la Univers pot fi decodate instant. In acest triunghi la centru se nasc darurile. Tot aici apare frecventa geniu si omul indumnezeit.

Cand sufletul este conectat la creierul energetic, potentialul se uneste cu manifestul in Sfant Numele Tau. Acesti oameni dezvaluie mistere, taine au acces la arhivele divine sunt metaconsilieri, deschizatori de porti, invatatori activand pe verticala vietii in mod obisnuit atat Cerul cat si Pamantul.