Dacă aţi întreba un astrolog ce este o “nuntă cosmică” probabil că aţi primi răspunsuri felurite şi năstruşnice.
Puţini sunt astrologii care au avut şansa să se întâlnească şi cu latura spirituală a astrologiei, cea care dezvăluie ţeserea discretă şi subtilă a firelor ce leagă această ştiinţă de celelalte 7 Ştiinţe Ezoterice care formează Universul Cunoaşterii Ezoterice.
Un reputat astrolog francez Armand Barbault, după 12 ani de practică a astrologiei la un nivel înalt, trecea în plan secund astrologia pentru a da prioritate în viaţa sa Alchimiei.
Se retrăgea undeva la ţară şi împreună cu soţia sa, începeau opera de creare a Elixirului de viaţă lungă exact în cele doua zile şi jumătate ale momentului de Nuntă Cosmică din acel an.
După un ciclu complet care a durat 12 ani, au obţinut Elixirul, cea mai preţioasă comoară alchimică (aurul topit).
Nunta cosmică se defineşte drept perioada de timp în care Soarele şi Luna se află simultan în poziţiile lor de Exaltare.
Acest moment se produce o singura data pe an, atunci când Soarele tranzitează zodia Berbecului, iar luna se află în zodia Taurului.
În 2016 acest moment se produce în intervalul vineri 8 aprilie de la ora 06.30 (GMT+3), până duminica 10 aprilie la ora 09:00 (GMT+3).
În intervalul de Nuntă Cosmică forţele Soarelui (Principiul Masculin) şi ale Lunii (Principiul Feminin) se află la cea mai înaltă cotă de manifestare exterioară, terestră şi pot fi folosite pentru a pune piatra de temlie a unui edificiu, se pot dirija pentru crearea unui plan de viaţă pentru o persoană sau pentru crearea unor proiecte importante care au nevoie de sprijin spiritual sau reprezintă creaţii spirituale.
Acesta este cel mai constructiv moment din an şi ar fi un lucru înţelept să proiectăm cele mai ambiţioase şi creative forme-gând pe care le dorim manifestate în viaţa noastră.
În momentul începerii constructiei Goetheanumului de la Dornach (Elvetia), Rudolf Steiner a folosit momentul Nunţii Cosmice pentru a pune Piatra Fundamentală a constructiei edificiului respectiv.
Poate că ar fi bine ca fiecare să îşi planifice şi să înceapă construirea edificiului său personal, al construcţiei unde să te simţi acasă şi unde să îţi desfăşori activităţile spirituale.
Ar cam fi timpul să ne adunăm, să ne concentrăm şi să ne apucăm de treabă, în Laboratorul de creaţie al propriilor noastre vieţi.
Tatăl Ceresc ne-a oferit infrastructura la care nici nu puteam visa neştiind că există.
Ar fi o minimă formă de respect şi o dovadă de recunoştiinţă dacă am folosi ceea ce ni s-a dat cu atâta dragoste şi bucurie.
Tatăl Ceresc priveşte cu interes, curiozitate şi nerăbdare la noi, copiii Lui şi s-ar bucura dacă ne-ar vedea utilizând darurile pe care ni Le-a facut!
Va recomand ca in zilele de vineri, sambata sau in dimineata de duminica 8-10 aprilie sa aprindeti o lumanare si sa creati, sa comandati aparitia in viata voastra fizica a bunurilor, obiectelor, persoanelor, situatiilor, conjuncturilor pe care vi le doriti.