Ma intalnesc uneori la cabinet cu aceste atitudini: Am venit la tine….hai fa spectacolul sau Astept sa-mi spui!!! Hai vindeca-ma!!! sau Spune-mi!!! sau Esti sigura ca dupa ce voi practica Triunghiul iertarii ma voi face bine sau dupa ce voi posti se va intoarce la maine? sau nu am timp sa citesc……fa-ma bine sau nu vreau sa ma trezesc vreau sa mi se intample chestia asta sau lucreaza pe X ca sa vina la mine sau nu am timp de practica spirituala fa tu sau e prea greu sa consacru. In fiecare om exista acest buchet de nevoi: de a se agata de ceva sau cineva, nevoia de siguranta, nevoia de a controla viitorul , nevoia de a domina exteriorul, nevoia de a sti fara efort insa atunci cand alegem sa spiritualizam Drumul primul pas este sa ne limpezim interiorul, eliberand frici, agatamente, nevoi pitice, dorinte, iluzii, roluri limitative, atasamente. Fara aceasta curatare facuta cu smerenie, iubire, ascultare, peretii Graalului interior raman murdari si acolo unde paharele sunt pline( de ce cred ca stiu) minunile nu coboara( caci nu mai au ….Unde?!!!) In viata aceasta puteti doar sa fiti ajutati de niste frati mari mari vizibili sau de dincolo de val sa descoperiti cauza bolii, radacina unei pierderi, sursa unei tradari insa nimeni nu va va face tema sau temele de viata pe care le-ati agreat din viata dintre vieti cu ghizii vostri. O atitudine dispretuitoare sau razgaiata sau bazata pe mi se cuvine sau controloare sau duala sau plina de comparatii nu activeaza curgerea, nu deschide Cerurile, nu reveleaza Sensul ascuns al unei provocari.

Am observat ca aceste persoane amatoare de evenimential, minunistica, rezolvari rapide se duc in toate partile amestecand lucrurile in asa fel incat viata lor mai mult se incurca decat se limpezeste. Exact cum le este atitudinea incalcita as spune si imbacsita exact asa se incalcesc si mai tare itele destinului. Nu incepi prin a-l conditiona Cerul cu hai spune-mi….ci pleci capul si asculti. Este primul pas. Il pleci pentru tine….pentru a auzi in interior vocea Domnului. Altfel daca egoul tot cere informatii pentru a se umfla ca un paun si a le folosi in a-i controla pe ceilalti…baza de date se va inchide si odata cu ea se vor incuia si portile acelor oamenii care au acceptat sa se intalneasca cu tine si care din respect fata de ei si fata de ceea ce fac nu isi vor mai dori sa hraneasca triunghiul cu varful in jos. De multe ori aceste atitudini sunt imbracate cu falsa smerenie ascunzand in spate …..un orgoliu imens: eu stiu sunt perfecta dar uite cum Universul greseste si imi trimite o provocare pe care nu o merit…..Hai fa-mi temele!!!

A spiritualiza valsul cu viata inseamna a-ti lasa vesmintele lumesti la intrarea in Templu si dezbracat de orgolii, asteptari, agatamente sa pasesti in Triunghiul divin, ascultand, integrand, intelegand sau contempland, iubind, inteleptind versul care ti se reveleaza. Si nu uita: caracterul divin este sustinut de atitudinea smerita si de valorile inaltatoare si doar cu acest pasaport poti deschide Cerurile.

Anul 2020( 4) ne-a invitat pe toti prin probele lui in patratul materiei sa facem curatenie pe acele raze vietii care tin de profesie, familie, bani, calatorii, sanatate. Si aceasta limpezire nu s-a putut realiza la nivelul la care au aparut provocarile ci doar din Triunghiul divin, activand vocea Cerului, ascultand Centrul, cultivand Virtutile. Poate ca ati auzit graimea divina poate nu . .. insa este un bun moment alaturi de cele patru porti care alcatuiesc crucea( 14 dec, 21-22 dec, 25-27 dec, 6-7 ian) sa ne limpezim fiecare raza a vietii in Triunghiul iertarii apoi sa ne gandim ce triunghi trezitor ne-am dori sa activam pentru a aduce Implinirea in viata noastra. Aceste patru porti ne sustin sa ne facem temele de viata in ragazul de timp dat, sa ne accesam darurile, sa simtim viata de pe varful ei de munte. Experimentati intrarea in miez, in centru …….cu Faca Se Voia Ta Doamne…..si apoi lasati-va scrisi, inspirati, atinsi de Gratie. Ce se dezvaluie?

Putem ajunge la Divinul interior doar cu smerenie, iubire, ascultare. Nu putem cumpara Cerul insa il putem atinge cu un triunghi de virtuti in centrul lui revelandu-se darul pe care il cautam, unicitatea noastra, povestea pe care ne-o dorim, radianta proprie.