Ziua de Craciun inseamna si nasterea unui mare invatat si educator care a eliberat omenirea de robie si de ingradirile materiale. Acest mare suflet a venit pe pamant ca sa ne arate pe deplin drumul spre adevaratul Dumnezeu atotputernic, ominiprezent, atotstiutor. El ne-a facut sa vedem ca Dumnezeu este Bunatatea deplina, Intelepciunea deplina, Adevarul deplin, Totul in Toate.

Marele Invatator de care ne aminteste Craciunul a fost trimis pentru a ne arata ca Dumnezeu se afla nu numai in afara dar si inauntrul nostru, ca el nu este niciodata despartit de noi si nici de vreo alta creatie a sa, ca el este intotdeauna un Dumnezeu drept si iubitor, ca el este in tot si toate, stie totul cunoaste totul si cuprinde intregul adevar. Chiar daca eu as avea inteligenta tuturor oamenilor la un loc, tot n-as putea sa exprim cat de cat uriasa insemnatate pe care o are pentru noi aceasta nastere sfanta.

El a venit pentru a ne face sa intelegem mai bine viata aici pe pamant. Ne-a aratat ca toate limitarile materiale sunt create de oameni si ca nu trebuie sa le interpretam altfel. A venit sa ne convinga ca Hristosul sau interior prin care savarseste puternicele sale lucrari este acelasi care traieste in voi, in mine, in toti oamenii. Aplicand doctrina sa, vom putea face aceleasi lucruri ca si el si chiar mai importante. Noi credem ca Isus a venit ca sa ne arate mai clar ca Dumnezeu este marea si singura cauza a tuturor lucrurilor, ca El este Totul.

Cand un om a luat legatura cu o idee din Gandirea lui Dumnezeu nu e oare cu putinta sa ia legatura si altii cu aceeasi idee?Desigur…si pentru a primi mai multe idei el trebuie sa daruiasca ceea ce a primit. Daca pastreaza pentru sine ceea ce a primit, el ramane pe loc. Imaginati-va o roata care genereaza forta hidraulica si care deodata retine apa care o facea sa se roteasca. Ea se va opri imediat. Este necesar ca apa sa curga printre paletele rotii ca sa poata creea  energie. Cand oamenii iau contact cu invataturile lui Dumnezeu ei trebuie sa le exprime pentru a merge mai departe. Omul trebuie sa-i ajute si pe altii sa se dezvolte in aceeasi masura in care o face pentru propria dezvoltare. Asa se naste Hristosul….Impartasind.

Sursa: Baird Spalding, Vietile Maestrilor