Atunci cand pasim in primavara sentimentelor multe aspecte din zestrea noastra spirituala si afectiva ies la suprafata. Se dezvaluie deodata anumite triunghiuri luminatoare ca:  blandetea-iubirea-pacea sau clarul-recunostiinta-intelepciunea sau bucuria-caldura-smerenia care incalzesc pasii indragostitilor deschizandu-le portile unei povesti care poate fi Inaltatoare. Imi amintesc de primul triunghi de care a marcat valsul meu afectiv cu sotul meu si anume flow-regasire-creativitate. Scriam prin gradinile manastirilor tesand cu sufletele noastre niste intelepciuni care treceau prin noi, nu veneau din noi si care ne copleseau conducandu-ne catre un triunghi foarte puternic: reamintire-contract spiritual-misiune. Parea ca suntem luati pe aripi si ca izvoarele divine isi dezvaluie freamatul prin noi. Nu vedeam, nu auzeam, eram contopiti intr-o Unime la nivelul tuturor centrilor.

Dupa primii ani de zbor mai mult sau mai putin constient, pasim asumat in verticala iubirii christice lasand in spate campia cu florile indragosteli activand copacul interior, lucrand la frunze, flori si fructe pe cat mai multe raze ale vietii. Si din toate contopirile ies idei, proiecte, fructe ceresti si roade lumesti care descriu noua gradina dar si Cerul si Pamantul cuplului. E foarte important sa permitem tuturor anotimpurilor sa ne traverseze cuplul, sa ne bucuram de fiecare forma de relief si chiar……de fulgerul care mai apare pe cer sau tunet. Maretia unui cuplu vine din …..taria cu care extragem aur celest, intelepciunea divina din fiecare provocare caci nu putem sa aruncam experientele pe care chiar noi le-am ales din viata dintre vieti….la gunoi.

Orice nod mental, emotional, existential, mental aparut intr-un triunghi cu varful in jos descris de ( gelozie-control-suparare sau neincredere-neliniste-agitatie sau amantlac-tradare-neiertare)si care sta la baza unei desincronizari sau a unei crize in cuplu poate fi dezactivat de o forta treimica alcatuita din virtuti. Nu trebuie sa tipam, sa ne razbunam sau sa plecam de acasa….ci sa sa mergem mai sus la triunghiul divin activand puterile ceresti cu care putem indumnezei relatia. In chip celest cand se activeaza iubirea-armonia-pacea sau rabdarea-intelepciunea Faca-Se Voia Ta sau iertarea-intelepciunea-recunoastiinta, relatia se lumineaza, cei doi isi descopera chipul divin, iubirea lor devine mai puternica, mai profunda, mai plina de talc.

Intalnesc din ce in ce mai multe cupluri in pragul divortului, oameni frumosi si roditori care nu reusesc sa vada aurul celest din spatele provocarii sau binecuvantarile verticalizarii din spatele unei tradari, ale unui amantlac, ale unei faliment etc. Cu totii am ales aceasta planeta pentru a invata trecand prin focul experientelor. De ce parasesc scena fara sa vad darul ascuns al ……situatiei pe care noi am atras-o in cuplu? Si mai departe …..asezati si alte intrebari in Graalul interior: Ce parti din mine au determinat plecarea partenerului de acasa sau indepartarea lui sau impietrirea? Cum pot hrani focul iubirii? Ce aripi-pasiuni putem contrui in cuplul nostru? Ce ne invata aceasta tradare? La ce pot renunta pentru a hrani constient aceasta relatie? Ce chemari ale sufletului pot intari cuplul meu? Ce fapte nerecunoscute si neispasite au generat …..aceasta desincronizare? Ce virtuti pot activa in valsul cu sotul meu?

Pasind pe spirala intrebarilor vom descoperi ca multe deseuri, mizerii, nerecunoscute …au atras desincronizari mici sau mari in cuplul nostru ….si ca provocarile vin doar ca maestrii deghizati sa deschida portile Indumnezeirii in Cuplu. Caci nu poti simti valsul sferelor in cuplu si nici muzica Cerurilor ….murdari, greoi, acoperiti de greseli, pacate, nespuse.

Gasiti un moment celest dupa spovedanie, introspectie, rugaciune asezati-va fata in fata cu partenerul si puneti mana pe centrul inimii celuilalt. Povestiti-i ce ati simtit atunci cand ati ati ales sa faceti un copil cu vecinul sau ce v-a determinat sa pasiti pe spirala descendenta a aventurilor sau a minciunii sau a tradarii. Lasati inima sa povesteasca …..si la sfarsit ascultati cu sufletul. Indrazniti sa activati triunghiul Iarta-ma-Te iubesc-Iti multumesc sau Aleg sa-ti marturisesc-Inteleg-Te iubesc. Si repetati serile in care curatati cosul de gunoi prin dezvelire pana cand lacrimile si imbratisarile si bucuria de a fi a spalat Totul. Priviti in ochi ….ca fii ceresti, copiii de Dumnezeu, flori de lumina.

Nu va grabiti sa distrugeti Templul Cuplului. Chiar daca puntile de comunicare par ca s-au rupt sau subtiat din punct de vedere sexual sau in planul increderii, ele pot fi refacute cu orice triunghi de virtuti sau simplu cu Iarta-ma-Inteleg-Te iubesc sau cu Iti marturisesc-Iarta-ma-Aleg sau cu Te iubesc-Inteleg-Iti multumesc. Orice problema aparuta in patratul materiei poate fi rezolvata in triunghiul spiritului. Si daca ati ajuns pe acoperis si spovedania-impartasania-postul v-au revelat proprile greseli prin care l-ai impins pe celalalt la mearga la alte femei sau sa va minta sau sau sa va tradeze prin bani ….nu mai coborati in mlastina…blestemandu-l sau judecandu-l sau intorcandu-va obsesiv la greseala facuta. Sunteti nepatati ca sa aruncati la infinit cu piatra?

Cand suntem in cuplu…impreuna atragem anumite experiente si placute si neplacute insa ele au chipul meritelor dar si al greselilor noastre stiute si nestiute. De multe ori prin cuvinte aruncate gresit….sa te duci la o gasca sau nu-mi mai trebuie sex du-te la alta sau nu ma supar daca te indragostesti de altcineva sau prin greseli neispasite aducem in casa relatiei, dihanii care iau chipul tradarii pentru activa prin suferinta frecventa iubirii christice.

Atentie cand mergeti la psihologi sau terapeuti care au cinci amante si nu au verticala dar ei trateaza tema cuplului sau au 3 casatorii la activ din care n-au inteles nimic si dupa a doua sedinta va propun sa mergeti la munte…..Nu sunteti pe drumul invatarii divine ci prinsi in acelasi lant ca si terapeutul.

In cuplu adeseori ne intoarcem nostalgic dar si cu repros la emotiile de la inceput la acele valtori, nelinisti, agitatii catastrofale venite din focul astral si focul sexual insa varful muntelui in cuplu il reprezinta focul christic, iubirea divina in care cuplul e de dorit sa se scufunde pentru a-si muta nunta de pe Pamant in Ceruri. Primavara va reveni nu prin nemultumiri si critici si suparari ci cu noi pasiuni, preocupari, idei inaltatoare care pot innaripa cuplul. Joaca este vie cand lasam copilul interior….sa zburde, sa se joace descoperind, frematand, dezvelind. Pastrand viu triunghiul mama-tata-copil….rodirea e plina de Sens si anotimpurile incarcate de intelepciune.

Contemplati aceasta roata sau cerc de sfere: reamintire, dezvelire, constructie, sincronizare/ desincronizare, reconectare, limpezire/ purificare, intelepciune care descriu etapele prin care trece un cuplu conducandu-ne toate la anotimpul iubiriii christice. Ce ati invatat din desicronizarile pe care le-ati traversat in ultimii ani? Ce aur celest ati extras din experientele traite? Ce hora de talcuiri se aseaza in viata voastra?

Ce inseamna reamintire? Intoarcere in versul divin, intalnire cu oceanul iubirii, activare a memoriei spirituale, sentimentul ca il stiu, il cunosc, am mai fost pe aici

Dar dezvelire? Ridicarea valurilor, intrarea in adevar, revelarea contractului spiritual

Constructie? Ridicarea templului cuplului. Sincronizare? Activarea sensului pentru care suntem Impreuna, intalniri conectoare, seminificatii. Desincronizare? Iesire din centru. Reconetare? Intoarcere la Centru in Miez pentru a continua Valsul. Limpezire? Dezlegarea nodurilor, curatarea pasilor, sinceritate, curatenie, transparenta. Intelepciune? Hora salturilor de intelegere, integrarea lor in Acum. 

Nu trebuie sa cautam prin alti barbatii sau prin razbunari, control, manipulare emotionala…acea primavara in care orgoliul nostru era gadilat de aprecieri, acele emotii care ne faceau sa ne simtim Zeite…….ci sa continuam sa urcam muntele interior cu iubire-intelepciune-jertfa sau cu blandete-rabdare-Faca Se Voia Ta pana cand am ajuns la Flacara Iubirii Christice deasupra careia se afla Cununa Unimii.

In cuplu adeseori baltim in roluri pitice sau asteptari sau conditionari sau iluzii. Lasati-le la baza muntelui urcand cu Spirala temelor, Spirala intrebarilor, Spirala darurilor pana la Varf acolo unde prin sarutul Cerurilor veti gasi marile roade sufletesti si spirituale.

Asezati-va la o masa si pe o coala alba de hartie desenati cativa munti pe care i-ati urcat Impreuna numind varfurile de munti pe care le-ati atins alaturi de partenerul vostru. Exemplu: Muntele Iubirii si Varful Sarut, Muntele Blandete si Varful  Unime, Muntele Rabdarii si Varful Credinta, Muntele Bucuriei si Varful Zbor. Multumiti-i pentru fiecare salt de intelegere. 

Multumesc….

Multumesc….

Multumesc….

Un varf de munte cheama un alt varf de munte. Cum arata chipul relatiei voastre, acum?

….

Va invit la un atelier dedicat cuplului cu foarte multe teme activate pe cerul acestei etape: triunghiuri cu varful in jos care genereaza dezbinare, gura de foc, jocul divin, valsul sferelor in cuplu, reamintire-flow-idei inaltatoare, focul sexual-focul astral-focul iubirii divine, cum atragem sufletul cel mai potrivit pentru evolutia noastra, cum graiesc centrii in cuplu, altarul divin al cuplului, roata cresterii, iubirea neconditionata, triunghiurile calauza care ne ajuta sa trecem prin provocari, cuplurile Unimii

Cand? 19 ian 2022, ora 18 30

Unde? Frecventa Om, Vasile Stroescu nr 14 langa Foisorul de Foc

Cat? 30 ron sau cat simtiti

Fie ca iubirea, intelepciunea, blandetea sa va deschida portile in Tot si Toate!