Atunci cand pasim in primavara sentimentelor multe aspecte din zestrea noastra spirituala si afectiva ies la suprafata. Se dezvaluie deodata anumite triunghiuri luminatoare ca:  blandetea-iubirea-pacea sau clarul-recunostiinta-intelepciunea sau bucuria-caldura-smerenia. Si dupa primii ani…. ele se estompeaza pe cerul reamintirii pentru ca noi sa pasim constient in registele iubirii christice lasand in spate muntii vechi activand cu noi forte, valsul Cerului cu Noul Pamant.

Orice nod mental, emotional, existential care poate genera o criza, o desincronizare, o alunecare in cuplu poate fi dezlegat in orice triunghi de virtuti adica in pantecul muntelui interior. Cu razele ce tasnesc din aceste sfere, sforile grele, plasele create, incalcelile venite din alegeri pitice, CAD.  

In cuplu noi ne bazam adeseori pe emotiile dintru inceput cele care pe parcursul indragostelii au facut poate nunta in ceruri si au devenit sentimente inaltatoare sau s-au piticit si le ducem dorul vrand ca primavara sa se intoarca. Insa innoirea noastra este legata de roata cresterii in Unime( reamintire, dezvelire, constructie, sincronizare/ desincronizare, reconectare, limpezire/ purificare, intelepciune)aceste etape conducandu-ne prin toate anotimpurile iubirii:  primavara, vara, toamna, iarna fiecare avand varfurile proprii si unice de intelegere. 

Ce inseamna reamintire? Intoarcere in versul divin, intalnire cu oceanul iubirii, activare a memoriei spirituale, sentimentul ca il stiu, il cunosc, am mai fost pe aici

Dar dezvelire? Ridicarea valurilor, intrarea in adevar, revelarea contractului spiritual

Constructie? Ridicarea templului cuplului. Sincronizare? Activarea sensului pentru care suntem Impreuna, intalniri conectoare, seminificatii. Reconetare? Intoarcere la Centru in Miez pentru a continua Valsul. Limpezire? Dezlegarea nodurilor, curatarea pasilor, sinceritate, curatenie, transparenta. Intelepciune? Hora salturilor de intelegere, integrarea lor in Acum. 

Nu trebuie sa revenim la cufarul bunicii adica la acea zestre ce vine din alte vieti si care sustine iubirea noastra in primii ani ci sa continuam sa urcam muntele interior cu cate trei dezveliri, trei intelegeri, trei bucurii pana cand am atins Varful, am primit Cununa Unimii si am trait Valsul Sferelor in Cuplu

Retineti ca orice nod sexual, emotional, existential ne aduce in adevar o dezvelire, un sarut al Cerului cu Pamantul, un dar cu care mai lesne luminam varful Muntelui. Unde este multa suferinta dar si credinta si iubire, puterile acelui cuplu sporesc. 

Nu renuntati la gradinaritul constient chiar cand eforturile pe verticala vietii ( rugaciune, post, spovedanie, impartasanie, lucru cu triunghiurile, initieri pe lumina) dar si cele de pe orizontala( fapte radiante in linia noilor comportamente) vi se par fara rezultate. Harnicia vine de la har si ea ne ajuta sa ajungem la aurul celest pe care strangandu-l in bancile divine, vom primi acea capacitate de a trece peste praguri si probele asociate pentru a saluta un nou anotimp in cuplu. 

Nu putem culege culmi ale intelepciunii in valsul cu cealalta intregime daca nu ne despovaram prin posturi, spovedanii, trialoguri, triunghiuri ale iertarii. Cum ne-am putea ridica in cerurile interioare daca atarnam prea greu?

In cuplu adeseori baltim in roluri pitice sau asteptari sau conditionari sau iluzii.Lasati-le la baza muntelui urcand cu Spirala temelor, Spirala intrebarilor, Spirala darurilor pana la Varf acolo unde se primesc Cununile. In ce teme de viata ne-am impotmolit? Ce daruri ne cheama? Cum pot atinge Cununa Unimii? Dar a Casatoriei? Ce triunghi de virtuti ne pot sustine in aceasta etapa? In lumina cresterii noastre ce imi dezvaluie colegul meu de banca? Ce reamintiri vor sa se transforme in daruri?Care este relatia mea cu divinul masculin? Dar cu divinul feminin? Care este varful de triunghi al acestei etape?

Asezati-va la o masa si pe o coala alba de hartie desenati cativa munti pe care i-ati urcat Impreuna numind varfurile de munti pe care le-ati atins alaturi de partenerul vostru. Exemplu: Muntele Iubirii si Varful Sarut, Muntele Blandete si Varful  Unime, Muntele Rabdarii si Varful Credinta, Muntele Bucuriei si Varful Zbor. Multumiti-i pentru fiecare salt de intelegere. 

Multumesc….

Multumesc….

Multumesc….

Un varf de munte cheama un alt varf de munte. Cum arata chipul relatiei voastre, acum?