În fiecare dintre noi exista un Munte care ii soptește situat câteva ceruri mai sus un munte la care putem ajunge cu un triunghi de virtuți sau cu o triada de calități însorite de Sens sau cu fapte înălțătoare. Și descoperind chipul nostru triunic, vom simți propriul Soare care isi desface razele și ne invita sa ne facem temele, sa ne fructificam darurile, sa ne bucurăm de salturi de înțelegere atingând zările, daltuind Omul Radiant, Inteleptul, Maestrul.

Noul Ierusalim nu este un oraș exterior care va cobora lânga noi luminând pașii ci este Cupa Interioară, Graalul sau Pocalul în care vine Sfântul Duh, dezvelind Omul Trezit, fiecare iluminare sau pătrundere de Sens, fiind parte din aceste Salem, Nou Om, Nou Pământ. 

Căutând în exterior pe cercul formelor….. sensul lucrurilor, vom rătăci departe de acest Munte care se daltuieste în fiecare zi cu câte trei fapte prin care unim Cerul cu Pământul sau prin post-spovedanie-rugaciune sau prin recunostiinta-armonie-pace. Si fiecare poate descoperi in el propriul limbaj triunic prin care poate lua cu asalt, Cerurile, activand Soarele Interior, Omul care Straluceste, Treimea in Unime.

Și acest Munte dezvelit în verticalitatea noastră ne invita sa ne unim și cu vârfuri pe care le vedem si le putem trăi în exterior ca vârful Omu sau vârful Bucura sau Machu Picchu pentru a activa Bucuria  Divina a Culmilor. 

Omul netrezit balteste și roboteste la nivelul centrilor inferiori, cultivând atașamente fata de bani, sex, imagine, stand la campie, fara bucuria dealurilor si a muntilor, daltuind o viata fara chip. Doar atunci când coaja de ou se sparge și se dezvăluie primul vârf, chakra 4, a iubirii, bucuriei, compasiunii, Omul devine conștient de ascensiunea pe care o are de făcut zi de zi, de Verticalitatea ce trebuie Integrată, Trăită, Savurata, Clipa de Clipa.

Și după ce ai atins vârful Iubire cu Iartă-mă, Te iubesc, Iti Mulțumesc în centrul Crucii( la niv ch 4) se dezvăluie un alt vârf al chakei a cincea, Gura de aur ce se deschide cu Florile Blândeții. De aici din pajiștea Maicii, cu Iubire-Bunatate-Cuvant de Aur putem cuceri si alte varfuri dând glas Înțelepciunii-Discernamantului-Clarurilor( chakra a șasea), Comuniunii cu Cel Mai Înalt Sens( Chakra a 7 a). Si fiecare ascensiune ne revelează un alt vârf, întărind Muntele. 

Și ca să-l urcați în interiorul vostru învățați sa va faceți iertarile autentic, sincer în Templul inimii, seara de seara. Doamne Iartă-mă pentru toate greșelile și păcatele pe care le-am făcut azi( am manifestat furie, am clevetit, am cascadat supărare etc) Eu mă iert și mă dezleg, Sunt Una cu Iertarea. Și ati limpezit pașii, pentru a vedea prima culme din cerul 8, 9 sau din cerul 10. 

Muntele exterior ne dezvăluie puterea interioară, perseverenta, forță, curajul, increderea, energia, jertfa,  atributele divine care daltuiesc Noul Om. Și când ele se aseaza în noi, creând vârfuri de munți pe raza profesiei, pe raza iubirii, pe raza prietenilor,  Soarele interior strălucește în Tot și Toate. 

Candva cand organizam team building-uri obisnuiam sa introduc drumetii pe munte si modelam chiar situatii usor riscante pentru a activa Curajul, Jertfa, Bucuria Culmilor si asa am observat ca sala de fitness ne ajuta pe orizontala insa muntele ne verticalizeaza, ne dezvolta caracterul, si ne intareste asa cum nu o poate face gantera sau mersul pe banda. Sunt o multime de entitati invizibile, zane, gnomi, entitati de lumina, eremiti dintr-un alt plan, samani care participa la urcarea pe Machu Picchu, flori de lumina, maestrii si pe care nu ii vedem insa ii putem simti, daltuind in noi ceva pretios, puternic, fara timp, bijuterii ceresti ce construiesc Cununile Vietii.

In 2013 când am fost în Peru ….Muntele Sacru a eliminat în prima și în a doua zi doua doamne cu o lumina interioară foarte mică la fel în 2018 când cineva cu pacte întunecate a vrut sa păcălească muntele, el fiind prins la baza lui, muntele prin ghizii lui…. l-a respins. Exista păzitori ai Muntelui niște ghizi din Lumina care te iau de mana cu 40 de zile înainte sau cu 21 sau cu 9 luni și te pregătesc pentru a ajunge pe vârful tău interior dar și pe muntele exterior. Si astfel de calatorii determina TransMutarea-TransFormarea-TransFigurarea construind Chipul de Lumina, Radianta Proprie, Unicitatea.

Doar cu smerenie, bucurie, recunostiinta putem urca la inălțime, putem atinge noi ceruri, putem sa ne bucurăm de un vârfuri interioare și exterioare, activând în noi, Omul Însorit, Omul Munte, Omul cu O mare.