Mergeti pe strada si  deodata va simtiti cuprinsi de o dilatare care va face pasul usor. Nu cautati motivul pentru ca bucuria fara motiv este adevarata bucurie.

Adevarata veselie este o dispozitie a sufletului care  dincolo de greutati, de obstacole, de suparari, simte viata ca un dar al Domnului si este plina de recunostiinta. In timp ce adevarata tristete este o dispozitie psihica care orbeste fiinta in fata tuturor lucrurilor frumoase si bune, astfel incat ea vede peste tot numai motive de chin.

Daca doriti sa primiti aceasta vizita a bucuriei, cultivati recunostiinta fata de Creator, natura, fata de oameni. Si chiar daca nu aveti nici un motiv de a va bucura, bucuria va va lua prin surprindere ca atunci cand prietenii va fac o surprizaa printr-o vizita neasteptata.

Veti spune ca pentru a multumi trebuie sa aveti un motiv. Nu, multumiti atata tot, fara sa va puneti intrebari despre motivul pentru care trebuie sa multumiti. Daca doriti sa simtiti aceasta bucurie fara motiv care da existentei o savoare, o culoare, o lumina, invatati sa multumiti si fara vreun motiv. Bineinteles motivele pentru a multumi nu lipsesc: puteti sa ii multumiti lui Dumnezeu pentru viata pe care ati primit-o, pentru bucuria de a fi sanatosi…si ganditi-va la toate intamplarile neplacute, la toate accidentele care s-ar fi putut intampla si de care ati scapat. De exemplu atunci cand reveniti dintr-o calatorie teferi si sanatosi va ganditi sa multumiti?

Pronuntarea cuvantului Multumesc este o sursa de lumina de pace si bucurie pe care o faceti sa tasneasca din suflet. Iar aceasta sursa va inunda toate celulele. Incet, incet veti simti cum ceva din voi se insufleteste, se intareste, se lumineaza.

 Si daca intr-o zi aveti de infruntat mari incercari, nu numai ca nu va veti scufunda dar veti fi capabili sa continuati sa multumiti; aceasta capacitate de a multumi in clipa incercarilor va va ajuta sa le depasiti.

Cate lucruri bune ne vin din recunostiinta si cate rele decurg din nerecunostiinta.

In tot ce vi se intampla, supararile ca si bucuria, exista ceva de descoperit pentru implinirea voastra, pentru intelegerea vietii. Iar aceasta recunostiinta este cheia care deschide portile adevaratei cunoasteri.

Intelepciunea consta in a considera greutatile si incercarile ca pe niste urmaritori ai lui Dumnezeu care ne sunt in spate pentru a ne obliga sa mergem pe Cale.

Fara acesti urmaritori am fi nestiutori si slabi. Spunand multumesc eliberati in voi niste energii care va vor ajuta sa rezistati.

Sursa: Omraam Aivanhov