Intorcandu-ma in tara dupa 7 zile petrecute in Emiratele Arabe, am simtit sa multumesc ingerilor aerului, pamantului, apei, tarii noastre, protectorilor ei, darurilor acestui taram binecuvantat. Oare stim ca aceasta tara numita Ramania are 18 000 de biserici, 500 de manastiri, 144 de porti de lumina, 7 munti sacri, 14 centri activi, peste 178 de icoane facatoare de minuni? Calatorind in tari in care cu greu gasesti o cascada sau un rau natural sau bucurii florale iti dai seama ca acesta gazda minunata numita Ramania iti pune la picioare, anotimpuri incantoare, un aer respirabil, toate formele de relief, oceane de verde si multe frumuseti care iti curg in suflet, limpezindu-l, inflorindu-l, rotunjindu-l.

Cu greu am innotat in aerul fierbintos, greoi, dens din Emirate. Un taram fara daruri spirituale insa modelat frumos de mana umana. Ai spune ca o inteligenta sprintara i-a desenat un chip puternic, fierbinte, impunator…..care te atinge pe alocuri. Nu m-au coplesit blocurile opulente si turnurile care par ca ating Cerurile insa desertul mi-a facut sufletul sa zburde reamintindu-mi intrupari in care m-am unit cu nisipul, maretia simpla, cantecul noptii. O singura zi am petrecut-o in desert restul au fost dedicate…….broderiilor arhitecturale si mai ales inaltimilor. Insa singurele altitudini dupa care tanjesc sunt cele interioare….si acestea imi dau seama ca sunt atat de greu de obtinut si totusi cele mai frumoase. In Dubai …..nu m-au strivit blocurile foarte inalte insa am realizat ca sunt locuri unde altfel de munti conteaza cei compusi din bogatii nu cei verzi, radianti, plini de talcuri.

In Emiratele Arabe poti achizitiona un numar de masina cu 2 milioane de dolari sau poti lua un numar de telefon tot asa cu multe milioane. De ce? Pentru ca poti sa arati in felul acesta cat de bogat esti. De la cinci cifre la masina poti avea un numar compus din 1 sau 2 cifre. Cu cat e mai mic cu atat costa mai mult. Si e foarte important un astfel de numar …adica o astfel de forma. Si da…cam greu intr-o lume a formelor coplesitoare…sa gasesti esenta…..insa am reusit…in desertul simplu, am simtit bucuria frusta, frumusetea fara rimel, plinatatea care te imbratiseaza. Si am adus-o acasa….lasand in spate oceanul de otel.

Doamne cat de minunat este ca ne-am nascut intr-o tara cu daruri spirituale si cu mari daruri naturale la tot pasul putand sa vezi o floare a soarelui, o rosie, o cireasa, o duda. Dupa ce am aterizat…..cu o lipsa acuta de verde in organism m-am repezit sa salut copacii, florile, sa ma plimb in padure ….sa multumesc Tarei dar si Ramaniei sa ma gandesc cat de binecuvantati suntem. Si zburdam printre flori gandindu-ma la cat de plini de daruri suntem!!!!

Multumesc ingerilor aerului

Ingerilor apei

Ingerilor pamantului

Tuturor ingerilor care au dat un chip atat de frumos acestui taram minunat numit Ramania!!!!

Noi oamenii tanjim dupa senzatii, povesti noi, tari altfel insa doar in interior….putem gasi acea liniste radianta, acea fericire paradiasiaca, acea bucurie cu talc!!!! Tarile sunt ca si copiii…unele cu daruri materiale altele cu daruri spirituale altele cu daruri ale naturii. Toate diferite si toate …….gazde minunate pentru evolutie. Si nu e intamplator daca te nasti in Dubai sau in SUA. Si orice plecare ….pentru o viata daca nu ai un dar planetar te face dezertor, hot, tradator in legile divine. A calatori din chemare, din dor, pentru a sustine o tara, a-ti reface sufletul sau a-ti aduce un dar…Acasa…..aceastea sunt zborurile care te innaripeaza!!!!singurele care ne ajuta in crestere…singurele care ne sustin.

Desi calatoresc mult si din chemare….. orice petala as aduce in buchet …..tot tara in care m-am nascut imi zambeste cel mai tare!!!! Si ei ii multumesc si alaturi de ea rodesc ducand o pagina din frumusetea ei…PRETUTINDENI!!!!