Atunci cand vin provocarile catre mine imi deschid aripile tacerii. Nu pot atfel. Este ca si cum vulturul din mine ar vrea sa planeze usor peste povestea care de obicei se deruleaza in mai multe registre: in ochii sufletului si in ochii fizici cautand din inalt ROSTUL. Insa ele doua se impletesc in Sfant Numele tau, atingandu-mi Centrul si de acolo desfandu-se in mii de Sensuri.

Provocarea care vine spre mine acum este trecerea bunicii din acest registru de fiintare in cel (in care dezbracata de haina suferintei) pasii ei vor fi mai usori.

Si marturisesc ca mi s-au deschis toate experientele in care noi doua ne-am intalnit si toate bucuriile mi s-au depaturit ca si cum m-ar fi imbratisat, dogoritoare inca o data la final si pline se sens pentru un nou inceput.

Bunica mea mi-a activat legatura cu mosii si stramosii, pur si simplu mi-a revelat Culoarul si am vazut. A intervenit in viata mea de cand m-am nascut si doar privind-o sau stand in preajma ei mi se deschideau evantaiele cunoasterii. Cand ajungeam la tara in gradina, toti ghioceiii parca imi povesteau in suflet, rasariturile imi puneau aripi iar puii iesind din oua parca ma invitau si pe mine sa irump.

Totul capata Sens in preajma ei ca si cum ultima nuanta Prezenta ei o aducea.

Adeseori ma duceam in cimitirul turcesc din Cobadin care era chiar langa casuta ei si in intalnirea vietii cu moartea, dospeam gandindu-ma cu mult drag la ea, la mainile ei harnicute, la energia ei, la bucuria cu care impletea totul. Acolo pe pietre simteam intalnirea tuturor in Impreuna-Una. Acolo disparea Separea si Sferele care suntem Valsau in Unime.

Bunica mi-a revelat psihologia olfactiva si talcul ei in evolutia mea. Odata cu ea am inceput sa miros oamenii sa le simt radacinile, tulpina, inflorirea, fructul.

Fara ea, copacul care sunt nu ar fi rodit.

In glasul ei am simtit cum dospeste painica care sunt, bucuria, Omul.

Si acum rasfoiesc aceste pagini in timp ce bunica se pregateste sa treaca dincolo si ma minunez ca atata bucurie revine si dor si liniste.

Bunico te iubesc si iti multumesc,

In mica mea tacere te salut iar cu dragul cel mare si aripi de lumina te ajut …..sa treci, fiintand in Unime si in toata bunatatea ta, stralucind!!!!