Exista mimici comune si mimici altfel. Sistemele sociale si rolurile cu care ne identificam ne lasa stampile usor de decripatat care ne recomanda pentru expresii de genul: are mutra de politai sau de doctor sau ce figura de profesoara are!!!!
Mimica exprima tot ce am adoptat in viata noastra cu discernamat sau fara. E un meniu lesne de citit pentru ca toate felurile sunt de vanzare.

Mimica exprima caracterul nostru si tot ea ne conduce in destin. Daca va doriti sa verificati in ce masura ati integrat o schimbare adica ati aliniat mintea, inima sufletul si spiritul la vointa divina atunci uitati-va in mimica. Ele pot fi moarte, vii, deschise, inchise, hranitoare, absorbante, calde, aprige, fosnitoare, otravitoare, adormite, vulnerabile, otetite, primavaratece, sfintitoare.

Trasaturile cardinale si principale sunt expuse in mimica si ele pot fi lesne de cumparat de catre orice evaluator. Atunci cand ratacesti mimica ta poate fi usor rasfoita de cei mai puternici. Cand insa ti-ai dat examenul de OM, expresia ta a crescut in luminozitate si compozitia ei s-a nelimitat. In loc sa vezi 5 aspecte, ti se reveleaza un puzzle minunat in care zeci de nuante se combina pentru a atinge ALBUL. Atunci cartea expresiei este intregitoare si miracolul ei nesfarsit.

Am trecut de multe ori pe aleea mimicilor si le-am uibit oricum ar fi fost. Ceea ce ma doare sunt cateva tipare pe care le purtam in orice sezon si nu as vrea sa devina chipul romanului. Acestea sunt: suferinta, delasarea, neincrederea, minciuna, agresivitatea, versatilitatea, critica. In straturile profunde ale sufletului nostru se afla daruri pe care ni le-am castigat cu truda si lacrima de-a lungul secolelor. Ele pot fi scoase la suprafata si transformate in dialoguri fara cuvinte.

Dacul din noi e sincer, onest, frumos, intelept, invingator, drept, adancitor, curgator. Putem sa dam la o parte praful pe care l-am asternut singuri peste fetele noastre si sa ne aratam diamentele. Romanii si-au dat examenul de OAMENII cu mult timp in urma dar inca nu stiu ca l-au trecut. Cine v-ati dori sa va anunte ca SUNTETI?

In hora treziei, chipul christic ne cauta. Oare suntem ACASA?