Cand privesc Cuplurile Unimii cu ochi de lumina ii vad ca stalpi in Templul Omului, slujind in Adevar, Iubind Totul.

In Poarta Sarutului ei sau regasit la Masa Tacerii au devenit constienti de Sfera care Sunt iar in in vals ceresc au nascut Coloana Nelimitarii.

Privind creatia lui Brancusi am primit aceste intelesuri care ne-au fost lasate nu doar pentru a bucura privirea ci si pentru a patrunde dincolo de estetic in triunghiul iubirii-recunoasterii de Sine-Unimii.

Aici gasesti Omul, Cuplul Radiant, insasi Devenirea.

Intalnind victima si calaul, cocosul si gaina, judecatorul si acuzatul am observat ca aceste axe se topesc cand sunt  conectate, acordate( in triunghi) la Marea Sfera Centrala formata din Mama-Tata-Fiu, Fiica.

Victima isi recapata Puterile, Calaul se imblanzeste, Judecatorul tace, Acuzatul intelege.

Coboara in fiecare Trinitatea iar Lasourile vechi si noi Dispar. Constiinta Cuplului Unimii apare, este un nou vers divin poate inca nerasfoit care da glas in fiecare la viul tatalui, mamei, copilului dezvelind Omul si Sfera in marele Vals Ceresc.

Tineti-l de mana pe cel pe care l-ati ales. Conectati-va la Marea Sfera Centrala si fara glas lasati in versul recunostiintei ceea ce apreciati la el, cu tot sufletul, imbratisand astfel Scanteia, activand in Unime, Soarele.