Mergeam pe un drum alb de lumina cautand in suflet, chipul ei. Valul s-a dat la o parte si sabii au aparut agitand aerul. Un barbat inalt negricios, cu mustata aproape imi reteza privirea. Ma urmarise multa vreme si acum in sfarsit ma prinsese. Firul aurit imi dezveli intr-o clipa ucigasul, sotul, luptatorul, conducatorul, fiul razvratit, tatal punitiv, judecatorul, tradatorul care acum se intorsese ca mama a mea. O greutate mi se aseza in privire insa o usurare aparu in suflet. Mai multe ipostaze dureroase ii croisera drumul catre acest rol din aceasta viata.

Si eu il tradasem, il ranisem, fugisem. Insa nimeni nu poate scapa legilor destinului.

Am intrat in templu simtind sabia si sangele. Am chemat braul Maicii, plasa de platina, sceptrul vindecator, crinii de lumina sa ma ajute sa ma vindec. Simteam ca trena acestor vieti avea nevoie de multa limpezire. Inca il mai vedeam alergand pe urmele mele….acolo in Spania apoi in Italia apoi in Romania. Ipostazele se schimbau insa lupta ramanea si parca nu se mai sfarsea de secole. Il tradasem si il chinuisem de multe ori. Si ne iubisem de asemenea. Si apoi ghizii nostri au decis sa venim asa….fiica si mama luminand timpul. Dezvelirea era grea insa stiam ca odata cu ea va veni si vindecarea.

M-am asezat in cercul descris de brau Maicii, dezabrelind timpul. Revenisem de multe ori aici in sala reamintirii ca sa pot aseza corect piesele din puzzle. Acum cativa ani cand norul tradarii ne-a atins…am simtit pentru prima data ca nu imi este doar mama ci si sotul revoltat, chinuit, alergat. Si dupa Initierea din camera reginei, norul revenise poate mai greu cautand soarele christic.

Am simtit sa ma duc la Maica si sa las darurile ei sa ma spele. Baza triunghiului era formata din mine si mama mea din aceasta viata insa varful era format din ea, Mama Divina. Lacrimile ei ne spalau tipetele, sabiile, tradarile, sangele, abuzurile, minciunile, nedreptatile.

Si eu plangeam si ea…..si fantana limpezirii lumina pasirea noastra.

Am continuat lucrarea aducand in centrul braului Coloana nelimitarii, Sf Graal, Rugul cel nears iar deasupra noastra am pus Salba cu bucurii, Coroana luminii divine si Cununa preoteselor. Am impodobit apoi totul cu Spirala Unimii.

Priveam chipul ei care isi schimba luminozitatea ochii ramanand aceeasi. Ii simteam mai degraba sabiile decat imbratisarea insa lucrarea facuta in Unime incepea sa rodeasca. Un picur de liniste se strecurase in mine si in noi apoi Maica veni si aseza intre sufletele noastre un cordon de flori punandu-ne pe umeri vesminte matasoase. In triunghi aparu pomul christic plin cu daruri zambitoare.

Am pus mana pe primul glob….intelepciune, al doilea discernamant, al treilea iubire. M-am intors catre ea-el al carei chip se suprapunea acum cu Maica imbracand propriile luminiscente.

Iti multumesc mama, sot, prieten, fiu, judecator, abuzator, totul-Una.