Sfantul Apostol Pavel ne reaminteste…Unde Isus a intrat pentru noi ca inaintemergator, fiind facut Arhiereu in veac, dupa randuiala lui Melchisedec…si mergand mai departe Moise ne spune: Si cand se intorcea Avram dupa infrangerea lui Kedarlaomer si a regilor uniti cu acela….Melchisedec, regele Salemului, i-a adus paine si vin. Melchisedec acesta este este preotul lui Dumnezeu cel Preainalt…iar textele vechi continua…Rege al Salemului adica rege al pacii, neavand nici inceput al zilelor, nici sfarsit al vietii ci asemanat fiind Fiului lui Dumnezeu el ramane preot pururea…

 Melchisedec este reprezentatul Trinitatii pe pamant insarcinat sa ajute umanitatea in marile sale de treceri de la un cerc de intelegere la altul. Melchisedec este din-tot-dea-una( din Tot cu Dumnezeu-Una)si aici va ramane pana la finalul scolii planetare. Toti marii maestri si initiati vin si pleaca insa el continua sa fie aici cu noi in Impreuna-Una. Acest regat al pacii peste care el domneste coboara in taina lui Acum peste Tot si Toate dezvaluind Voia Trinitatii ca Salemurile sa fie peste tot si Omul frumos, Fiul al Lui Dumnezeu sa straluceasca. In preajma lui Melchisedec toti marii initiatii, se dezvaluie, infloresc, rodesc. El este Preotul.

Isusi Isus apartinea ordinului lui Melchisedec. El a venit si a plecat insa Melchisedec a ramas fiindca are o alta misiune de indeplinit.Veti spune ca nici Isus nu a plecat fiindca a spus… si iata Eu cu voi sunt in toate zilele, pana la sfarsitul veacului.  Da, Isus se afla in continuare aici, el continua sa lucreze in corpul eteric al pamantului. Dar Melchisedec are o alta lucrare de facut. El instruieste toti Marii Maestrii ai omenirii. De aceeea poate fi cunoscut si sub alte nume in functie de traditiile in care este mentionat. In India este Markande.

Pentru a-si indeplini misiunea Melchisedec are sub comanda sa milioane de lucratori, ingeri, arhangheli, spirite ale naturii dar si sfinti, preoti, initiati, oameni frumosi. El ii pune la lucru pentru a contribui la evolutia umantatii.

In anumite sanctuare exista traditia ca preotii si preotesele sa aibă ca unica insarcinare intretinerea unui foc ce nu trebuie sa se stinga vreodata. Acest foc este iubirea care asemenea imaginii soarelui trebuie sa arda fara incetare in inima. Melchisedec intretine acest foc pe Pamant iar toti cei care sunt pregatiti pot aprinde sufletul lor la flacara sa. Dar focul poate fi alimentat numai datorita sacrificiului. De aceeea Melchisedec a fost numit Preotul Dumnezeului celui Preainalt.

De ce Melchisedec i-a dat lui Avram painea si vinul?Pentru ca regii invinsi a lui Avram sunt manifestari ale naturii inferioare, instincte primare, distrugatoare, pe care fiecare om trebuie sa le invinga ca sa scape de moarte.

Painea si vinul sunt simbolurile celor doua principii masculin si feminin pe care se sprijina intreaga creatie. Painea si vinul sunt realitati spirituale care trebuie sa patrunda in constiinta noastra pentru ca Omul sa straluceasca.

Pentru a ne hrani cu adevarat din trupul si sangele lui Hristos e de dorit sa invatam sa vedem in noi simbolurile intelepciunii si ale iubirii divine. In acel moment vom gasi in paine si vin hrana pentru suflet si spirit si von atinge incet incet acel grad superior al vietii pe care Isus il numeste viata vesnica.

Si ce inseamna a impartasi? A primi viata, a participa la viata, a darui in Sfant Numele Tau. Viata spirituala este o impletitura cosmica la care participa credinta- iubirea-iertarea, caldura-intelepciunea-bucuria, pacea-frumusetea-rabdarea.

Pentru a intelege dimensiunea impartasaniei este bine sa mergem pana departe la Melchisedec care a dat primul painea si vinul lui Avram. Departe si aproape pentru ca Impartasania in Unime cea pe care o recunoastem cu totii inseamana in taina lui Acum a oferi din darurile tale, din frumusetea varfurilor atinse cu drag, bucurie, blandete avandu-i aproape pe Melchisedec si preotesele divinului feminin care deschid in noi revarsari de Sens la care nu am avut acces pana Azi.

Melchisedec este Preotul care alaturi de Preotese in Sfant Numele Tau, ii pregateste pe Fii Domnului pentru a se bucura de acest Regat al Pacii.

Melchisedec este cel care pregateste Imparatia pentru ca Mama-Tatal-Fiu, Fiica sa straluceasca.