Va este cunoscuta imaginea “un ochi care plange si unul care rade”? Cu siguranta povestile sau simplu sufletul v-au prezentat-o candva. Asa arata si masca unui cuplu care nu si-a atins maximele. Jumatatea netrezita plange din cauza repetitilor care intarzie invatarea , a neiertarilor, a negarilor, fricilor, retinerii, evitarii iar cealalata jumatate traieste plenitudinea lui UNUL pe care il recunoaste si il aduce pe pelicula excursiei in doi in toate momentele de sincronicitate, iubire neconditionata, daruire. Atunci cand rostogolim prea mult versul nostru intunecat iar partenerul nostru raspunde tot din jumatatea lui netrezita se contureaza o expresie comuna a cuplului care seamana cu o masca de carnaval pictata foarte prost. Ceva ce supara, contrariaza, plictiseste sau chiar otraveste pe interlocutori. Miros a acru si expresia comuna e foarte iritata, ar putea spune un observator despre un cuplu in care cearta in jurul aceleasi teme, plictiseala si dezgustul au acoperit toate darurile acelui parteneriat.

Masca unui cuplu e formata din doua jumatati care isi alterneaza vocile pana cand partea netrezita disolva cuplul sau partea trezita salveaza minunea care sunt.

Abandonati-va vocile interioare si veti simti emanatia dar si masca cuplului vostru. Atunci cand intr-un cuplu la o replica argatoasa, celalalt raspunde din acelasi registru, adica nervos, jumatatea intunecata se dilata micsorand spatiul de expresie al partii luminate. Atunci cand iertam comportamentul celui apropiat si cautam solutii constructive, partea insorita se mareste armonizand si alte paliere nu doar acela in care a aparut problema.

Atunci cand un cuplu este neasezat in mai multe varste dar pozeaza ca fiind implinit, machiajul prost suprapus confera interlocutorlor atenti o senzatie de contrafacut pe care orice suflet o rejecteaza initial si apoi poate o compatimeste.

Nu lasati ca mormane de proiectii negative , rani si orgolii sa striveasca ochiul care rade din Minunea care Sunteti.

Atunci cand purtati un dialog cu celalalt renuntati la pilotul automat. Activati Inteleptul, Armonizatorul, Blandul si veti simti cum cuvintele curg tamaduind, mangaind, intregind.

Asezati pe un ecran rotund luminos raspunsul pe care l-ati dat poate mai devreme partenerului dvs intr-un moment de furie, disconfort, frustrare: Nu ma intereseaza ce faci, Esti cea mai egoista persoana pe care am intalnit-o, Sunt plictisit de cautarile tale, Ne te mai ascult, Rigidule….

Ce parte din tine a vorbit?

Daca a vorbit rana, atunci panseaz-o cu lumina, opreste-te un pic, multumeste si apoi ofera cel mai inalt raspuns dat cu tot sufletul.